Odp: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
O ile mnie wzrok nie myli L-ka jest tańsza o ok. 100 zł a nie 1000... Oczywiście NOWA ze SKLEPU.
Obiektyw Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM (0344B012AA) już od 3250 zł - Ceneo.pl - od 3250zł jak wół, rozumiem że to cena "OEMowska" w białym pudełku od 5d2, czy wobec tego czymś się różni od samodzielnej elki w biało-czerwonym pudle ??? toż wyposażenie i jakość chyba ta sama a pudło nawet od 100x droższego sprzętu i tak trafia na strych między kartofle i słoiki 8-)
to jest normalna cena za ten obiektyw od 3250 zł za wersje w pudełku biało-czerwonym i niczym różnić się nie będzie od wersji oem poza pudełkiem. Myślę że problemu w tym nie ma żadnego.
Kupuj normalną wersje i się nie przejmuj bo nie masz czym. Jakość będzie ta sama.
Na ceneo to chyba nie ma żadnej wersji oem. Wersja oem jest sprzedawana razem w zestawie z body i dlatego takie jest pudełko. Sprzedawca wyjął i sprzedał osobno body, a obiektyw mu został. Pozdro
Mea Culpa, coś chyba źle spojrzałem :/ No to faktycznie 1000 zł taniej. W takim razie 24-70 II kosztuje 3 x tyle co 24-105 :) I tutaj należy postawić pytanie - czy warto ?
Test http://www.swiatobrazu.pl/tamron-sp-...ywu-27755.html
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
Joga
Niestety, tylko na cropie.
pojawił się już test canon 24-70L II na photozonie i sprawia, że łaskawiej patrzę na tego tamiego... kwanon przegiął z ceną II na maksa...
Cenowo przegięcie na maxa, a optycznie nie ma szału vs tami, jest tylko nieznacznie lepiej ;) no i stabilizacji brak.
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
Cenowo przegięcie na maxa, a optycznie nie ma szału vs tami, jest tylko nieznacznie lepiej ;)
Fakt, dlatego należy oczekiwać, że po jakimś czasie od premiery zejdą nieco z ceną, no chyba że tami zdrożeje :???:
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
i stabilizacji brak.
Ten brak mógłbym łatwiej przeżyć niż tą cenę :-)
[QUOTE=Sunders;1111975]Fakt, dlatego należy oczekiwać, że po jakimś czasie od premiery zejdą nieco z ceną, no chyba że tami zdrożeje :???:
Z moich obserwacji wynika, że w przeciwieństwie do korpusów, ze szkieł raczej "nie schodzą z ceny".
Ich zwyżki lub zniżki związane są przede wszystkim z wahaniami kursów. Ewentualnie można liczyć
na akcje typu "zwrot kasy" .