Jeśli działają, to już chyba kwestia gustu i porządku w zdjęciach.
Osobiście zrobiłbym oryginalne rozszerzenie.
Jeśli chcesz zmienić wszystkim plikom nazwę to polecam Total Commander-a i skrót CTRL+M, dosłownie 2 sekundy roboty.
Wersja do druku
Jeśli działają, to już chyba kwestia gustu i porządku w zdjęciach.
Osobiście zrobiłbym oryginalne rozszerzenie.
Jeśli chcesz zmienić wszystkim plikom nazwę to polecam Total Commander-a i skrót CTRL+M, dosłownie 2 sekundy roboty.
1. Myślę że nie będę musiał nic udowadniać gdyż, wyślę im kartę ze zdjęciami na której jest tylko pusty katalog. Ale jeśli się wejdzie we właściwości tego napędu / karta z czytnikiem / w XP, to nagle się okazuje że ten "pusty" katalog na karcie CF zajmuje aż 1,6 GB.
2. Nie używam już tej karty, bo nie będę się zastanawiał za każdym razem czy uda mi się odzyskać zdjęcia czy nie.
3. Karta to - Kingston 2 GB Elite Pro.
moja Kingston 2Gb Elite Pro z ww powodów(juz druga) powędrowała do producenta i czekam na nową mam nadzieje że to ostatni raz :)
a zdjęcia udało mi się odzyskac bez problemu przy pomocy Sandiska Rescue Pro który dostałem z kartą za friko
Rawy odzyskiwałem bez problemu za pomocą:
1) RescuePro SanDiska
2) PC Inspector Smart Recovery http://www.convar.de
Ja dołożę coś od siebie: Drive Rescue, undelete plus, Zero Assumption Recovery, tymi programami odzyskiwałem pliki, to było już dawno temu więc nie pamiętam który był najlepszy, w każdym bądź razie odzyskują wszystkie rodzaje skasowanych plików (nie tylko fotki) z tym że nie mogą być nadpisane (o ile się nie mylę) z nadpisanym już jest niezła jazda.
Jak odzyskac rawy w RescuePro SanDiska?
Nie znam angielskiego i nie wiem co wybrac, moze kos pomoc?
Ja kiedyś dobre rezultaty osiągnąłem tym: http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download
Bo rawy to są tify :) A jeśli chodzi o rozmiar, to pewnie jakichś śmieci na końcu dorzucił, ale dziwne, że tak dużo. Może 5d coś dziwnego w tagach ma. No i dziwne, że zdjęć nie brakuje, skoro takie duże pliki wygenerował.