Otoż to!
Poza tym - jak pisał Wergiliusz w Eneidzie: "Forsan et haec olim meminisse iuvabit" :mrgreen:
Wersja do druku
z całym szacunkiem dla przedmówców ale to już paranoja jest. kilka "poinformowanych" osób używa argumentów czytałem, fociłem /tydzień/ , przeglądalem instrukcję ale nie mogę powiedzieć.
to ja sie pytam czego nie można powiedzieć? że w instrukcji na konkretnej stronie jest napisane tak i tak. po zołniersku w krótkich słowach. Chiński racjonalizator przzeczyta tych kilka linijek tekstu i na tej podstawie skleci w warsztacie podróbkę 5dII? :twisted:. kurcze, nikt tu nie oczekuje ze wyłożony zostanie pdf instrukcji ale nie traktujmy sie tu nawzajem jak gromadka matołków. Podobnie z samplami. nie wyłoże bo Cie/Was nie znam i wogóle. a czy my prosimy o wyłożenie zdjęcia życia nad którym pracowało sie tygodniami? zwykły widoczek z okna wystarczy .
nie wiem. może to ja nie rozumiem nowoczesnego PR Canona. albo może poprzewracało nam sie w głowach i wymagamy zbyt wiele;). przecież raptem chcieliśmy zostawić w firmie Canon po kilkanaście tys złotych /5dII + szkiełko/ wiec marni z nas klienci.:shock:
ps. nadal uwazam że embargo na informacje /o ile takie istnieje/ jest conajmniej dziwne. coś z tą puchą nie jest tak jak powinno.
Jest cos takiego jak NDA (Non disclosure agreement). "Wybrancy" zgadzaja sie testowac sprzet pochwalic sie ze nim focili - ale nie moga nic poweidzec. Takie cos wynika z umowy jaka sie zawiera pomiedzy testujacym a "testerodawca". Tak to jest. W pelni rozumiem Kolekcjonera. TO ze testowal zobowiazuje go do trzymania wszystkiego czego dotknal w tajemnicy. To ze nie mowi to dobrze o nim swiadczy, poniewaz dotrzymuje slowa.
to oczywista oczywistośc. mam tylko pytanie. testować dla kogo ?do kilku fotogazet których nikt z obecnych tu nie czyta.? wrażeniami na forum z użytkowania też sie nikt nie podzielił jakoś.
"pochwalić sie że focili" :shock: no litości. to nie przedszkole. zamiast chwalić sie między zdaniami że mieli/focili to poprosimy o kilka sampli i tyle. już my sobie jakoś sami zdanie na temat tych sampli wyrobimy. damy radę.
5D zamówione w Euro. Zobaczymy kiedy będzie:)
Ależ właśnie o to chodzi. Canonowi nie zależy by zbyt samodzielnie wyrabiać sobie zdanie na temat nowych puszek. Musi być konkretna kamapnia. Odpowiednio przygotowane review'y poparte odpowiednimi samplami. Jak teraz okaże się że puszka ma jeszcze jakieś niedoróbki i wyjdzie to w pierwszych testach (bądź już wyszło) to lipa. Pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz ;-)
Póki machina Canona żwawo nie ruszy z miejsca z promocją 5DmkII to myślę że nie zobaczymy konkretnych review'ów/sampli.
Są RAWy, ale czym to otworzyć?!?!?
http://88.191.20.67/video/akiba/EOS-...II-ISO-RAW.zip
Jpegi wyglądają całkiem dobrze (oznaki mory świadczą, że nie przegieli z AA)