-
Odp: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania
Nie wyszło nam pstrykanie zimowe , więc za tydzień mamy już marzec, a z nim kolejne imprezy cykliczne:
Pierwsza to wycieczka do Katowic
VIII ŚLĄSKI MARATON FOTOGRAFICZNY
10.00 Absolwenci szkoły „Fotoedukacja”
10.30 Marta Dąbrowska
11.00 Marek Stańczyk
11.30 Tomasz Liboska i Michał Jędrzejowski
12.30 Bartek Barczyk
13.00 Joanna Nowicka
13.30 Wacław Wańtuch!! - obowiązek :]
Miejsce:
Termin: 2.03.2013 początek godzina 10:00
VIII Śląski Maraton Fotograficzny odbędzie się w TEATRZE KOREZ w Katowicach.
Teatr Korez
pl. Sejmu Śląskiego 2(budynek Centrum Kultury KATOWICE imienia Krystyny Bochen/
Więcej info :
Fundacja Elektrowni Rybnik - Międzynarodowy Festiwal Fotografii
Co panowie i panie na to ??
-
Co do Katowic miejsca są ograniczone :
ilość miejsc jest ograniczona. Wszystkie osoby zainteresowane rezerwacją miejsc na VIII Śląski Maraton Fotograficzny bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia na adres centrum@fotoedukacja.edu.pl (zgłoszenie przyjmujemy od 18 lutego 2013r.). Zgłoszenie powinno zawierać następujące dane: imię i nazwisko, numer telefonu, adres e‐mail, a w przypadku słuchaczy lub absolwentów „Fotoedukacji” także grupę (np.: W11, Szkoła Roczna, Kurs, Absolwent). Rezerwacja jest ważna tylko w przypadku otrzymania wiadomości zwrotnej -potwierdzenia rezerwacji. W przypadku rezygnacji bardzo prosimy o przesłanie informacji.
-
Proponuję wybudzanie z zimowego snu na Festiwalu rybnickim. Spotkajmy się tam po prostu i już!
Chyba trudno o lepszą okazję, prawda?
Nasza największa lokalna impreza w roku...
Odezwijcie się ludzie!
Hej hej???!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Proponuję wybudzanie z zimowego snu na Festiwalu rybnickim. Spotkajmy się tam po prostu i już!
Chyba trudno o lepszą okazję, prawda?
Nasza największa lokalna impreza w roku...
Odezwijcie się ludzie!
Hej hej???!!!
Pewnie się pojawię w sobotę, ale może będzie tak, że zagoszczę na Festiwal dopiero w niedzielę. A Reszta?
-
Wpadne,moze w piatek, moze w niedziele- zalezy jak sie w pracy obrobie.w zeszlym roku udalo nam sie z Fataspotkac i zamienic pare slow
-
Ja już na bank wiem, że będę w piątek. W sobotę nieco później a w niedzielę wcale (wyjazd na narty).
Organizatorzy zachęcają szczególnie do piątku- ma być MAGICZNIE!
Pozdr.
Kurde, nie mogę się doczekać na motocross!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Ja już na bank wiem, że będę w piątek. W sobotę nieco później a w niedzielę wcale (wyjazd na narty).
Organizatorzy zachęcają szczególnie do piątku- ma być MAGICZNIE!
Pozdr.
Kurde, nie mogę się doczekać na motocross!
Wygląda na to, że w Piątek spokojnie będę z Justyną . Sobota niestety przepada całkowicie, więc lipa.. Aczkolwiek może jeszcze w zanadrzu dojdzie niedziela w ramach rekreacji weekendowej.
Ps.
Cross no no .. :D
-
no to już mi sie wyklarowało i będę napewno jutro.czy zdążę na rozpoczęcie to jeszcze nie wiem ale będę się starał.
Także chłopaki DO ZOBACZENIA :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
axidus821
no to już mi sie wyklarowało i będę napewno jutro.czy zdążę na rozpoczęcie to jeszcze nie wiem ale będę się starał.
