Jest to rozszerzona licencja royalty free. Jeżeli ktoś kupi zdjęcia z tą licencją to może go wykorzystać znacznie szerzej aniżeli ze zwykła licencją.
Wersja do druku
Jest to rozszerzona licencja royalty free. Jeżeli ktoś kupi zdjęcia z tą licencją to może go wykorzystać znacznie szerzej aniżeli ze zwykła licencją.
witam,
do tej pory dodawalem zdjecia na Dreamstime korzystając z zakładki 'Submit Commercial RF Image'.
Niedawno zauważyłem ze jest tam jeszcze jedna zakładka :mrgreen: 'Submit Editorial Image"
na czym polega licencja 'Editorial", wiem ze nie trzeba MR itd ale jakie korzyści niesie korzystanie z tej licencji? czy służy ona tylko do zdjęć newsowych, sportowych itd ?
Dzieki za odpowiedź
pozdrav
Ta licencja nie niesie ze sobą żadnych korzyści w porównaniu do zwykłej licencji. Największą korzyścią jest to, że wogóle możesz sprzedawać te zdjęcia nie mając żadnych pozwoleń na wykorzystanie wizerunku osób, marek czy budynków widniejących na nich. Jeżeli masz MR lub PR to oczywiscie lepiej wysyłać je jako zwykłe zdjęcie komercyjne.
dzięki za pocieszenie...ja na razie mam przepchniętą drogę na fotolii i pierwsze na istock...SS miał być następny ale wyszedł taki zonk...
mówisz że na istocku masz nieźle...długo do tego dochodziłeś żeby trochę zarobić?...nie mówię o kokosach ale dochody rzedu paru stówek miesięcznie to by mnie już zadowoliły...żeby sprzęt się zwracał choć w połowie..
jak możesz to daj linka do swoich fotek
Cytat:
To aż takie dziwne?
ja bym się baardzo zastanowił... czemu? Kiedyś sam rozważałem taką ekskluzywność... jak dla mnie to nie działa, tym bardziej że np w ostatnim miesiącu na fotolii przegoniłem przychody z iStock, na SS mam w każdym miesiącu mam więcej $$ z fotek niż na iStock...
Rynek się zmienia, może za jakiś czas inna agencja wygryzie iStock z jego wysokiej pozycji na rynku micro... Twoja strategia Twoja sprawa. To Ty dokonujesz wyboru...
Pozdrawiam serdecznie,
Robert
Witam,
Krótkie pytanko:
Ile można zażyczyć sobie za publikację własnego zdjęcia w periodyku o nakładzie kilku tysięcy egzempl. bez mojej zgody? (zdjęcie środku, jako ilustracja do jednego z artykulów)...
Pozdrawiam
Zapraszam do http://www.zpaf.pl/pl/content/prawa_aut/tabele.php
30 do 50 zł
Airphoto pare stowek miesiecznie to raczej ciezko ci bedzie zarobic przynajmniej na poczatku.... u mnie zarobki na iStocku w miesiacu lutym wyniosly cos okolo $60 ta wiec nawet do jednej stowki jest droga wcale nie mala... fotolia i dreamsitime za luty u mnie to okolo $20-$30 wiec do stowki tez duga droga.... tak wiec moje zarobki stockowe to raczej zabawa bardziej niz jakies konkretne pieniadze... no ale nie nazekam ziarko do ziarka... i $20 sie przyda..... Na SS napewno mozna zarobic ponad stowke miesiecznie no ale ja za cienki jestem widocznie zeby sie tam dostac wiec o tym stocku raczej nic ci nie powiem....
no tak, takie liczby szokujące nie są ale właśnie...trochę tu, trochę tam... i czasem mały zastrzyk finansowy jest na nowy filtr, kartę pamięci itd...
fotki robię tak czy inaczej, po co mają lezeć na płytach...inna sprawa, że robię nieco inne niż te na stocki,,,:???: