Odp: Nigdy wiecej nie kupie z Allegro
Regularnie kupuję na Allegro różne rzeczy, mam nawet wykupione Allegro Smart; nigdy nie trafiłem na żadnego cwaniaki i nigdy się nie naciąłem. Mam szczęście? A może jestem ostrożny? Pewnie jedno i drugie.
Nowy sprzęt foto kupowałem zawsze stacjonarnie w znanym krakowskim sklepie foto. Kopiłem u nich wiele nowego sprzętu, aż do czasu jak mi sprzedali, co się okazało wielkim i nieprawdopodobnym przypadkiem, aparat pochodzący ze zwrotu jak fabrycznie nowy; przeprosili wymienili na kolejny, z którym też było coś nie teges, bo dali mi trzeci. Od tamtej pory nigdy nic u nich nie kupię.
Wszędzie można trafić na cwaniaków ;) ale można też nigdy nie trafić. Taka sytuacja ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
chester_jds
I wracam do tematu wątku: "nigdy nie kupię na Allegro". I czytam tego oryginalnego posta i wciąż mi brakuje tego elementu wiążącego temat z treścią.
Prosze bardzo, jezeli to przekracza mozliwosci to podaje. Zabraklo mi w calej korespondencji malego slowa "przepraszam". Za to duzo cwaniactwa i "nowoczesnej" nowowmowy. Jakby nie mozna bylo sprawy zalatwic tak jak to sie odbywa w miedzy normalnymi ludzmi. Nie handlowalem na allegro ale sprzedawalem i kupowalem na eBay. Kupuje nadal na eBay i na Amazon. Bo tam jest bezpiecznie dla Twoich pieniedzy, a zawierajacy umowe szczyca sie tym, ze robia wszystko aby obie strony byly zadowolone. Zeby bylo po prostu normalnie. Tak trudno zrozumiec? Bechamot zalapal od razu. Ja sprzedawalem rozne rzeczy na fora fotograficzne angielsko jezyczne i polskie tez, i nigdy nie musialem sie wstydzic.
ja kiedyś złapałem gumę w Oplu, od tamtej pory nie kupuje Opli
Jeśli znalazłeś za 200$ i płaciłeś paypal to nie było allegro, tylko pewnie ebay :D :D :D :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Jeśli znalazłeś za 200$ i płaciłeś paypal to nie było allegro, tylko pewnie ebay :D :D :D :lol:
Wystarczy adres email aby przeslac pieniadze do dowolnej osoby w Polsce.
Cytat:
.
Wlasnie, nigdy nie kupuj srakopchaja. To dobre dla zlotowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
O, jednak ktoś złapał, co od początku próbuje powiedzieć.
Cytat:
Zamieszczone przez
chester_jds
O, jednak ktoś złapał, co od początku próbuje powiedzieć.
Gościu przed świętami BN pisze o nieudanych zakupach z przed 5 lat na allegro, gdzie dziennie jest dokonywanych setki tysięcy transakcji. Kupił używany, 30 letni ( czy ile mu tam) obiektyw z odpryskiem a sprzedawca nie był z nim do końca szczery. No szkoda. Współczujemy i głaszczemy po głowie. Też nie mam zielonego pojęcie o co chodzi i jak to się ma do canon board.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Gościu przed świętami BN pisze o nieudanych zakupach z przed 5 lat na allegro, gdzie dziennie jest dokonywanych setki tysięcy transakcji. Kupił używany, 30 letni ( czy ile mu tam) obiektyw z odpryskiem a sprzedawca nie był z nim do końca szczery. No szkoda. Współczujemy i głaszczemy po głowie. Też nie mam zielonego pojęcie o co chodzi i jak to się ma do canon board.
Wiele rzeczy które tu się pojawiają nie ma nic wspólnego z CB. Tylko chyba nie będziemy każdego banować albo usuwać postów, bo nie pasują ideologicznie i tematycznie do forum ;):)....
tu nie chodzi o temat tylko o treść
kazdy ma jakies przygody z allegro tylko 1/1000000 sie na nich obraza
:mrgreen: