Ciekaw...jestem czy Arles potrafi zrobić galerię bez strony z miniaturkami. Oczywiście nie chodzi mi o zwykły slideshow. Mają być strzałki i oglądacz ma sam sobie klikać :wink:
Pozdro
mad
Wersja do druku
Ciekaw...jestem czy Arles potrafi zrobić galerię bez strony z miniaturkami. Oczywiście nie chodzi mi o zwykły slideshow. Mają być strzałki i oglądacz ma sam sobie klikać :wink:
Pozdro
mad
Znam jeszcze dwa programy - photoshop w wersji 7.0 na pewno robi , co do wczesniejszych wersji to nie wiem , oraz Picasa , dosyc fajny programik (posiada super wykonana galerie - timeline) jak narazie poznaje ten program , ma ciekawy desing . To tyle narazie jak cos jeszcze znajde to napisze :D
Sciagnij i sam sprawdz - jest darmowy. Po co dywagowac w powietrzu?Cytat:
Zamieszczone przez mad3
Mi sie nie chce tego sprawdzac - jak bede mial kiedys taka potrzebe to sprawdze.
boszsz...tylko spytałem, poza tym klepałem z firmowego kompa, gdzie i tak nie mógłbym nic sprawdzić. Myślałem, że dowiem się czegoś przez te kilka godzin.
Pozdro
mad
Ja robie tak:
1. Resize zdjec - Photoshop
2. Kod strony - notepad.exe, to taki program co siedzi w katalogu WINDOWS :mrgreen:
pozdr
Tez tak kiedys robilem... dopoki ilosc zdjec w niektorych galeriach nie zaczela isc w setki (z kocich wystaw). Setki razy copypaste robic to mi sie odechcialo. No i nie wyobrazam sobie w notepad dodawac text z exifa :shock: - kolejny programik *******owaty musialbym instalowac by wyciagac ten tekst, potem wklejac do notepada... uhhh, duzo roboty 8)Cytat:
Zamieszczone przez rataj
Probowales php? To bardzo ulatwia zycie i atomatyzyje prace :) reczne wklejanie moze zabic przy takiej ilosci zdjec
Flash mx 2004 tez robi galerie :D jeszcze nie wyprobowalem , ale jak tylko cos zrobie to dam znac :D
Ja osobiscie do galerii preferuje cos dynamicznego w php - miniaturki generuja mi sie samoistnie, tekst z exifow rowniez :). Wystarczy zatem wrzucic zdjecia np po ftp (i rzecz jasna miec obsluge php na serwerze). Do tego polecam galerie MiG, ktora ma naprawde ogromne mozliwosci konfiguracji, oraz co aktualnie uzywam, chociaz jest w fazie beta ;) galerie kumpla - probka galerii dostepna pod miasto.org. Gdyby ktos potrzebowal tej drugiej zrodlo, prosze dac znac.
Odgrzebię trochę temat tworzenia galerii. Czy Arles umożliwia wstawianie wybranych informacji z Exifa pod zdjęciem? Szukałem wczoraj ze 2h i niestety nic takiego nie rzuciło mi się w oczy (informację z Exifa widziałem tylko w 'Viewerze').