Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Ciekawa alternatywa dla drogich Image Tankow

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Ciekawa alternatywa dla drogich Image Tankow

Hejka

Przegladajac siec w poszukiwaniu roznych urzadzen znalazlem cos ciekawego.

http://1klik.pl/sklep/Obudowy_na_dys.../c287/p302975/

Biorac pod uwage niska cene urzadzenie to jest prawdziwym konkurentem dla Image Tankow ktore najczesciej kosztuja w granicach 500 zl. Nie ma wbudowanego wprawdzie czytnika kart ale taki wiekszosc z nas taki posiada a jesli nie moze go dokupic za 20-30 zl.
    Moze ktos z Was testowal juz to urzadzenie i moze sie podzielic swoimi obserwacjami ?

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Re: Ciekawa alternatywa dla drogich Image Tankow

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Przegladajac siec w poszukiwaniu roznych urzadzen znalazlem cos ciekawego...
    Tylko jedno pytanie: w jaki sposób chcesz przerzucać dane z karty flash na dysk?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Bardzo ciekawy gadzet. Na pewno mniej wygodny w obsłudze niż solidny tank. Ciekawe jak działa w praktyce...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie Re: Ciekawa alternatywa dla drogich Image Tankow

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Tylko jedno pytanie: w jaki sposób chcesz przerzucać dane z karty flash na dysk?
    A zajrzałeś do linka?

Już od jakiegoś czasu robi się dyski które mogą pracować jako USB host.. ale jakoś, nie wiem dlaczego, mi się takie rozwiązanie nie podoba.. z reguły jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego :-/

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jurek Plieth, możesz podłączyć czytnik Flash do tego dysku bezpośrednio. Własnie o to chodzi. Oczywiście aparatu pewnie nie podepniesz, bo wątpie czy gadzet rozumie sterowniki Canona.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Tak jak napisali powyzej mozna podpiac czytnik bezposrednio do dysku. Przeciez gdyby nie ta mozliwosc nie dawalbym linka i nie pisal o alternatywie dla Image tankow

Co do sterownikow Canona to ja nawet bym mojego 300D nie chcial podlaczac bezposrednio bo umarlbym zanim przeslalby wszystkie dane na dysk.

Jesli zas chodzi o brak zaufania do produktow "ktore sa do wszystkiego" to nawet moglbym sie zgodzic z tym ze najpierw musi byc czlowieka stac na takie dedykowane rozwiazanie. A tutaj mamy po prostu poreczne urzadzenie do zgrywania zdjec dla ubogich
    Pytanie kto pierwszy kupi ?

Miasto
    Zürich

Domyślnie

A tutaj mamy po prostu poreczne urzadzenie do zgrywania zdjec dla ubogich
    Hmm, kolejna "madrosc zyciowa": biednego nie stac na tanie zakupy ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Jurek Plieth, możesz podłączyć czytnik Flash do tego dysku bezpośrednio. Własnie o to chodzi.
    Aaa, to co innego

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    A tutaj mamy po prostu poreczne urzadzenie do zgrywania zdjec dla ubogich
    Hmm, kolejna "madrosc zyciowa": biednego nie stac na tanie zakupy ;-)
    Pewnie ze nie stac ale ani ja ani Ty nie mielismy tego urzadzenia w reku. To ze Image Tank jest drozszy 2x wcale nie oznacza ze jest tez 2x lepszy. Jesli komus zalezy wylacznie na kopiowaniu zdjec i to urzadzenie mu to zapewni to dlaczego nie mialby z niego skorzystac ? Wystarczy chociazby wziac do reki cos co sie nazywa E-Tank firmy Level za ponad 500 zl zeby sie przekonac ze drozsze wcale nie znaczy lepsze. Wole kupowanie z glowa niz w oparciu wylacznie o cene.

Poza tym idac Twoim tokiem myslenia lepiej majac wolne 250 zl (+ jakis dysk 2,5 cala oczywiscie) nie kupic tej obudowy, pojechac na wakacje i zobic 200 zdjec (zalozmy posiadajac karte 512 MB) niz wydac 250 zl wsadzic dysk i zrobic ich 3000. Ja osobiscie bym sobie nie wybaczyl tych 2800 zdjec, nie wiem jak Ty, szczegolnie ze byloby to dzialanie tylko dla "madrosci zyciowych"

Aha i zeby nie bylo watpliwosci ... tez jestem zwolennikiem kupowania porzadnych rzeczy ktore mnie nie zawioda ale sa jednak pewne granice glownie finansowe ktore zmuszaja czlowieka do postepowania czasami wbrew tym zasadom.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Poza tym idac Twoim tokiem myslenia lepiej majac wolne 250 zl (+ jakis dysk 2,5 cala oczywiscie) nie kupic tej obudowy, pojechac na wakacje i zobic 200 zdjec (zalozmy posiadajac karte 512 MB) niz wydac 250 zl wsadzic dysk i zrobic ich 3000. Ja osobiscie bym sobie nie wybaczyl tych 2800 zdjec, nie wiem jak Ty, szczegolnie ze byloby to dzialanie tylko dla "madrosci zyciowych"
    Hmm.. za te 250zl mozesz sobie urzadzic kolejne wakacje i kolejne 200 zdjec. To wcale nie tak malo - 5-6 tradycyjnych filmow...
    Ale w ogolnosci masz racje - nie mialem w reku, moze rzeczywiscie to rewelacja. Zatem poczekam az to kupi ktos bogatszy ode mnie i przetestuje ;-)

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów