no to teraz - jeżeli jest w tobie choć mała nutka badacza-testera, he, he ;-) - powinieneś jednak zanieść tę klatkę do zeskanowania na tych fuji frontierach (czy coś), a potem dać mi do wskanowania na płaskim 8800F 8)
Wersja do druku
Nie wiem czy będą chcieli jedną klateczkę za (20-9)/36 mi zeskanować :D
Ma ktoś do pożyczenia aparat na błony 120 na dzień-dwa? Chciałbym zobaczyć jak to wychodzi, a nie mogę żadnego Lubitela w dobrej cenie wyrwać z allegro na dzień dzisiejszy...
Start 66? Zadowala Cię? :D
Jak najbardziej.
Widzę, że się dogadamy (też Informatyka i też EOS :D)
Ok, już pożyczyłem Start'a 66 od znajomego Goomisia.
Wywoływać? Nie wiem jeszcze. Na pewno w Bydzi u Tadzia Cytulskiego.
Jak byłem w http://www.fotoma.pl/ to widziałem BW do ręcznej w lodówce i zapytałem, czy też wywołują. Powiedzieli że tak, 10zł, ale 3 dni trza czekać (muszą uzbierać pewnie, żeby otwarcie chemii się opłacało). Czy szerokie - nie wiem. Będę się martwił, jak wypstrykam :P
EDIT : Kurde, jaka ciemna matówka i szkło! :P
Jedna rolka Ilforda 400 poszła. Ze 2 dobre foty będą.
Faktycznie aparatami kominkowymi ciężko reporterkę uskuteczniać :D Już nie tyle odwrócone lewo-prawo myli, co problemy z poziomowaniem kadru są ^^
Faktycznie numerek zdjęcia w okienku ciężko wypatrzyć. W Farze nie mogłem wypatrzyć, musiałem wyjść na dwór.
Film oddałem odziwo od razu do wywołania w zakładzie foto w Kupcu Poznańskim. 6 czy 7zł za rolkę, wywoływane raz na tydzień, odbiór w czwartki (teraz wyjątkowo w środę, bo sylwester w czwartek). No i trzeba ze 2 dni przed planowanym odbiorem im to oddać.
Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Postaram się niezapaproszyć i nie porysować :P
Dokładnie wiem o co Ci chodzi.
Używałem przez jakiś czas Pentacon Six TL i też trochę czasu zajęło nim się do niego przyzwyczaiłem. Miałeś jakiś światłomierz?
Robiłem próbne na 50d.