dokup sobie tylko w sklepie metalowym aluminiową rurę która usztywni ci tło.
Wersja do druku
dokup sobie tylko w sklepie metalowym aluminiową rurę która usztywni ci tło.
http://fstoppers.com/cheap-and-easy-...mless-backdrop
polecam filmik... niezła idea i alternatywa;) ciekawe jak się sprawdzić to może:>
Kwestia wytrzymałości to loteria, jednak cenowo to niezbyt duża różnica z zwykłym tłem na serwisach aukcyjnych, więc pytanie czy warto
Ketras-cenowo z jakim? Z normalnym winylem?? Normalny winyl nie kosztuje chyba 20zł za 1x2m:P a deczko więcej... Zwykłe tło za 30zł wg mnie nie jest warte tej ceny...Bo chyba do tego to porównujesz...
Tak jak pisałem kilka postów wyżej kupiłem Savage.
Doświadczenia z moim pierwszym kartonowym tłem są dość mieszane.
Jeżeli chodzi o zdjęcia to wychodzą przepięknie. Białe tło jest idealnie białe.
Nie ma problemów by zrobić profesjonalne zdjęcia na allegro czy modelkę.
Osiągnięty efekt jest 100x lepszy niż z tłem polipropylenowym.
Drugą strona medalu jest niestety fakt że bardzo trudne jest w obsłudze.
Bardzo łatwo się gniecie, szybko brudzi, trudno ułożyć (bo zaczyna się łamać). Rolka trochę waży i jak ktoś ją przewiesza zwija i rozwija bez specjalnego mocowania do tła to trchę jest przy tym roboty.
Wszystkie niedogodności, tło rekompensuje w zdjęciach i warto je polecić.
A czym obciążyć tło żeby się dobrze zwijało/rozwijało?
Kupiłem elektryczny system zawieszania teł i bez obciążników coś się słabo rozwija.
Macie jakiś patent na to?
do obciążenia najlepiej specjalnie przeznaczony do tego obciążnik do tła :)
Np. taki: http://fripers.pl/product_info.php/i...5-cm-FreePower
będziesz miał dzięki temu równo rozciągnięte tło, którym się dobrze "operuje" i nie podwiewa nigdzie i trudniej zadrzeć... i w miarę nie pałęta się pod nogami.
Tanio za 20 zł można skołować sobie tło o wymiarach 1,5x10, a jak ktoś ma znajomą krawcową to 3x5. pewnie nie raz poruszane na wielu forach ale ciągle nie doceniane. Materiał do dostania u producentów mebli jak łóżka, kanapy, wersalki, fotele itp. albo hurtowniach materiałów. Wykorzystywany do obijania spodów foteli i tyłów łóżek. Bardzo wiele kolorów za 2 zł za 1mb szer 1,5m. Ja mam z jednej strony smoliście czarne i matowe, tło jest jakby podgumowane dzięki czemu z drugiej strony grafitowe lekko błyszczące. Materiał ciężki jakby lejący, nie gniecie się. Dla mnie ok.
@zbirr: a możesz podać jakieś namiary na ten materiał, który polecasz (link/nazwa materiału/itp.). Bo jak próbuję googlać, to wygląda na to, że spody foteli, obija się najróżniejszymi rzeczami.