Także chłopaki DO ZOBACZENIA :)
Ja dzisiaj będę koło 18 - 18:30, lecz mam nadzieje że zdążę spokojnie na otwarcie. Także.. :) do zobaczyska ;D:)
-
Zbyszko pokaż zdjęcia z wypadu zagranicę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MacB
Zbyszko pokaż zdjęcia z wypadu zagranicę.
Spokojnie jak wszystko ogarnę i wrócę do porządku dziennego to zapodam zdjęcia, bo dosłownie godzinę temu wróciłem z Ukrainy. :mrgreen:
-
Mam nadzieję, że nie świecisz w ciemnościach po tej wyprawie? :lol: ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Mam nadzieję, że nie świecisz w ciemnościach po tej wyprawie? :lol: ;)
Powiem tak nie świecę raczej , można świecić przykładem dla wycieczki ekstremalnej i spędzeniu 40H w autokarze. Wszystko za sprawą kiepskich warunków pogodowych w dniu wyjazdu na Ukrainie został ogłoszony stan klęski żywiołowej. A Zdjęcia z autostrady prezentowały się tak , jak i w drodze do Strefy Zamkniętej.
W drodze do zony:
a tutaj w drodze powrotnej do Polski
Muszę ogarnąć temat z zdjęciami i zrobić segregację ,także mam nadzieje ,że do weekendu wszystko już będzie opanowane. Może i stopniowo będę dorzucać zdjęcia ,ale trzeba powiedzieć ,że przy padającym śniegu szału nie ma ze strefy zamkniętej.
-
szykuje się doskonałe repo:)
-
Powiedzmy ,że zrobię to tak oficjalnie :
ZBYSZKO-PHOTO | Czarnobyl Tour
ZAPRASZAM !! do galerii :) i oczywiście komentarze i nie tylko .:)
-
Repo ciekawe,ale nurtuje mnie pytanie, bo widze zdjecia "oficjalne" ale czy byl jaki punkt wycieczki "nie oficjalny" poza programem.chodzi mi o zdjecia z jaks opuszczonych miejsc, szkoly,bloku,szpitala? Czy tylko standardowe punkty do zwiedzenia? Fajnie bylo by obejzec zdjecia takie jak z Bażanciarni czyli z wnetrza:-) ale mimo wszystko repo ciekawe.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
axidus821
Repo ciekawe,ale nurtuje mnie pytanie, bo widze zdjecia "oficjalne" ale czy byl jaki punkt wycieczki "nie oficjalny" poza programem.chodzi mi o zdjecia z jaks opuszczonych miejsc, szkoly,bloku,szpitala? Czy tylko standardowe punkty do zwiedzenia? Fajnie bylo by obejzec zdjecia takie jak z Bażanciarni czyli z wnetrza:-) ale mimo wszystko repo ciekawe.
Jak już pisałem na forach , brak takiego wejścia ze względu na pogodę jaka panowała na Ukrainie , wtedy też został ogłoszony stan klęski żywiołowej i naprawdę była panika. Do samej strefy jechaliśmy 5H, zamiast 1.5 godziny. Więc nie było to możliwe aby zwiedzać dalej owe zakamarki Prypeci i z drugiej strony , śniega było aż po kolana miejscami.. Więc ze względu na czas i pogodę nie zwiedziliśmy całej Prypeci bo nie było takiej nawet możliwości.
-
Przy okazji także zdjęcia z Kijowskiego metra:
reszta dostępna tutaj:
ZBYSZKO-PHOTO | Metro w Kijowie
-
Panowie, podpowiedzcie mi gdzie można skalibrować monitorek, lub jeszcze lepiej wypożyczyć kalibratorek ? Najlepiej w okolicach Żor lub Katowic.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
slocum
Panowie, podpowiedzcie mi gdzie można skalibrować monitorek, lub jeszcze lepiej wypożyczyć kalibratorek ? Najlepiej w okolicach Żor lub Katowic.
