Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Jak robicie galerie?

Mieszany widok

Skibi
    Guest

Domyślnie Jak robicie galerie?

Wielu z userów posiada pięknie sformatowane galerie, do których linki mozna podac na tym forum.Mam pytanie.Jak je robicie?

1) Widzę,ze można wykorzystać gotowe serwisy np. pbase naszego moderatora.
    Na co trzeba nastawic się przed zarejestrowaniem.Jest jakiś limit tematyczny czy ilosciowy?
    Jak nalezy przygotowac zdjęcia?Czy jest płatny? i ile.
    No i może czy mieliście kontakt z innymi podobnymi.

2)Programy,które pomoga stworzyć taka galerię i umieścić ją u swojego providera.
    Chodzi mi głównie o to,aby te galerie miały pełną nawigacje,strzałki,miniaturki podstrony itd.Przyznam się ze przed chwilą odpaliłem na moment testowego Pajączka z zamiarem zrobienia próbnej galerii na pulpicie.Jestem dyletantem HTMLowym więc za chwilę nie mogłem poznać pulpitu.Oczywiście zadnych strzałek nie było.Wiem,że jest to super program,ale czy akurat do tego celu warto go poznać?
    Jakie są inne programy pomocne w temacie.Niekoniecznie darmowe (no..tak umiarkowanie)

pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Jak robicie galerie?

Cytat Zamieszczone przez Skibi
    2)Programy,które pomoga stworzyć taka galerię i umieścić ją u swojego providera.
    Chodzi mi głównie o to,aby te galerie miały pełną nawigacje,strzałki,miniaturki podstrony itd.
    Arles Image Web Page Creator . Uzywam od dawna i bardzo polecam, Wiele przydatnych funkcji, ustawiania, mozliwosc ingerowania we wszelkie ustawienia galeryjki, plus wlasnie strzalki, slideshow, wlasne obrazki jako buttony, eh duzo by wymieniac. Mozna dodatkowo exifa do obrazokw podlaczyc, mozna nie zmieniajac nazwy pliku dodac mu tytul, mozna dowolnie ustawiac kolejnosc obrazkow w galerii. PRawie same zalety a dodatkowo program jest darmowy!
    Wady: nadaje sie tylko do galerii obrazkow praktycznie bez mozliwosci dopisywania tekstu (poza tytulami obrazkow/stron). Zeby cos dopisac to trzeba by sie recznie babrac w kodzie.

Skibi
    Guest

Domyślnie

Arles Image Web Page Creator . Uzywam od dawna i bardzo polecam
    Dzięki.Programik jest super.
    O to mi chodziło.Mogę teraz np.znajomym wskazać link,a nie wysyłać zdjęć mailem.

Na szbko przemieliłem przypadkowy folder.

zdjecia

Nie przestraszcie się.Za parę dni to usunę.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar alahari
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibi
    Nie przestraszcie się.Za parę dni to usunę.

Irish
    Guest

Domyślnie zabki

hehehe , troche ten tegez dziwne te fotki takie inne

Skibi
    Guest

Domyślnie

Przepraszam.Nie chciałem nikogo urazić.
    To nie jest galeria jako Galeria,tylko galeria jako przykład Galerii.

Zachwycony programem Arles Web Creator,widziałem absolutna konieczność jego sprawdzenia,mimo późnych godzin nocnych.
    Na kompie,na którym to robiłem miałem tylko takie foty.

A tak w ogóle to dlaczego sa takie dziwne? Przeciez można je podciągnąć pod martwą naturę. :wink:

Irish
    Guest

Domyślnie :D

ej Skibi , przeciez nic sie nie stalo , ten programik tez mi sie podoba , chodz i ACDSee tez potrafi robic galerie .Ja sie tam tym nie urazilem

Skibi
    Guest

Domyślnie

To fajnie.
    Mamy więc juz dwa programy do tworzenia galerii.

Tego ACDSee mam już od dwóch lat i nie doceniłem go.
    Cenię go za szbkość przeglądania.Do tego celu go przeznaczyłem i nie dojrzałem potrzebnej obecnie funkcji.
    Dzięki.
    Ważne,że początek mam za sobą.

Irish
    Guest

Domyślnie

Jak bys cos potrzebowal co do ACDSee to pytaj smialo

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jakbys mial cos do Arlesa to wal do mne 8) . Niedawno rozpracowywalem np dolaczanie Exifa jako podpisu... ale co tam - program jest ogolnie banalny (wystarcyz poklikac po roznych menu) i na razie zadnych jego powazniejszych minusow nie zauwazylem.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów