Strzelam: cos z firewallem/cookies ?
Wersja do druku
Strzelam: cos z firewallem/cookies ?
Sam zbyt mało się na tym znam by stwierdzić. :oops:
Ale wygląda to na możliwą przyczynę.
Chyba będę się musiał zacząć poznawać.
:(
Cytat:
Zamieszczone przez maku
Ty burżuju :mrgreen:
Masz FW ? - ustawienia ciasteczek w przeglądarce sprawdziłeś ? (potestuj równiż z bezpieczeństwem w przeglądarce)Cytat:
Zamieszczone przez maku
Niestety nie mam i nie spotkalem się z takimi objawiami więc to raczej problem po twojej stronie.
Pewnie niestety tak. :|Cytat:
Zamieszczone przez hazan
Ostatnio nie mogę też zainstalować Neat Image. Tzn. instaluje się tylko potem nie działa.
Coś mam chyba jednak nagrzebane. A cieszyłem się że mam legalne winwdows, wszystkie aktualizacje itd.
a tu i tak coś nie chodzi. :evil:
A co to jest "FW"?
firewall
Nie mam.
Jedyne co mam to standardowa zapora która weszła razem serwispakiem.
To ja mam inny problem. Przy przeglądaniu n-ej odpowiedzi w danym wątku (klikam z newposts) poprzednie mam czasami w trybie 'strona jest ładowana' i leci ten bar... I tak do usranej śmierci. Muszę dać jeden reload, aby zobaczyć wszystkie wypowiedzi. Dzieje się to niezależnie od przeglądarki i systemu operacyjnego :/
HA! No to wszystko jasne. Service pack do XP? Znana sprawa. Wbudowany w nim firewall blokuje wieeeeleee aplikacji i mnostwo osob na niego narzeka. A narzekaja bo nie umieja skonfigurowac i wola przeinstalowac system i nie instalowac nowego service packa.Cytat:
Zamieszczone przez maku
Wybor nalezy do ciebie:
a) grzebanie w systemie i skonfigurowanie tej zapory porzadnie, tak by ci i forum dobrze dzialalo i Neat i inne programy (hard way ;) )
b) reinstalka i bez upgrade do tego najnowszego service pack (easy way ;) )
Też to zauważyłem - ale tu akurat odpowiedź jest prosta :) Ten początkowy komunikat "strona jest ladowana" to osobny div umieszczony powyżej "właściwego" tekstu wątku i znikający po załadowaniu całości. Jeśli jesteś niecierpliwy (i masz wolny sprzęt) to widząc ten progressbar możesz przewinąć stronę nieco niżej i zobaczyć ładujące się posty :)Cytat:
Zamieszczone przez sal
BTW. kolejny div (dobrze że chociaż nie przezroczysty :mrgreen:), kolejny bajer.. kolejna rzecz sprawiająca że otwarcie 10 postów w mojej Mozilli to kilkanaście sekund zamiast jednej :(