Nie rozśmieszaj mnie. W momencie kiedy podłączysz coś poniżej f/2.8 to jest po japońsku ;-)Cytat:
Zamieszczone przez towersivy
Niestety.Cytat:
Wersja do druku
Nie rozśmieszaj mnie. W momencie kiedy podłączysz coś poniżej f/2.8 to jest po japońsku ;-)Cytat:
Niestety.Cytat:
Sorki ale nie czaje :smile:Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
Ja też :lol:Cytat:
Cytat:
Jak podłączysz szkła f/1.2-2.0 to AF niekoniecznie jest już tak dokładny jak przy f/2.8.Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Wtedy jest już po japońsku - jako tako ;-)
Dopiszę coś w tym temacie za jakieś 10 dni.
Temat staje się nudny, ale NIESTETY JEST.
Dopisz, dopisz, bo ja jestem w szoku, im jaśniej tym gorszy AF :roll:Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
gietrzy miał chyba na myśli nie precyzję AF przy jaśniejszych szkłach, tylko fakt, że przy takiej dziurze i znikomej GO, już minimalne błędy AF'a bezlitośnie wychodzą na światło dzienne. Szkło > f/2.8 potrafi sporo ukryć.Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Już 2.8 jest bardzo bezlitosne jeżeli chodzi o błędy AF.Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Chyba nie to miał na myśli. Pisze przecież "Jak podłączysz szkła f/1.2-2.0 to AF niekoniecznie jest już tak dokładny jak przy f/2.8" a nie o używaniu przesłony f/2.8 na szkłach f/1.2-2.0Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Może być gorszy w sensie mniej dokładny na korpusach 20D/30D. Oczywiście zależy :evil: od konkretnego egzemplarza, kontroli jakości w fabrykach (powoli zaczynam wierzyć, że zrzucają to na Panów z Żytniej). Nie wspominając już o technice fotografowania na takich przysłonach (nobody's perfect :mrgreen: ) i warunkach oświetleniowych.Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Trzeba pociągnąć 20D, 30D white papers z http://www.robgalbraith.com/ w pdf'ie i poczytać, m. in. o czujnikach AF.