Spróbuj tutaj: www.fotonet.info
-
Dla niektórych ważne info:
Ze względu na nie sprzyjające warunki atmosferyczne i przedłużający się okres zimowy organizatorzy TOP AMATOR CUP 2013 postanowili zmienić daty pierwszych dwóch rund zawodów. I tak pierwsza runda zamiast 27.04 odbędzie się 11.05.2013 w Petrovicach u Karvine, natomiast druga runda zostaje przeniesiona z 12.05 na 09.06.2013. Po niżej aktualny plan wszystkich zawodów Międzynarodowych Mistrzostw Śląska i Zaolzia TOP AMATOR CUP 2013.
So 11.05 Petrovice u Karviné
Ne 09.06 Czerwionka (PL)
So 29.06 Petrovice u Karviné
Ne 04.08 Czerwionka (PL)
So 07.09 Petrovice u Karviné
Ne 29.09 Czerwionka (PL)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
azael
Dzięki za szybki odzew. na pewno do nich zadzwonię.
A swoją drogą gdyby tak znalazło się 4-5 chętnych na takiego powiedzmy eye-one to bardzo chętnie się dorzucę.
-
Więc panowie jest 1 opcja wspólnego pstrykania w okolicach Kuźni Raciborskiej, mianowicie w niedzielę o godzinie 11:00 rozpoczynają się zawody sportowe spod znaku Amatorskiego Rajdu na terenach Kuźni raciborskiej.
Więcej info:
https://www.facebook.com/events/5068...a4202954&ref=2
oraz generalnie na stronie amk-slazak.pl
na dzień dzisiejszy jestem nastawiony ,że jadę ;] Ktoś jeszcze?
-
Ja mam rodzinną imprezę-odpadam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Zbyszko666
Dla niektórych ważne info:
[U][B]Ze względu na nie sprzyjające warunki atmosferyczne i przedłużający się okres zimowy organizatorzy TOP AMATOR CUP 2013 postanowili zmienić daty pierwszych dwóch rund zawodów.
Dzięki za aktualne info...
Tak się kurde obawiałem, że do tego dojdzie...
Ja trochę kiepsko zdrowotnie po narciarskich wariactwach. Na razie zbieram siły.
Pozdr.
--- Kolejny post ---
Zbysiu- widzę, że teraz to Ty aspirujesz do miana hardcora roku... Ja miałem w Cieszynie extremę z błotem a teraz Ty miałeś z zimą i śniegiem... Bo ja wiem co gorsze...?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Dzięki za aktualne info...
Tak się kurde obawiałem, że do tego dojdzie...
Ja trochę kiepsko zdrowotnie po narciarskich wariactwach. Na razie zbieram siły.
Pozdr.
--- Kolejny post ---
Zbysiu- widzę, że teraz to Ty aspirujesz do miana hardcora roku... Ja miałem w Cieszynie extremę z błotem a teraz Ty miałeś z zimą i śniegiem... Bo ja wiem co gorsze...?
Możliwe Fata ,ze gorsze są chyba warunki zimowo-śniegowe + temperatura poniżej 11 kreski. Gdzie wszyscy stoją i zaglądają na siebie co się dzieje.
A tutaj coś z dzisiejszego szaleństwa , jeszcze cieplutki materiał z Kuźni. Więcej fot dorzucę jak je oczywiście wszystkie ogarnę na spokojnie.
-
-
UWAGA! Są pierwsze jaskółki motocrossowe z toru w Cieszynie!
22-23.06 odbędą się tam zawody w klasach EMX 65 , 85 oraz eliminacja Mistrzostw Polski MP MX Open.
Już planujcie!
-
I kolejny termin pstrykania, również kategoria sport ,a mianowicie REGATY na Elektrowni Rybnik :
Zawodnicy będą startować w klasach regatowych: Optimist, Laser 4.7, Laser Radial, Okej dinghy, Open Bic.
Po raz pierwszy dla klas Laser zawody te będą regatami liczonymi do Pucharu Europy oraz będą stanowić pierwszą eliminację do mistrzostw Europy, które w tym roku zostaną zorganizowane nad węgierskim Balatonem. – Spodziewamy się całej czołówki krajowej – zapowiadają organizatorzy imprezy.
