Odp: Canon 5d3+6d czy Nikon d750+d700
Cytat:
Zamieszczone przez
davnes
Jedynie co Canon dobrze robi ze swoim sprzętem to posiada prawie bardzo dobrą kontrole jakości i nie podrukuje topowych puszek w krajach 3 świata.Puszki canona mają fajną ergonomię są wykonane z dobrych stopów i przemyślane. Trzymią cenę i nnie klepią dla szerokiego ludu na masę. Niestety elastyczność plików nawet z 5dmk3 to inna liga do Nikona.
Dlatego jedna puszka Canona pada po 10 tys a druga po 150 tys przebiegu. Kraj produkcji nie ma nic wspólnego z jakością produkowanych przedmiotów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Dlatego jedna puszka Canona pada po 10 tys a druga po 150 tys przebiegu. Kraj produkcji nie ma nic wspólnego z jakością produkowanych przedmiotów.
a w Nikonie akcje serwisowe gonią akcje serwisowe-coś jak na polskich drogach łatę przykrywać łatą, dziura podparta dziurą. kupujesz nowego nikona i musisz go oddawać w ręce nieudolnego serwisanta z Warszawy. Kto by pomyślał, ze nowa puszka będzie miała wymienianą migawkę czy kompory lustra. Ale cóż nikon nas przyzwyczaja do tego i na dzień dzisiejszy nie warto testować na sobie ich nowości
off-topic
Cytat:
Zamieszczone przez
davnes
Puszki canona mają fajną ergonomię
Zapewniam Cię, że kolega używający "od zawsze" Nikona ma bardzo złe zdanie o ergonomii Canonów, ze względu na przyzwyczajenie (ja mam podobnie, gdy biorę do reki Nikona).
Cytat:
Zamieszczone przez
davnes
Trzymią cenę i nnie klepią dla szerokiego ludu na masę
Nie żartuj, nie zauważyłeś, że to 1200d jest najtańszym, klepanym "na masę" lustrem "dla szerokiego ludu"?
Jeden i drugi zestaw są całkiem przyzwoite, ale to dopiero nawet nie połowa sukcesu. Sztuką jeszcze będzie dobranie odpowiednich i szkieł, no i pozostałego ogratowania :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
jedna puszka Canona pada po 10 tys a druga po 150 tys przebiegu. Kraj produkcji nie ma nic wspólnego z jakością produkowanych przedmiotów
Sądząc po problemach z awaryjnością D750 wydaje mi się że jednak nie masz racji.
Cytat:
Zamieszczone przez
merida
Fotografia jest moim głównym źródłem dochodu więc najważniejsza jest przyjemna i bezkompromisowa praca.
Jeśli to jest dla Ciebie najważniejsze, to chyba mimo wszystko dobrze wybrałeś :)