Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Canon się wyraźnie rozkręca, myślę luźno, że R1 również się pojawi niejako na deser, po tym jak R3 będzie na równi z przepowiadanym z9 czy Sony A1
Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] [emoji6]
To jeszcze f5.6 takie poprosze
Chociaz w sumie w dobie zoomow 100-500 i 150-600 troche to sie mija z celem..
Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
To jak już wszyscy dalej czekamy, to ja czekam na następce r/rp. Coś dla plebsu jak ja, taki max za 8K. Dwa sloty oby były tylko.
generalnie R6 to budżetowy sprzęt dla początkujących fotoamatorów, gdyby nie postęp technologii, byłby uboższy nawet od R. Przydałoby się coś pomiędzy R6 a R5, dla bardziej "zaawansowanych amatorów"
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
To jak już wszyscy dalej czekamy, to ja czekam na następce r/rp. Coś dla plebsu jak ja, taki max za 8K. Dwa sloty oby były tylko.
Za jakiś czas R6 stanieje. Akurat dla następcy Rki nie widzę miejsca w aktualnej ofercie. Już chyba za dużo tego by było. Dla RP owszem.
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Za jakiś czas R6 stanieje. Akurat dla następcy Rki nie widzę miejsca w aktualnej ofercie.
R ma jeden atut. 30 Mpx to jednak 50% więcej niż 20. I to jest główna wada R6. Wg mnie. Trochę mało tych pikseli.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
R ma jeden atut. 30 Mpx to jednak 50% więcej niż 20. I to jest główna wada R6. Wg mnie. Trochę mało tych pikseli.
Zgadzam się w pełni. Jako posiadacz R nie widzę żadnego sensu przejścia na R6 i gdybym potrzebował drugiego body, to pewnie kupiłbym R; oczywiście piszę to przez pryzmat moich hobbystycznych potrzeb.
No tak. Rozumiem Wasze argumenty, ale mój post dotyczył ew. następców R i RP :) gdyby następca R miał 30mpix i zaktualizowane, zgodnie z postępem technologicznym, pewne elementy to kto by kupował R6? Przecież to logiczne, że musieliby wsadzić dpaf w wersji 2 i pewnie te oczekiwane 2 sloty. Dlatego wydaje mi się, że w tej chwili nie ma już miejsca na R mk2. Obstawiam, że zostaną linie RP, R6, R5 i R3 + ew. jakieś warianty z bardzo dużą rozdzielczością.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Zgadzam się w pełni. Jako posiadacz R nie widzę żadnego sensu przejścia na R6 i gdybym potrzebował drugiego body, to pewnie kupiłbym R; oczywiście piszę to prze pryzmat moich hobbystycznych potrzeb.
Bangi jak Ci wyskoczy komunikat sformatuj kartę, to zrozumiesz gdzie Canon popełnił niewybaczalny błąd z eRką :) Tak. Mi wyskoczył.