Program regat:
11.04.2013 Czwartek – (17.00-20.00) przyjmowanie zgłoszeń.
12.04.2013 Piątek – 11.30 start do pierwszego wyścigu, kolejne wg komunikatu KS.
13.04.2013 Sobota – 11.00 start do pierwszego wyścigu, następne wg komunikatu KS.
14.04.2013 Niedziela – 11.00 start do pierwszego wyścigu, następne wg komunikatu KS.
14.04.2013 Niedziela - 15.00 uroczyste zakończenie regat.
-
Bo kuźni raciborskiej przychodzi czas na Rajd w Rybniku, który odbędzie się 28.04 Więc jak mobilizujemy się panowie ??
Więcej info jak będzie to zapodam:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Zbyszko666
Bo kuźni raciborskiej przychodzi czas na Rajd w Rybniku, który odbędzie się 28.04 Więc jak mobilizujemy się panowie ??
Więcej info jak będzie to zapodam:)
A qrde, ja bym się chętnie z Wami spotkał. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
azael
A qrde, ja bym się chętnie z Wami spotkał. :)
No to co Ci szkodzi wpaść na rajd :) Mam nadzieję, że inni też się wybiorą :), i nawiasem mówiąc:
Regaty moim okiem miały się tak :
ZBYSZKO-PHOTO | Regaty 2013 – Rybnik
niestety pogoda nieco zamuliła wszystko, bo to raz deszcz raz słońce i potem na koniec mgła doprawiła swoje. Ale było nawet warto się wybrać. Niestety nie wiem co ma do siebie fakt tego,że hm? Na teren imprezy mogła tylko wejść osoba uczestnicząca w regatach. :| Dziwne zachowanie...
-
Tak jak zapowiedziałem w Niedzielę , mamy w rybniku amatorski rajd o godzinie 11:00 na ulicach :
- OS I-ul. Młyńska, Rzeczna - o długości trasy 1200
- OS II- ul. Kolberga, Świerklańska - o długości trasy 1900 mb,
i plakat owej imprezy :
Więcej info na stronie rajdu:
ARS Rybnik 2013
Więc, ja się piszę z pewnością ,a reszta?
-
Witam.
Cytat:
A qrde, ja bym się chętnie z Wami spotkał.
No kurde, patrz... my z Tobą też!
Zaraz będzie rok od majówki w Pławniowicach.
Nie wiem jak u mnie z niedzielą, bo tego typu rajdy po mieście to mnie tak średnio interesują, ale szykuje się mi weekend w górach zatem...
Słuchajcie- pora się zgadywać na 11.05 na tor w Petrovicach pod Karviną!
TAM JESZCZE NIE BYLIŚMY zatem...
Lista:
1. Fata
2.
Zbierzmy się do kupy na konkretne zawody- będzie fajnie!
I jedźmy razem.
Pozdrówka dla wszystkich!
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
i
Słuchajcie- pora się zgadywać na 11.05 na tor w Petrovicach pod Karviną!
TAM JESZCZE NIE BYLIŚMY zatem...
Lista:
1. Fata
2. Zbyszko6666
3.
Co do Karviny jestem jak najbardziej za, raczej nic tego dnia nie mam więc mogę swobodnie jechać..
Mam nadzieję ,że jeszcze ktoś się zjawi na niedzielnym rajdzie.
-
Byłem w Rybniku dzisiaj, niestety sam. Mam na początek dla was takie ujęcia :
oraz
Reszta zdjęć u mnie na stronie z pewnością się pojawi.
-
w ramach aktywności to :
zdjęcia z rajdu:
Rajd AMK Rybnik 2013 | ZBYSZKO-PHOTO
a tutaj coś z dzisiaj , a wy jak tam ??
-
Znaczy się ona jakiś rajd robiła czy Ty za nią rajd po mieście robiłeś? :?::shock::lol::mrgreen:
Ja czekam na motocross.
Wczoraj pierwszy raz od zimy coś robiłem ale brzydkie zdjęcia mi wyszły. Całe zazielenione.
