Odp: Tamron 70-210mm f/4 Di VC USD
podali oficjalnie. Ze specyfikacji 4EV i ostrość od 0,95m - skala 1:3.1, waga 860g.
Canon dla porównania - ostrość od 1,2m - skala 1:4.8, waga 760g
Press Release | News | Tamron Co., Ltd.
Cena 94,500 yen co daje niecałe 3 tys. zł - bez innych opłat.
I cena na wstępie 3200zł tak więc nieźle.
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
podali oficjalnie. Ze specyfikacji 4EV i ostrość od 0,95m - skala 1:3.1, waga 860g.
Canon dla porównania - ostrość od 1,2m - skala 1:4.8, waga 760g
Press Release | News | Tamron Co., Ltd.
Cena 94,500 yen co daje niecałe 3 tys. zł - bez innych opłat.
Bardzo cieszy większa skala odwzorowania niż u Canona, trochę smuci wieksza waga. Ale nie można mieć wszystkiego.
Cytat:
Zamieszczone przez
adming
I cena na wstępie 3200zł tak więc nieźle.
Z jednej strony to "nieźle". A z drugiej to jedna średnia krajowa w PL :) Na Zachodzie pracują na takie cacko kilka dni, a jak już harują tydzień to mówią, że Tamron jest towarem luksusowym ;)
Nie wiem.... czasem mam jednak wrażenie, że oni tam zarabiają więcej ale koszta życia też mają wyższe więc tych "kilka dni" to chyba nieco przesadzony osąd ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
WzW
A kiedyś na S i T mówiono "kundle" ;)
Nadal się mówi ^^
Cytat:
Zamieszczone przez
zanussi
Nie wiem.... czasem mam jednak wrażenie, że oni tam zarabiają więcej ale koszta życia też mają wyższe więc tych "kilka dni" to chyba nieco przesadzony osąd ;)
Właśnie o koszt życia się rozbija, ale z drugiej strony lepiej, jak po wszystkim zostanie powiedzmy 500 funtów niż 500zł.
Sample na Flickerze wyglądają bardzo dobrze, na dodatek maksymalne powiększenie jest znacznie większe niż w przypadku obiektywu T70-200mm f/2.8 G2 :) Oby dawali stopkę do mocowania na statywie w komplecie :)
Stopkę chyba trzeba będzie dokupić, bo jest o niej nawet osobna zakładka jak o tej z 100-400mm.
https://www.irista.com/gallery/2shjobgybd6e
Ten obiektyw coraz bardziej mi się podoba i bardzo trafia w mój gust. Tamron wynajął dobrych fotografów, którzy przygotowali sample dostępne pod adresem: TAMRON | 70-210mm /F4 Di VC USD . Dodatkowo wersja dla nikona ma się pojawić wcześniej.