Odp: skaczący TAMRON SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD
no fakt, powinien "skoczyć" tylko raz po wciśnięciu spustu
Dziękuję za odpowiedz i teraz po kolei:
OCleVer - obraz zostaje "zamrożony"
jotes25 - nie mam takiej możliwości ale teraz wiem że "spoko bez obaw"
becekpl - nie naśmiewaj się :D
Tom77 - tylko raz drgnie
BartasPL - dzięki za linka z materiałem się zapoznałem i tam też na filmiku jest wszystko widoczne, dzięki
Kerry - w linku podanym przez BartasPL 3 filmik widoczna jest ta "przypadłość"
niki68 - JW
igo58 - i tylko 1 raz to robi.
przy tym obiektywie zdjęcia robię na statywie i wyzwalam zdjęcia z "kabla" żeby nie poruszać zestawem, za podpowiedzi i odpowiedzi serdecznie dziękuję więc to "szkiełko" ewentualnie "tampon" zostaje, Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
BOX47
.
przy tym obiektywie zdjęcia robię na statywie i wyzwalam zdjęcia z "kabla"
To zmienia postać rzeczy. Na statywie wyłącz stabilizację bo obraz będzie pływał.
Cytat:
Zamieszczone przez
BOX47
Dziękuję za odpowiedz i teraz po kolei:
OCleVer - obraz zostaje "zamrożony"
jotes25 - nie mam takiej możliwości ale teraz wiem że "spoko bez obaw"
becekpl - nie naśmiewaj się :D
Tom77 - tylko raz drgnie
BartasPL - dzięki za linka z materiałem się zapoznałem i tam też na filmiku jest wszystko widoczne, dzięki
Kerry - w linku podanym przez BartasPL 3 filmik widoczna jest ta "przypadłość"
niki68 - JW
igo58 - i tylko 1 raz to robi.
przy tym obiektywie zdjęcia robię na statywie i wyzwalam zdjęcia z "kabla" żeby nie poruszać zestawem, za podpowiedzi i odpowiedzi serdecznie dziękuję więc to "szkiełko" ewentualnie "tampon" zostaje, Pozdrawiam
Jeżeli raz drgnie to wszystko ok. Na statywie wyłączamy stabilizację. Stabilizacja w tym Tamronie mocno "szarpie" mozna się wystraszyc na 1 razem
Cytat:
Zamieszczone przez
niki68
To zmienia postać rzeczy. Na statywie wyłącz stabilizację bo obraz będzie pływał.
Bo klient nigdy prawdy od razu nie powie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Bo klient nigdy prawdy od razu nie powie :)
Ehhh wszystko trzeba siłą wyciągać, ale w końcu się przyznał :)
Mam to szkło i mi nic nie skacze z żadnym aparatem (no ale skoro internety twierdzą, że to norma, to penie norma), ale wyłącz tę stabilizacje na statywie, bo Ci cały zestaw będzie podskakiwał.
Cytat:
Zamieszczone przez
eleroo
Mam to szkło i mi nic nie skacze z żadnym aparatem (no ale skoro internety twierdzą, że to norma, to penie norma), ale wyłącz tę stabilizacje na statywie, bo Ci cały zestaw będzie podskakiwał.
Przy stabilizowaniu nie skacze obraz ? W tym obiektywie szarpie jak diabli :)
Mi nie szarpie, ani na cyfrowych ani na filmowych puchach, używałam go z pięcioma różnymi aparatami i w żadnym nie skacze, serio, za to charczy odrobinę, ale to każda stabilizacja trochę tam mruczy sobie :) Tak, stabilizacja działa i jest włączona ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
eleroo
Mi nie szarpie, ani na cyfrowych ani na filmowych puchach, używałam go z pięcioma różnymi aparatami i w żadnym nie skacze, serio, za to charczy odrobinę, ale to każda stabilizacja trochę tam mruczy sobie :) Tak, stabilizacja działa i jest włączona ;)
Co prawda to córka używa go ale musiałem sprawdzić czy mnie pamięć nie myli. Obiektyw leżał sobie 2 miesiące grzecznie na półce, pierwsze podłączenie obraz rzuciło mocno, drugi raz podobnie, za którymś razem z kolei stabilizacja zaczęła działać delikatnie. U mnie stabilizacja pracuje dosyć głośno cały czas przy wciśniętym spuście, jest głośniejsza od 70-200 F4 IS.