wiesz, miniaturki to ja pokazuje na ISO 1600 - 3200 bezszumne i ostre, w dodatku po duzym kadrowaniu
pokaz kilka wycinkow 1:1, najlepiej takie gdzie widac tez kawalek nieba nad zwierzakiem
Wersja do druku
Chyba jeszcze nigdy nikt nie zrobił i nie zrobi aparatu który podpasuje każdemu.Jak nie cena,to wykonanie to guziki to wyświetlacz itd.Ja kupiłem 7d i jestem bardzo zadowolony jak pewnie każdy który go nabył i na tym powinien być koniec.
szczerze? nie mydlany ale jakis taki dziwny, widac ze ostrzony, bo to ostrosc nienaturalna bardzo, ale dodatkowo fotka wyglada jak interpolowana w gore, mimo ze to mRAW czyli tak byc nie powinno, ale wynika to chyba z zbyt mocnego ostrzenia (dlatego dobrze jest widziec niebo niebieskie, bo wtedy od razu wylazi szum przy wyostrzaniu)
Słoń ostry, żyrafa trochę mniej, ale w 7D nie ma co oglądać w 1:1 szkoda zdrowia - często wygląda nieostro, ale to 18mpix - rawa praktycznie w pełnym rozmiarze nie wywołuję - zawsze robię resize na 8-12 mpix maksymalnie i wtedy zawsze 1:1 wygląda ostro, bezszumowo i z dużym zakresem tonalnym ;-). To dobre body.
Kolaj choćbyś pokazał nie wiem jak ostre zdjęcie to będzie mydlane i koniec - przecież to już zostało przez "specjalistów ostrościowo-pikselowych" raz i ostatecznie ustalone :-D. Szkoda Twojego czasu :-D.
Bardziej ciekawi mnie sytuacja gdyby to zdjęcie nie miało exifa 8-).