Odp: Canon EF 24-105 F4 IS USM - mydło od f4 do f5,6
Jak na moje oko, to lipa w ch*j.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Jak na moje oko, to lipa w ch*j.
Możesz rozwinąć temat?
3 załącznik(ów)
kombinacja 105 @f4 wygląda rzeczywiście kiepsko, reszta jest ok
przejrzałem archiwum i tak to u mnie wyglądało 105 f4 - szału nie było, ale mydła też nie:
Załącznik 11665
Załącznik 11666
Załącznik 11667
2 załącznik(ów)
Załącznik 11668
--- Kolejny post ---
Załącznik 11669
Podsyłam jeszcze zdjęcia na 105mm. Jakie rady? Słać to do serwisu? Chyba nie powinno być takiego mydła na f4...
Spróbuj oddać do Proclub, kiedys poprawili mi ostrosc w 85tce gdy zauwazylem ze lewa strona kadru mydli.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Spróbuj oddać do Proclub, kiedys poprawili mi ostrosc w 85tce gdy zauwazylem ze lewa strona kadru mydli.
Dziękuję za pomoc. Tak zrobię. Podejrzewam, że obiektyw został źle złożony w serwisie. Napisałem do proclubu i czekam na info.
Zamieszczę informację co zrobili, gdyby ktoś miał takie same problemy.
Nie miałem tego obiektywu nigdy, ale na 105mm F4 wyglada fatalnie, faktycznie. Zapytaj tutaj - https://fotoserwis.krakow.pl/ mają dobre opinie.
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
Dzięki za radę, ale był ponoć robiony w dwóch krakowskich serwisach. Teraz się może Warszawa wykaże.
co znaczy był "robiony" w 2 serwisach?...
a czy to nie jest tak, że poprzedni właściciel miał ten sam problem, opadły mu ręce po tych serwisach i postanowił sprzedać?
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
co znaczy był "robiony" w 2 serwisach?...
a czy to nie jest tak, że poprzedni właściciel miał ten sam problem, opadły mu ręce po tych serwisach i postanowił sprzedać?
No już się tego nie dowiem raczej... Przyjmuję na klatę. Wytargowałem niezłą cenę. Plus naprawa w dobrym serwisie i wyjdzie przeciętna rynkowa.
P.s. Z tego co wiem, pierwsza naprawa spieprzona, druga w nieautoryzowanym serwisie. AF i styki zrobili, spaprali co innego.