Odp: Tamron 85mm 1.4 vc-usd ? robi się ciekawie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Canon z powodów, których nie ogarnę nie poszedł za ciosem po zrobieniu udanego C35/2 IS i nie wypuścił następcy C85/1.8 dokładając IS i zachowując cenę powiedzmy 2k.
Po obrazku z C35/2 IS widać, że eliminacja CA i wzorowa ostrość to już nie jest problem nawet w tańszych obiektywach.
Dokładnie takie 85/2 IS nawet w okolicach 2.5 tys byłby OK, jeszcze do tego tak samo działający AF- czyli szybki i pewny.
Cytat:
Zamieszczone przez
Yaru
Dokładnie takie 85/2 IS nawet w okolicach 2.5 tys byłby OK, jeszcze do tego tak samo działający AF- czyli szybki i pewny.
Ten IS nie jest aż tak potrzebny, ale też czekam na nowe 85mm
Cytat:
Zamieszczone przez
tkosiada
Ten IS nie jest aż tak potrzebny, ale też czekam na nowe 85mm
IS to pewien aktualny stan techniki. Bez problemów da się zrobić więc powinien być. Dodatkowe +3EV w krótkim tele może się przydać jak zajdzie potrzeba.
Po 1: na forum jest zasada, że nie otwieramy wątków ze sprzętem który oficjalnie się nie pojawił
Po 2: ja słyszałem nieco inne plotki, więc temat o którym mówimy można uznać za nieaktualny :)
@Cichy jakie plotki. Nie pojawi się Tami czy Canon wypuści 85 z IS w ludzkich pieniądzach?
Cytat:
Zamieszczone przez
diplo
@Cichy jakie plotki. Nie pojawi się Tami czy Canon wypuści 85 z IS w ludzkich pieniądzach?
Naturalnie plotki na temat Tamrona. Takie szkło jak w tytule można póki co między bajki włożyć. To tylko patent.
Obstawiam jako jedno ze szkieł właśnie 85 ze stabilizacją.
Też mi się wydaje, że będą chcieli Sigmę wyprzedzić.
Cytat:
Zamieszczone przez
5pirit
Będzie ciekawie, ale może nie aż tak :P W każdym bądź razie dobrze się dzieje, jakoś nigdy nie liczyłem na stałki w Tamronie, a tu proszę :) I to pewnie nie koniec...