Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
PoulN
Jeśli się sprawdzą te ploty i będzie to jeszcze "drobniejsze" i bardziej plastikowe od xxxxD to już gruba przesada,
niekoniecznie. jakby to byla puszka o funkcjonalnosci Rebela ale kompatybilna ze sloikami EF-M, w tym znakomitym sloiczkiem 22/2... nie chcialbys jako cropa "do torebki"? zamiast M-ki, ktora obslugowo i funkcjonalnie nie rozni sie niczym od mydelnicy? bo ja owszem, zwlaszcza za ta cene :)
Cytat:
Zamieszczone przez
PoulN
pozatym szaleją i mieszają nie potrzebnie w nazewnictwie... ale co mnie to zresztą :D
za czasow analogowych bylo podobnie. 30 bylo nastepca 50, ktore to bylo nastepca 100 ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
PoulN
300D drugą młodość niedługo przeżyje :) :D
D60 juz dwie mialo ;) w tym jedna powtorke z rozrywki w wykonaniu konkurencji ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Implikuje ruch w wątku ;)
cofam uwagi ;)
Hmm, myślałem że funkcjpnalność EOS`a M nie odbiega jakoś bardzo od lusterkowców oczywiście poza brakiem lustra, swoją drogą to coraz to bardziej optymistycznie podchodze do tego systemu,... mieć takiego poręcznie w kieszeni to wydaje się fajną sprawą ;) zeby jeszcze cena niższa.
w weekend premiery nowych aparatów Canona, obawiam się że jak zawsze, Canon zrobi Nas w *** . Wszystko na to wskazuję że wyczekiwany przez wszystkich 70D raczej się nie pokaże, ale co tam, najważniejsze że jest długopis z projektorem i jakieś pierdoły , na to wszyscy czekaliśmy.
EDIT: koryguje pisownie na bardziej regulaminowa. wierze, ze to wypadek przy pracy i niedokladna znajomosc regulaminu. profilaktycznie polecam zapoznac sie z regulaminem, bo drugi raz przywileju korzysci nie bedzie. pozdr. akustyk
[QUOTE=akustyk;1150657]
Coś pośredniego pomiędzy G1X a powiedzmy 500D (z nowszymi wcieleniami aż po 650D)? Osobiście widzę. Malutkie, poręczne. Jakimś tam jednak minusem w G1X jest obiektyw. Chyba zresztą jedynym w większości zastosowań. Jeśli jednak ten 100D miałby ekran bez przegubu, to raczej nie dla mnie. Niski wydaje się też zakres ISO.
Cytat:
Zamieszczone przez
PoulN
Hmm, myślałem że funkcjpnalność EOS`a M nie odbiega jakoś bardzo od lusterkowców oczywiście poza brakiem lustra,
ja M-a nie kupie, bo ani to w rece lezy, ani kolek kontrolnych nie ma, ani ukladu AF na poziomie (to co jest... jest bardzo... Sony)...
a korpus klasy Rebela mi bardzo odpowiada. jestem wrecz zdziwiony jak bardzo 600D mi lezy, w lapie od blisko 10 lat nawyklej do xxD/5D.
Cytat:
Zamieszczone przez
PoulN
swoją drogą to coraz to bardziej optymistycznie podchodze do tego systemu,... mieć takiego poręcznie w kieszeni to wydaje się fajną sprawą ;) zeby jeszcze cena niższa.
M z ww. wzgledow mnie kompletnie nie interesuje. chociaz na pewno podobaja mi sie oba szkielka do tego systemu - zwlaszcza 22/2 to jest od dawna moje marzenie jako stalka "do torebki". tylko do tego musi byc jakis korpus, nie "Powershot z dziura", bo na chwile obecna M jest dla mnie perfekcyjnym przykladem zlego dziedziczenia.
takiego jak Windows Mobile - dziedziczy wszystkie wady Windows i systemow mobilnych ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
icek
w weekend premiery nowych aparatów Canona, obawiam się że jak zawsze, Canon zrobi Nas w *** . Wszystko na to wskazuję że wyczekiwany przez wszystkich 70D raczej się nie pokaże.....
[/COLOR]
Wszystkich - ja tam na żadnego 70D nie czekam - ergo - nie wszyscy - znaczy się generalizujesz bez sensu :). CBDU
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
ja M-a nie kupie, bo ani to w rece lezy, ani kolek kontrolnych nie ma, ani ukladu AF na poziomie (to co jest... jest bardzo... Sony)...
a korpus klasy Rebela mi bardzo odpowiada. jestem wrecz zdziwiony jak bardzo 600D mi lezy, w lapie od blisko 10 lat nawyklej do xxD/5D.
M z ww. wzgledow mnie kompletnie nie interesuje. chociaz na pewno podobaja mi sie oba szkielka do tego systemu - zwlaszcza 22/2 to jest od dawna moje marzenie jako stalka "do torebki". tylko do tego musi byc jakis korpus, nie "Powershot z dziura", bo na chwile obecna M jest dla mnie perfekcyjnym przykladem zlego dziedziczenia.
takiego jak Windows Mobile - dziedziczy wszystkie wady Windows i systemow mobilnych ;)
W sumie racja z ergonomią kółka by się przydaly, ale wtedy cena..., pewnie niebawem canon wypuści bardziej zaawansowanego bezlusterka.
Cytat:
Zamieszczone przez
PoulN
W sumie racja z ergonomią kółka by się przydaly, ale wtedy cena..., pewnie niebawem canon wypuści bardziej zaawansowanego bezlusterka.
nie no... cena M jest z ksiezyca, nie wiazmy jej z designem. Trabanty maja wiecej kontrolek, a sa tansze ;) a cena M jest zapewne pochodna wlasnie tego, ze uzytkownika debilaparatu nie "odstrasza" iloscia guzikow ;) jak w Apple'u - placa, bo wierza, ze mniej guzikow oznacza mniej wiedzy potrzebnej do obslugi :D
Heh - apple to oddzielna grupa ludzi z innej planety, zupełnie niezrozumiała dla mnie :D.. pranie mózgów przez media ma dziś potężną siłę.. jak wmówią niedługo że lustro jest bee, a "bez" trendi to wszyscy rzucą się jak na świerze bułeczki.. a nasze obecne puszki będą "wstrętne" niczym dziś telefony z guzikami...