a kaszlesz juz? :mrgreen:
Wersja do druku
Jeszcze trochę o R6:
https://www.canonrumors.com/canon-eo...ction-request/
Ważne że będzie ibis ;)
A przewidujecie w zwiąkzu z tym jakieś spadki cen R i RP w ciągu miesiąca-dwóch? ;) Na rynku wtórnym pewnie dopiero kilka(naście) tygodni po premierach, nie?
Planuję mieć zarówno R jak i RP. Kolejność kupna obojętna, ale już się "napaliłem" no i nie wiem, ile czekać na potencjalne kilkaset zł oszczędności... Mam ofertę na "R" po 5 ślubach z Sigmą ART 50mm za około 7700zł, więc sama Rka by wyszła za ~5500. Nawet nieźle...
R5 i R6 nie będą chyba jakoś śmiesznie tanie i użytkownicy R nie rzucą się chyba tak szybko do wymiany sprzedając za bezcen. Może posiadacze RP zmienią na R ale to też niepewne. Im więcej ludzi ma R i RP tym więcej głosów pozytywnych - to nie sprzyja masowej wyprzedaży.
Tamten deal już poszedł, nieważne. ;)
Cóż, myślę, że zacznę od RP, do znalezienia za 4k. ;) Deal na R już uciekł i tak. ;) "R-kę" realnie potrzebuję jesienią, a RP pewnie kupię teraz, żeby mieć coś poręcznego. :)
U nas pewnie gdzies przed sezonem ślubniacy zaczną wymieniać sprzęt i Rki pojawią się na rynku wtórnym. ;)
Ale poza tym nasz rynek działa nie tak, że ludzie czekają na nowy model, żeby od razu go kupić, tylko czekają na nowy model, żeby taniej kopic używany starszy model. ;)
Grupka prosów pewnie kupi od razu nowości i Rki się pojawią na OLX. ;) Ale RP będzie mniej ruszony, bo ciągle zostanie zdecydowanie najtańszym FF ML. A podejrzewam że tańszy z nowych bezluterkowców to i tak będzie poziom przynajmniej Rki.
Po wyjściu nowego modelu, RP będzie kultowym dobrym aparatem do wszyatkiego.