(Bo w lesie byłem).
Nuda.
:lol:;)
-
Co tam z sobotą generalnie tworzymy? Bo w sumie trzeba się obudzić do życia i fotografowania, mamy już Maj :D :P
-
Azaelowi chyba fotografia zbrzydła.... :)
Żelazny trzon grupy jedzie na tor motocrossowy w sobotę.
Kto chce z nami?
Kto?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Azaelowi chyba fotografia zbrzydła.... :)
Żelazny trzon grupy jedzie na tor motocrossowy w sobotę.
Kto chce z nami?
Kto?
Od razu zbrzydła...
To raczej niemoc. Od dłuższego czasu nie udało mi się zrobić porządnej foty. Może to znak żeby zrobić coś dla fotografii? :)
W ten weekend również muszę odpuścić - sprawy rodzinne. Ale postaram się next time. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
azael
Od razu zbrzydła...
To raczej niemoc. Od dłuższego czasu nie udało mi się zrobić porządnej foty. Może to znak żeby zrobić coś dla fotografii? :)
W ten weekend również muszę odpuścić - sprawy rodzinne. Ale postaram się next time. :)
Czym dłużej aparat leży i się kurzy, to nie bardzo jest jak zrobić "te" foto ,które akurat Cię zadowoli :d Więc nie zgrzytaj zębami tylko pakuj sprzęcik i jazda na łowy :P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Zbyszko666
Czym dłużej aparat leży i się kurzy, to nie bardzo jest jak zrobić "te" foto ,które akurat Cię zadowoli :d Więc nie zgrzytaj zębami tylko pakuj sprzęcik i jazda na łowy :P
Co racja, to racja... ale nie tym razem. Siły wyższe. :/
-
Więc jak z jutrem?, będzie się coś działo czy nie bardzo? , bo generalnie trochę propozycji jest..
-
Chyba tylko my pojedziemy.
Bywa.
Azael- od niemocy i przekonania, że nic nam dobrego nie wychodzi- droga do zbrzydnięcia fotografii bardzo krótka, więc... uważaj i nie pozwól żeby taka maszyna jak Twoja zardzewiała bo ona też czeka na Twój ruch.:)
W czerwcu dwie rundy w Czerwionce plus ME w Cieszynie. Masz więc 3 okazje do pokazania na co Cię stać (i Twój sprzęt też). Kapelusik, chusta, szklarnia, okulary ochronne i jazda na tory! :lol:8-)
Tak przypuszczałem, że to niemoc jakaś Cię dopadła, ale ze swojego własnego doświadczenia wiem, że po okresie zapaści/niemocy/zniechęcenia/zastoju (niepotrzebne skreślić) zawsze przychodzi jakaś wena - wystarczy zmierzyć się z jakimś tematem albo po prostu bardzo chcieć i włożyć trochę serca aby ponownie odczuć radość z fotografowania.
Jedni w tym celu łażą po lasach, inni jadą w góry o poranku a jeszcze inni idą robić materiał z imprezy sportowej- choćby dla własnej przyjemności i treningu.
Najgorszym wyborem jest siedzenie na d.... i narzekanie.
To zresztą dotyczy wielu dziedzin- gdziekolwiek chcemy osiągnąć cokolwiek.;)
Głowa do góry i nie przegap okazji do spotkania z nami!
Pozdrowienia.
Zbyniu- to co? Jutro rano jedziemy obczaić co mają Czesi...
