Z tego co widzę to ma USB C. Newet,.pytanie tylko czy będą sprawnie aktualizować. Mam kilka lamp i transmiterów yn i bywa s tym różnie.
Wersja do druku
Z tego co widzę to ma USB C. Newet,.pytanie tylko czy będą sprawnie aktualizować. Mam kilka lamp i transmiterów yn i bywa s tym różnie.
Wszystko fajnie, tylko posty dotyczące Yongnuo powinny polecieć do nowego wątku...
Dzisiaj dostałem odpowiedź od Proclub w temacie usterki która zgłaszałem. W serwisie podczas wielu prób błąd nie wystąpił.
Z czynności które zostały wykonane to aktualizacja oprogramowania obiektywu.
Zobaczymy czy problem jeszcze wystąpi.Załącznik 6245Załącznik 6246
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
To znaczy nie ma problemu wg serwisu.
Ewidentnie szwankuje software obiektywu.
No według nich problem ani razu nie wystąpił. Dodam że w.momencie wysyłania sprzętu body było zawieszone i nie dało się go włączyć. No nic, przyjdzie to będę testował.
Plus z tej wysyłki jest taki że sprawdzili przebieg body. Kupiłem go jako 4 miesięcznego a obecnie ma około 3500 zdjęć.
Czyli nic nowego na styku użytkownik-serwis. Oni nie widzą problemu a nam sprzęt nie działa.
Problemem mogą być rozmijające się aktualizacje między puszką a szkłem. A że Samyangi się gryzą z Rkami pisano już nieraz: https://fotoblogia.pl/13708,canon-eo...a-jak-powinien Inżynieria wsteczna i brak udostępnienia oprogramowania bagnetu tak mają.
https://www.youtube.com/watch?v=AP-qsgywPWA&t=9s
Info od innej osoby jak to ominąć:
"Rozwiązałem ten problem w moim Canon EOS RP w następujący sposób ... Otwórz menu aparatu, przejdź do czwartej pomarańczowej zakładki, wybierz C.FnIII: Operation / Others, wybierz stronę 7 (Relese ShutterW / Olens) i przełącz na pozycję 1: Włączyć."
Może to pomoże. A jak nie to musisz kupić sobie stację dokującą.
@candar no niby zrobili aktualizacje softu po stronie obiektywu. Jak do nich dzwoniłem we wtorek do dostałem info, że złożyli zamówienie na soft w piątek tydzień temu i będą go aktualizować.
Mam nadzieje że problem się już nie pojawi[emoji846].
Może być też tak, że wiedzą, że to kwestia firmware-u. Wygrali i po co mają się przyznawać, że coś źle działało :) Wygraliśmy tylko nowe oprogramowanie, ale obiektyw i tak działał dobrze ;) Oby teraz wszystko było OK.
Dzisiaj dotarł sprzęt... na ten moment nie zawiesił się w ogóle. Wygląda na to że nowy firmware załatwił sprawę [emoji846].