Identyfikator posiada po obu stronach to samo.Cytat:
Zamieszczone przez Bigmar
Wersja do druku
Identyfikator posiada po obu stronach to samo.Cytat:
Zamieszczone przez Bigmar
Uzupelnie - a dlatego ze majta sie i obraca na tym lancuszku, i dlatego po obu stronach jest to samo by nie trzeba bylo kombinowac z odwracaniem go jak ktos chce zobaczyc jego wlasciwsza strone ;)Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
moja propozycja otwarta
czy hazan mógłby zamieścić info na głównej stronie lub wysłać PM do wszystkich o III turze?
akcja szybciej się zakończy - mam nadzieję bo część do hydeparku nie zagląda a będziemy krócej czekać na koniec tury i szybciej dostaniemy przesyłkę
enter popieram
zgłaszam problem - nie mogę wysłać zamówienia, bo nie wiem, skąd wziąć numer użytkownika i formularz bez tego nie chce przejść..
Twój nr jest 343.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Fragment pierwszego postu :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Ode mnie tez poszlo.
Pozdrawiam
ok, thx
W formularzu zamówienia natknąłem się na konieczność wyrazenia zgody na przetwarzanie danych osobowych.
W świetle prawa (Art.7 Ustawy) przetwarzanie danych to m.in. udostępnianie zgromadzonych danych http://www.giodo.gov.pl/data/filemanager_pl/473.pdf, innym podmiotom, czyli ni mniej ni więcej oznaczałoby to zgodę na ich np.przyszłą odsprzedaż firmom zainteresowanym posiadaniem danych adresowych ludzi interesujących się fotografią.
Od lat alergicznie reaguję na takie propozycje (często, tak jak na tym formularzu-"nie do odrzucenia") po tym, jak po podpisaniu takiej klauzuli w jakimś centrum ogrodniczym przy okazji składania zamówienia, przez kolejny rok moja skrzynka pocztowa była zaśmiecana ofertami nie tylko ogrodniczymi, ale od kosmetyków, przez patelnie i garnki do samochodów włącznie. Kilka miesięcy zabrało mi dotarcie do kolejnych posiadaczy moich danych(którzy, a jakże(!) odsprzedali je "w łańcuszku" dalej), żądanie ich wykasowania, żądanie informacji komu je udostępnili itd.itd. Były przypadki,że musiałem wręcz grozić skierowaniem sprawy do GIODO.
Nie podejrzewając kolegów, autorów formularza zamówienia o takie zamiary, chciałbym sugerować, aby do klauzuli o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych dodali jedno zdanie, że "dane osobowe wykorzystane będą wyłącznie do celów realizacji zamówienia i nie będą przedmiotem odsprzedaży".
Myślę, że jest to rozsądna propozycja, a wynikająca z życiowego doświadczenia. Jednocześnie zachęcam wszystkich forumowiczów do zapoznania się z ustawą.
Po swoich doświadczeniach (były to dla mnie również koszty), nie wyrażam nikomu zgody na przetwarzanie moich danych osobowych. Nawet jeśli jest to wydrukowane na standardowych formularzach np.w banku, uzależniając swój podpis od naniesienia zdania, o którym wyżej. Często robię zresztą to odręcznie, gdy nie ma pola wyboru, lub możliwości skreślenia wyrażam/nie wyrażam zgody.