Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
janulrich
tak...
Spoko... ja czekam aż stanieje. Myślę , że jak się przełamie granica 7k to już poleci do 6,5 k gładko ... znaczy do wiosny.
Amen :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
photogambler
Amen
Prędzej "niech słowa ciałem się staną" :) .
mam za sobą pierwszy ślub fotografowany 6d, w trudnym kościele Mariackim.
czułości bajecznie czyste, może mi się wydaje, ale jest zdaje się nawet tyć lepiej niż w 5d3.
auto iso - znakomite.
ergonomia - po kilku dniach zabaw - mimo, że fotorafowałem równolegle 5d2 i 5d, bezproblemowa.
AF - taki sobie, czuły, było ciemnawo, celny, ale ogólnie dość wolny i względem 5d2 rewolucji nie przynosi, choć na pewno lepszy bo celny i z bliska i z daleka :)
niemniej zakup uważam za udany. tyle w skrócie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
habakuk
mam za sobą pierwszy ślub fotografowany 6d, w trudnym kościele Mariackim.
czułości bajecznie czyste, może mi się wydaje, ale jest zdaje się nawet tyć lepiej niż w 5d3.
auto iso - znakomite.
ergonomia - po kilku dniach zabaw - mimo, że fotorafowałem równolegle 5d2 i 5d, bezproblemowa.
AF - taki sobie, czuły, było ciemnawo, celny, ale ogólnie dość wolny i względem 5d2 rewolucji nie przynosi, choć na pewno lepszy bo celny i z bliska i z daleka :)
niemniej zakup uważam za udany. tyle w skrócie :)
... wow na to czekałem, a jakimi szkłami ładowałeś? A tak w ogóle to 6D ma śrubokręt? (podejrzewam, że ma na pewno ale tak dla potwierdzenia)
14,15,24,35,50,85
najsłabiej z 50/1.4 na dużych dystansach. z Lkami bezbłędnie.
35 miałem pożyczone (moje w serwisie), bez żadnych kalibracji w punkt, z bliska, daleka, z 85 podobnie, tych używałem głownie.
iso 6400 wygląda fantastycznie czysto.
mój 35 L też w punk ostrzy bez żadnej mikroregulacji a w 5d II o kilka działek musiałem podkręcić. Myślałem zawsze że kupiłem lekko rozregulowane szkło a teraz okazuje się że to kwestia dopasowania body do słoika.
Cytat:
Zamieszczone przez
janulrich
... wow na to czekałem, a jakimi szkłami ładowałeś? A tak w ogóle to 6D ma śrubokręt? (podejrzewam, że ma na pewno ale tak dla potwierdzenia)
Hmmm. W Canon Eos śrubokręt ? Kolega nie od żółtych przypadkiem ?
No to czekamy na jakąś magiczną ilość klatek, po przekroczeniu której aparat będzie beee.
Cytat:
Zamieszczone przez
habakuk
14,15,24,35,50,85
najsłabiej z 50/1.4 na dużych dystansach. z Lkami bezbłędnie.
Habakuk, a co Ciebie skłoniło do 6d pi Twoich przejściach z 5dmk3 ? Z tego co pamiętam to masz również system Nikona.