Odp: Cyfrowe.pl otwiera salon foto-video w Krakowie!
A co złego w kupowaniu stacjonarnie? tak sie powinno kupować. Macanego sprzętu nie kupuję, z wystawy, tylko nierozpakowane. Chyba że taniej przez internet i nie ma opcji tej samej ceny mieć bo sklep internetowy to inna firma.
Bardzo dobrze popróbować sprzęt w ręku, unikniemy rozczarowań drobiazgami.
Ja też tylko macałem w sklepie stacjonarnym, ale jak proszę o podanie to raczej sprzedawca nie wie czy kupię czy nie to powinien cztery litery ruszyć i się klientem zainteresować. W necie niestety nie poczujesz wagi sprzętu, tego jak jest wykonany, jak leży w ręku i jak to wszystko działa.
Np. gdybym nie pomacal fuji xt-20 to bym kupił, a tak to poczułem że jest za mały i nie mam go jak wygodnie trzymać
Cytat:
Zamieszczone przez
robcio
Ciekawe dla mnie było to, że towar na półkach ma regularne ceny bez uwzględnienia rabatów jakie są na stronie internetowej, pewnie rabaty są przyznawane przy kasie albo w rozmowie z handlowcem.
Absolutnie nie liczyłbym na to, że sami Ci zaproponują obniżkę wg Internetu jeśli się nie upomnisz. Zdarzają się Klienci z ulicy, którzy nie znają cen internetowych i oni kupią wg ceny, która jest wywieszona, tak to działa wszędzie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
A do oglądania jest Miejska Macalnia.
Rzadko ma to co mam ochotę pomacać ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Absolutnie nie liczyłbym na to, że sami Ci zaproponują obniżkę wg Internetu jeśli się nie upomnisz. Zdarzają się Klienci z ulicy, którzy nie znają cen internetowych i oni kupią wg ceny, która jest wywieszona, tak to działa wszędzie.
Rzadko ma to co mam ochotę pomacać ;)
To prawda. W sklepach typu Media Expert czy Foto-Joker to sobie co najwyżej można kompakta pomacać, albo jakiś najtańszy bezlusterkowiec. A w RTV Euro AGD jak ostatnio byłem to ze zgrozą odkryłem że stoisko Foto-Wideo zostało zlikwidowane. Można zamawiać tylko przez internet.
Cytat:
Zamieszczone przez
Shadow
To prawda. W sklepach typu Media Expert czy Foto-Joker to sobie co najwyżej można kompakta pomacać, albo jakiś najtańszy bezlusterkowiec. A w RTV Euro AGD jak ostatnio byłem to ze zgrozą odkryłem że stoisko Foto-Wideo zostało zlikwidowane. Można zamawiać tylko przez internet.
I dobrze. Wygląda na to, że sprawa wraca z głowy na nogi i że sprzęt foto można obejrzeć i kupić w specjalistycznym salonie, a nie w hipermarkecie razem z mortadelą ;)...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
I dobrze. Wygląda na to, że sprawa wraca z głowy na nogi i że sprzęt foto można obejrzeć i kupić w specjalistycznym salonie, a nie w hipermarkecie razem z mortadelą ;)...
I dobrze właśnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Och, jak dobrze!
Nie wiem do jakich sklepów chodziliście ale ja w życiu flagowych modeli w hipermarketach nie widziałem. Max to Canon serii xxD.