-
Dodatkowe zawody w pobliżu nas na które można by się wybrać:
15.09 Puchar Polski w motocrossie- Dębska Wola k/Kielc
28-29.09 cross country - eliminacja MP, Wałbrzych
Jakby kogoś interesowało- warto się wybrać na popularne u naszych sąsiadów zawody motocrossowe i crossowe. Podaję daty różnych zawodów na Słowacji:
30.06.2013 - 5. MX Tour 2013 - SMF západ (+ SP) /Sikenica (Sando)/
15.09.2013 - 6. MX Tour 2013 - SMF západ (+ SP) /Žaškov/
22.09.2013 - 7. MX Tour 2013 - SMF západ (+ SP) /Skýcov - Košariská/
Puchar Słowacji
26.05.2013 - 1.Slovenský pohár MX /Spišské Vlachy/
09.06.2013 - 2.Slovenský pohár MX /Ješkova Ves/
16.06.2013 - 3.Slovenský pohár MX /Hraň-Sirník/
30.06.2013 - 4.Slovenský pohár MX /Sikenica (Sando)/
28.07.2013 - 5.Slovenský pohár /Široké/
15.09.2013 - 6.Slovenský pohár MX /Žaškov/
22.09.2013 - 7.Slovenský pohár MX /Skýcov - Košariská/
25.05.2013 - ENDUROCROSS Nitrianske Rudno /Nitrianske Rudno - Kaňová/
15.06.2013 - Countrycross Čelkova Lehota - Pružina /Pružina - Čelkova Lehota/
16.06.2013 - Countrycross Čelkova Lehota - Pružina /Pružina - Čelkova Lehota/
21.07.2013 - 4.MX MMSR+HU 50+65 ccm /Tlmače/
21.09.2013 - 5.MX MMSR+HU 50+65 ccm /Ješkova Ves/
12.10.2013 - Volný pretek TRIAL-družstvá /Kysucké Nové Mesto/
12.10.2013 - MMSR COUNTRYCROSS - DVOJICE /Liptovský Peter - Kaleník/
13.10.2013 - MMSR COUNTRYCROSS - DVOJICE /Liptovský Peter - Kaleník/
W Czechach.
09.06.2013 - 2. MX CAMS /Opatov/ CZ
14.07.13 MX Vranov u Brna Vranov
08.09.2013 - MMČR SUPERCROSS 2013 /Litovel – Chořelice (CZ)
29.09.13 MX Třemošnice Třemošnice
20.10.2013 - MX MMČR DRUŽSTVÁ 2013 /Loket (CZ)/
19.05.2013 - 2.MX MMČR /Pacov (CZ)/
30.06.2013 - 3.MX MMČR /Kaplice/
21.07.2013 - 4.MX MMČR /Dalečín I. a II. (CZ)/
18.08.2013 - 5.MX MMČR /Petrovice u Karviné (ČR)/
13.10.2013 - 6.MX MMČR /Kramolín (ČR)/
I chyba najważniejsza impreza tego roku wokół nas:
eliminacja Mistrzostw Świata w motokrossie- a jednocześnie Grand Prix Czech z udziałem największych gwiazd świata- mega akcja, szybkość, odjazd i odlot!
3-4.08.2013, Loket
(impreza biletowana)
Grand Prix of Czech Republic 2013 | Motocross Loket | AMK Loket
Można się zgadać na jakiś wspólny wyjazd. Ja na pewno będę chciał się wybrać na MŚ do Loket bo to będzie motocross przez naprawdę duże M...
-
Zawody motocrossowe w dniu dzisiejszym ODWOŁANO- z przyczyn jak widać za oknem i w prognozach.
Cholerka- jakoś mamy pecha do tych Petrovic...
Nie ma to jak w Czerwionce!!!
Wstępnie został ustalony nowy termin 19.05.2013r. (niedziela)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatamorgana
Zawody motocrossowe w dniu dzisiejszym ODWOŁANO- z przyczyn jak widać za oknem i w prognozach.
Cholerka- jakoś mamy pecha do tych Petrovic...
Nie ma to jak w Czerwionce!!!
Wstępnie został ustalony nowy termin 19.05.2013r. (niedziela)
No właśnie za oknem jak za oknem, widać bardzo nie pozytywne warunki szczególnie jeżeli chodzi o plenerowe zawody. Jednak zastanowienia były dobre ,żeby jednak dzisiaj nie uderzać na Czechy. Nio cóż Czerwionką zaczniemy pierwsze zawody, a tam zawsze świeci słońce :D
-
A ja uważam, że ...do 3 razy sztuka i do Petrovic pojadę.
Za tydzień ma być fajnie!