zbyt podobne prace ?
ehh ide dalej focić :))
Wersja do druku
zbyt podobne prace ?
ehh ide dalej focić :))
hej,
właśnie sie przymierzam do żarówek blysklowych tylko nie wiem czy wybrac pojedyncza oprawkę czy podwójną i zamontować tam jakąś swietlówe żeby mieć podgląd oświetlenia? jak myślicie?
dodam ze lampy mają mi nie tylko służyć do fotek stockowych ale tez do portretu
pozdrav
dodatkowa świetlówka obok żarówki błyskowej i tak nie będzie Ci dawała podglądu bo świeci prawie dookólnie a błyskotka nieco węziej. Prawdziwego pilota to będziesz miał dopiero w lampach studyjnych, choćby tych najtańszych. W takiej lampie żarówka modelująca i palnik siedzą w tej samej oprawie/softboksie czy innym modyfikatorze. Wtedy to ma sens.
Podwójna oprawka (z funsportu, taka brązowa) wykonana jest z bardzo kiepskiego materiału. Nie wiem co to jest ale przypomina mi przedwojenny ebonit. Chwilę po zamocowaniu żarówki chciałem trochę*obniżyć ją, delikatnie nacisnąłem na żarówkę i oprawka się połamała....
jesli ktos mysli choc odrobine powaznie o zdjeciach w studiu... to odradzam jakie kowiek wynalazki w stylu zarowki blyskowe, halogeny zeby zaoszczedzic w kosztach... wszystko to beda stracone pieniadze... inwestujcie tylko i wylacznie w glowice blyskowe, lampy studyjne chodzby te najtansze, na poczatek wystarczy... dwie glowice po 150w w zupelnosci wystarcza do domowego studia.....
tia wujek dobra rada
A co myślicie o tych lampach?Wiem,są słabe ale wystarczyłyby dwie takie mocniejsze? http://www.funsports.pl/product_info...products_id=97
no tak jak jest napisane w opisie - do fotografowania małych i średnich przedmiotów wystarczą
wysłałem na SS pierwsze 10 zdjęć i dostałem maila, że zdjęcia zostały zaakceptowane. w moim profilu też pisze że zdjecia dodane. natomiast jak wejde do swojej galeri tych zdjęć nie ma. co zrobić ? te zdjecia nie będą dodane do galerii ? wysłać je jeszcze raz?