Spokój mi tu ;-)
Luty a teraz to różnica, ceny mkIII poszły w górę 1) różnice kursowe 2) ogłoszenie mkIV.
Obecnie cena w Saturnie 11498 pln.
Dawaj linka z poniżej 10 tyś ;-)
Wersja do druku
Spokój mi tu ;-)
Luty a teraz to różnica, ceny mkIII poszły w górę 1) różnice kursowe 2) ogłoszenie mkIV.
Obecnie cena w Saturnie 11498 pln.
Dawaj linka z poniżej 10 tyś ;-)
Ja za to mogę być internetowym moronem czy czym tam chcesz - jak mi wskażesz miejsca gdzie mogę na fakturę kupić 5d mk3 w cenie 8 tys pln brutto (oczywiście legalne i z polskiej dystrybucji z gwarancją) to jadę, kupię kilka i sprzedam tutaj po 9 tys :) Proszę o pewny adres :)
ps. cena IV już spadła do 14 tyś z małym ogonkiem ale to chyba błąd sklepowy.
Nie ma takich cen, w sugerowanym (wyżej) MM w Gdyni (filtr na konkretnym sklepie) - cena mkIII 11498 pln. Zwykłe internetowe bajkopisarstwo. Pozatym w ich promocje to też bajki, kiedyś była jak dawali kupony, za każde parę (nie pamiętam dokładnie) tyś zwrot 500zł w kuponie (do wykorzystania w ich sklepie), na trasie Poznań - Gdańsk i okoliczne miejscowości gdzie były sklepy MM, w magiczny sposób zniknęły z wystaw mkII (którymi byłem wtedy zainteresowany), przed i po promocji wróciły na półki, ale sprzedawcy głupa kleili, logowali się do systemu, sprawdzali itp ;-) . Zwykła akcja wietrzenia magazynu ze starych telewizorów (z wystawy oczywiście).
--- Kolejny post ---
To da się zrobić, jak zakupisz odpowiedni lens w zestawie ;-) to pow. 3tyś zwrotu dostaniesz, wtedy faktycznie, cena jakby się zgadza :)
--- Kolejny post ---
dopowiem jeszcze, piszemy w czasie teraźniejszym, a nie, że ktoś coś kiedyś kupił (najlepiej jak dolar był po 2 zł) :lol:
widocznie się spóźiłeś... a cena regularna wynika z tego, że już nie mają na stanie tylko dostawa do marketu. Zadzwoń sobie tam i zapytaj. Co do cenowych okazji, to ja mojego w lutym wyrwałem za 9900 gdzie wtedy on kosztował ok 12000-13000 w sklepach (i tak, canon wtedy też podwyższał ceny, bo robi to stale, dollar nie kosztował 2zł, a sprzęt był fabrycznie nowy - MAGIA...).
Co do tych cen Canona, to proszę Cie! zobacz sobie na ceny 5ds r... wszystkie sklepy mają podobną cenę, każdy opowiada jaki to Canon zły dla nich, a niektóre potrafią za free dorzucić bg-e11 i skrzynię Peli czyli sprzęt o wartości ok. 1500zł.
^^ Czyli co? Te 8 tyś za mk3 co pisałeś kilka postów wyżej to bajka?
Przepraszam, że się wtrącę chłopaki, ale rozbawiła mnie ta dyskusja. Kmeg przyznaj się, poszła Ci matura z czytania ze zrozumieniem? :) :) ;) ;) :) Jeden kolega napisał tak:
Nie trzeba być zbyt inteligentym, żeby zrozumieć co użytkownik miał na myśli. Wystarczy wejść na allegro, żeby zobaczyć ofertę na 9449 w mcfoto (faktura vat jest, sprzęt nowy więc Cichy powinieneś zwrócić honor). Janeek wskazał, że można znaleźć okazje za ok. 8000zł, a następnie nawet znalazł post innego użytkownika, który pisał o tej cenie na forum ok. miesiąca temu.
Ta cena była w Media Markt, czyli można było sobie to kupić - teraz, nie rok temu, nie pół roku temu. Jak ktoś nie wiedział, nie znalazł czy przepłacił to już inny temat. Wiadomo, że fotograf to artysta i nie musi mięć tęgiego umysłu jak adwokat. Jednak, żeby zrozumieć powyższy cytat nie trzeba być wybitnie zdolnym. Z doświadczenia wiem, że każdy market media może mieć inną cenę i trzeba szukać, a potem powoływać się na znalezioną cenę w innym markecie :)
Pozdrawiam
Edi
Jak widać po moim wieku moja matura nie zawierała testu na zrozumienie tekstu więc pomimo moich szczerych chęci nie mogę Ci udzielić odpowiedzi ;)
Serio nie trzeba być? ;)Cytat:
Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
Ceny 5dm3 spadły poniżej 10 000zł. Jak się dobrze poszuka można znaleźć okazję w stylu 8000zł (Media Markt w Gdyni). 5dm4 kosztuje w granicach 17 000zł. To ponad dwa razy więcej. Różnice są raczej niewielkie patrząc na praktyczne zastosowanie, a różnica między 21 a 30mpix jest pomijalna dla kogoś kto robi reportaże. Jeśli ktoś chce szczegóły (jak ja) to i tak kupi 5DS lub 5DS R.
ps.
Hmm, jak się dobrze poszuka to się 5dmk4 znajdzie za 14 tyś ;)
hihi... ja tylko tak zażartowałam ;)