Odp: Czy to możliwe, że nowy aparat jest używany?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bouli_wro
Pewnie w wielu przypadkach masz rację, ale ja mam na myśli inną sytuację, body do macania powinno być wystawione (często tak zresztą bywa) w gablocie i później sprzedawane osobno z informacją o tym i np. w obniżonej cenie, bo niektórym to nie przeszkadza, zwłaszcza jak mogą sobie coś tam jeszcze oszczędzić,
Mówisz chyba o sklepach typu Saturn i MM bo w przypadku sklepów internetowych to zapomnij o tym, zresztą ceny w takich marketach są znacznie wyższe niż ceny w necie, wiec mało kto kupuje , nawet po przecenie :) wiem bo pracowalem
Cytat:
Zamieszczone przez
Bouli_wro
ja sam przed zakupem 6D chciałem go najpierw obadać i poczuć w rękach, ale jak się zdecydowałem już na zakup to sprzedawca przyniósł mi na moją prośbę nowe pudło,
Pytanie czy w tym pudle faktycznie była nie dotknieta przez nikogo 6d, moze stala przez 2 tyg w gablocie a potem wpakowano ją do pudełka zeby nie miala zbyt duzego przebiegu :> tak tez mozna zrobic chociaz mam nadzieje ze masz niedotykany sprzet
Cytat:
Zamieszczone przez
Bouli_wro
wszystko zapakowane w folie i oklejone naklejkami które trzeba rozerwać, zapakowałem tylko baterie i sprawdziłem czy świeci ;)
Folie można zawinąć a naklejki na pudełkach w canonie już dawno nie ma , sprowadzałem sprzęt prosto od dystrybutora i jedynie sony takie cuda ma.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bouli_wro
wyobraź sobie, że wchodzisz do sklepu apple, macasz sobie lapka czy tableta i po pozytywnej decyzji sprzedawca odpina kable i zaczyna pakować w karton
Pomyśl że wchodzisz do autoryzowanego sklepu canona ... to raz :) a druga rzecz aparat stojąc na półce niedotykany nie psuje sie i sie nie zużywa, podłączony monitor świeci przez caly czas otwarcia sklepu wiec pracuje.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bouli_wro
:lol: nie do pomyślenia ;) bo co on później zrobi z urządzeniem w którym bateria jest już słabsza od nowego??
Jak przyjdzie nowy, spakuje do pudła i sprzeda proste, albo sprzeda dla pracownika a procownik pusci na allegro jako nówka...
Nie mowie ze sam tak robilem ale uwierz mi jest tyle rzeczy ktore robią sklepy i sprzedawcy zeby tylko sprzedać sztukę sprzetu ktory stoi... Nie mowie ze kazdy, nie mowie ze ja, ale widzialem takie rzeczy na własne oczy że naprawdę można czasem sie zaskoczyc.
Licznik wg mnie jest ok. Nie raz było że nowe body miały trochę strzałów. Co do zanieczyszczeń to nie ma doniesień by 6d budził matrycę.
Ja mam takie podjęcie że jak do f8 syfów nie widać to nie przejmuję się tym.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Jakie masz szkło? Zoom może jakiś?
tokina 16-28 f/2.8 (używałam z d700 i byłam bardzo zadowolona, więc zaczęłam od tego, co znam)
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
Mówisz chyba o sklepach typu Saturn i MM bo w przypadku sklepów internetowych to zapomnij o tym, zresztą ceny w takich marketach są znacznie wyższe niż ceny w necie, wiec mało kto kupuje , nawet po przecenie
no właśnie, też nie dopisałam - aparat kupiony w Krakowie, sklep internetowy, ale na miejscu jest również stacjonarny, na Karmelickiej, dostawa kurierem, otwierany przy kurierze i nie miałam żadnych podejrzeń co do aparatu (zapakowany i owinięty jak każde nowe body, karton nie klejony
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Licznik wg mnie jest ok. Nie raz było że nowe body miały trochę strzałów.
tak, po sprawdzeniu wyszło ponad 300 strzałów, co na pewno jest moją zasługą ;) martwiłam się numeracją plików od 4100, ale to już odpuszczam, to nie problem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Co do zanieczyszczeń to nie ma doniesień by 6d budził matrycę.
dzięki, tego się trochę bałam, bo w N swego czasu była to dość popularna przypadłość ;)
Pewnie masz na myśli Fotocyfre?
Ja mam od pewnego swoje zdanie na ich temat
http://www.canon-board.info/coz-gdzi...1/#post1249223
Numeracje mogl przejac z wlozonej karty na ktorej byly zdjecia. Moze przed wysylka sprawdzali aparat a moze ktos do sklepu przyszedl z karta zrobic testowe zdjecia. Ktoz to wie.
Cytat:
Zamieszczone przez
EwaSz
tokina 16-28 f/2.8 (używałam z d700 i byłam bardzo zadowolona, więc zaczęłam od tego, co znam)
Pytalem, poniewaz zoomy lubia zassac kurz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Pewnie masz na myśli Fotocyfre?
tak, dokładnie tam... dzięki, przegapiłam ten wątek :(
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Numeracje mogl przejac z wlozonej karty na ktorej byly zdjecia. Moze przed wysylka sprawdzali aparat a moze ktos do sklepu przyszedl z karta zrobic testowe zdjecia. Ktoz to wie.
karta była moja, formatowana w kompie i dodatkowo w aparacie
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Pytalem, poniewaz zoomy lubia zassac kurz.
myślisz, że jest to możliwe tak szybko..? szkło mam od piątku...
Ale ktos przed Toba mogl karte do aparatu wlozyc. Data i czas byly w aparacie ustawione czy musialas ustawiac?
sama ustawiałam, po włączeniu aparatu język był angielskie i krok po kroku robiłam wszystkie ustawienia...
ale numeracja zdjęć to nie problem, ważne, że licznik się zgadza, gorsze dla mnie są te plamki na matrycy :(
Cytat:
Zamieszczone przez
EwaSz
myślisz, że jest to możliwe tak szybko..? szkło mam od piątku...
Niczego nie mozna wykluczyc.