Na moim monitorze wyglądają na ciemnawe. Nie wiem, jaki efekt planowałeś, ale jeśli miałyby być normalnie zbalansowane, to jednak jest ciemnawo. Oczywiście tylko IMHO.
Wersja do druku
Na moim monitorze wyglądają na ciemnawe. Nie wiem, jaki efekt planowałeś, ale jeśli miałyby być normalnie zbalansowane, to jednak jest ciemnawo. Oczywiście tylko IMHO.
Dzięki, takie właśnie miałem podejrzenia.Cytat:
Na moim monitorze wyglądają na ciemnawe.
U mnie na LCD wygladaja b. dobrze.
Na moim LCD są trochę ciemnawe, ale chyba takie powinny zostać :D
:mrgreen: wkrótce strony będą powstawały w wersjach LCD i CRT :D
Nie, już niedługo nie będzie CRT :mrgreen:
Cychol, o, nie. http://canon-board.info/viewtopic.php?t=1281
Calkiem mozliwe...
No dobra był taki wątek, ale co z tego? Ja od 12 lat jestem operatorem DTP, przedtem pracowałem w drukarni na montażu. Obecnie używam Applowskiego monitora LCD 21', jak go kupwłem to kosztował kupę kasy (nie pamiętam ile :D) w tym samym czasie używałem Radiusa, za podobną kasę i co? Okazało się że LCD jest tak samo dobre, a właściwie lepsze od CRT (przede wszystkim przy tych samych parametrach obrazu zajmuje dużo mniej miejsca, zużywa mniej prądu, jest lepiej kalibrowalny). Zauważ, że wszyscy wielcy producenci praktycznie nie produkują już CRT. Te najwyższej klasy można jeszcze kupić jako nowe, ale data ich produkcji to parę lat wstecz. I nie chcę powiedzieć przez to, że CRT to g... :), w tej chwili dobry monitor CRT ma nad dobrym LCD przewagę ceny i tylko taką. I jeszcze raz podkreślę - CRT to już nieprodukowany przeżytek :mrgreen:
Być może jeśli patrzysz na urządzenia profesjonalne o wartości kilkunastu tysięcy tak włąśnie jest. Ale jeśli porównasz monitory za kilka tysięcy, tak powiedzmy do 3 czy 4 tysięcy to jednak CRT jest bezkonkurencyjne. Te przedziały cenowe podaję ot tak z czapki ale LCD za 1500PLN jest dla naszego hobby całkowicie nieprzydatne. Oczywiście nie dostaniemy za te pieniądze CRT typu hi-end ale da się na tym już coś zrobić. Natomiast LCD za taką cenę doprowadzić może tylko do frustracji.