Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
... co by nie zgubić się na plenerku i znależć drogę do auta lub schroniska, ...
No i alkomat na plenerki i możliwość instalacji aplikacji z CanonAppStore ...
Cytat:
Zamieszczone przez
dinderi
W jasnych stałkach nie da się przymknąc przysłony? ;)
Nie no jasne że się da ale po co kupować 85/1.2 za 9k po to zeby je przymknąc do F2 (85usm jest za 1500 pln)...
Wiem że można nakrcać filtry ale ..
Cytat:
Zamieszczone przez
Goomis
Center: cross-type at f/5.6; vertical line-sensitive at f/2.8
- to kurde jest krzyżowy od 5.6 czy 2.8? (nie żeby mi osobiście to robiło bo nie posiadam nic ciemniejszego niż 2.8 no ale nie kumam).
Goomis na optycznych tak pisze:
Detekcja fazowa TTL
• 11 punktowy AF (w tym: centralny czujnik krzyżowy od f/5.6, pionowe linie czułe od f/2.8; górny i dolny czujnik - pionowe linie czułe od f/5.6; pozostałe czujniki - poziome linie czułe od f/5.6),
• Automatyczny lub ręczny wybór punktów AF spośród 11 punktów
• Tryby AF: One-Shot (pojedynczy), AI Servo (ciągły), AI Focus (automatyczny wybór pojedynczy lub ciągły), Tryb Manualny (MF)
• Zakres detekcji: od -3 do 18 EV (przy temp. 23°C i czułości ISO 100, dla centralnego punktu AF f/2.8),
• Zakres detekcji: od 0.5 do 18 EV (przy temp. 23°C i czułości ISO 100, dla pozostałych punktów AF),
• Asysta AF: zewnętrzna lampa błyskowa
• Podgląd głębi ostrości
• AF w trybie Live View (LV): Tryb szybki (detekcja fazowa z 11 punktów AF), FlexiZone (1-punktowa detekcja kontrastu), Tryb wykrywania twarzy (detekcja kontrastu), MF (powiększenie obrazu 5x lub 10x w dowolnym punkcje ekranu)
Fatalnie, że Canon nie zrobił 5D mkIII w obudowie z 6D za 1000$ - jak strasznie niesprawiedliwy jest ten świat :mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Fatalnie, że Canon nie zrobił 5D mkIII w obudowie z 6D za 1000$ - jak strasznie niesprawiedliwy jest ten świat :mrgreen:.
Myślisz, że wszyscy byliby wtedy zadowoleni :mrgreen:
Jeśli obrazek będzie zacny to zniosę wiele zniewag płynących ze specyfikacji 6D. Jednak coraz bliżej mi do myśli, że 5D Mk III zagości w mojej torbie. Może trochę później niż planowałem (trzeba dociułać grosza), ale prawie na pewno.
Tak w ogóle to stanęło na moim :cool: : 5D Mark II okazał się mityczną "tanią FF canona".
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
5D Mark II okazał się mityczną "tanią FF canona".
Mityczny to on sie stanie jak go wycofają z produkcji - wtedy podrożeje tak jak stare 24-70L :P
jako czwarta puszka-uważam że 6D będzie w sam raz :D :D
Cytat:
Zamieszczone przez
tomkod
Mityczny to on sie stanie jak go wycofają z produkcji
O nie, nie. Wtedy to on się stanie kultowy! Chociaż w sumie to tak mu niewiele brakuje do mojego ideału: lepszego AF i ciszej kłapiacego mechanizmu migawki/lustra. Te dwie rzeczy załatwiałyby mi sprawę.
Re: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
O nie, nie. Wtedy to on się stanie kultowy! Chociaż w sumie to tak mu niewiele brakuje do mojego ideału: lepszego AF i ciszej kłapiacego mechanizmu migawki/lustra. Te dwie rzeczy załatwiałyby mi sprawę.
Czyli mk3 :-) powoli rozumiem cenę nadaną tej puszce przez canona