Odp: R6 vs R8 vs R6 mark II - porównanie po kilku miesiącach użytkowania
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Mnie raz jedyny pokusiło aby włączyć film Huberta i po minucie wyłączyłem. Sorry nie mój klimat i nie mam nic do autora tylko...no właśnie, sprytnie omijane, że np. filmy są bardziej pod wideo a mnie to kompletnie nie obchodzi. Kilka argumentów jeszcze bym znalazł ale nie o tym:mrgreen:
No, a dlaczego ja nigdy nawet nie rozważam oglądania takich linków? Czy może moje życie jest bez tego gorsze?
Cytat:
Zamieszczone przez
Nozanu
No, a dlaczego ja nigdy nawet nie rozważam oglądania takich linków? Czy może moje życie jest bez tego gorsze?
Tego nie wiem:roll: Jeśli masz ochotę to śmiało oglądaj ja nie mam nic do tego. Ja wolę inną tematykę i jeśli już coś oglądam z tematów foto to filmy związane z widełoo omijam szeroko.
Tez włączyłem, ale siły brakło żeby na to patrzeć.
Z innej beczki wybrałem 5D4 jako zamiennik mk3. Mam R5 ale lustrem się jakoś mi się lepiej pracuje. No i czasem trzeba wbić jakiegoś gwoździa.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Z innej beczki wybrałem 5D4 jako zamiennik mk3. Mam R5 ale lustrem się jakoś mi się lepiej pracuje. No i czasem trzeba wbić jakiegoś gwoździa.
Dlaczego lepiej się pracuje lustrem ? :) rozwiń prosze
Cytat:
Zamieszczone przez
tomphoto
Dlaczego lepiej się pracuje lustrem ? :) rozwiń prosze
W 80% to AF, 20% bateria.
Jeśli chodzi o baterię to spawa wiadoma, nowsze puszki szybciej padają. Gdy pracuje aparat jest włączony nawet 10h, ostatnio fotografowałem dwa dni, było chyba 18h zdjęć. Dwie baterie w gripie wystarczyły w 5D3. Nawet nie chcę myśleć jak długo pociągnąłby mój R5.
Auto Focus to to co w produktach sprawdza się lepiej. Wiadomo Dual Pixel jest super jeśli chodzi o ludzi, jednak czasem gdy mam stolik i ta textura jest nijaka, DP się wykłada a faza łapie bez problemu.
Śmieszne to, ponieważ 600D złapie ścieg na portfelu a DP w R6M2 się wyłoży.
Teraz żebym nie był gołosłowny pracuje, pracowałem na 600D, 60D, M50, 5D3, R5, R6M2 i u mnie fazowy lepiej się sprawdza w tym co robię. DP super ale jeśli chodzi o ludzi, produkty faza...
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
No proszę, a według statystyk jest to najlepiej oglądany film na kanale, przykuwający uwagę widza na najdłużej, generujący wyświetlenia a najkrótszym czasie. W myśl zasady, ze wszystkim się nie dogodzi statystycznie jesteś wyjątkiem ;)
Ja moim R7 ostatnio jedynie kameruję filmy dla Chińczyków, aby im udowodnić, co mi spier..lili, i- muszę przyznać- że jakoś to idzie, ale ja niczego nie ustawiam, przekręcam tylko wajchę, naciskam guzik, i goowno mnie obchodzi, jak ten film wyjdzie, a jego jedyną zaletą jest gotowy format MP4, którego nie muszę konwertować :mrgreen:
Co do DP to też stwierdziłem, najpierw na M5, a potem na R7, że to jest kompletna DooPa w wielu sytuacjach, w których DSLR radzą sobie wyśmienicie.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Co do DP to też stwierdziłem, najpierw na M5, a potem na R7, że to jest kompletna DooPa w wielu sytuacjach, w których DSLR radzą sobie wyśmienicie.
Właśnie tak to wygląda, w dodatku punkt ostrości jest jakiś duży. Często szuka i znaleźć nie może, a faza łapie od kopa.
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
No proszę, a według statystyk jest to najlepiej oglądany film na kanale, przykuwający uwagę widza na najdłużej, generujący wyświetlenia a najkrótszym czasie. W myśl zasady, ze wszystkim się nie dogodzi statystycznie jesteś wyjątkiem ;)
Bo tacy starzy wyjadacze jak tutaj ogólnie już się nie nabierają na youtubowe produkcje, a wciąż dochodzą nowi, potencjalni użytkownicy - wg mnie tak to działa.
Podkreślam jednak, że to moja osobista opinia i nie odnosi się konkretnie do Twoich filmów, a ogólnie do tego co jest na YT.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Bo tacy starzy wyjadacze jak tutaj ogólnie już się nie nabierają na youtubowe produkcje, a wciąż dochodzą nowi, potencjalni użytkownicy - wg mnie tak to działa.
Podkreślam jednak, że to moja osobista opinia i nie odnosi się konkretnie do Twoich filmów, a ogólnie do tego co jest na YT.
Na dzień dzisiejszy YT to szambo. Nowe filmy to w większości "recenzje". A te co mają nauczyć niedomagają.