mieszkają tam jacys ludzie czy to wymarle wioski? :mrgreen: ;-)
Wersja do druku
mieszkają tam jacys ludzie czy to wymarle wioski? :mrgreen: ;-)
Muflon, jakie konwertera RAW-u używasz? Bo ostatnio bawię się czymś nowym i... coś znajomo mi tutaj u Ciebie zaczyna się robić ;)
A samolotów ciągle brak... Pewnie już macie dość "kwiatkuff" na wszystkich możliwych galeriach... ale dorzucę coś od siebie :) Takie tam, żeby się migawka nie zapiekła:
nr 4 byłby fajny, ale śmieci za dużo
Dawno mnie nie było :) Fete de l'Espoir - dwadzieścia darmowych koncertów, pstrykanie od 5am do 2pm... fajnie ;-)
Więcej u mnie: http://photosite.pl/events/espoir07 - wiem, za dużo, i tak pewnie nikt oprócz organizatorów nie przejrzy nawet 10% ;-)
gościu z trąbką jest czadowy, świetne zdjęcie
mc solaar! mc solaar! az zazdroszcze :)
no i nie jest tak duzo tym razem :P
Chyba ciężko trafić w taki model ? ;-)
jak zwykle świetne zdjęcia :-)
zobaczcie ósemkę (#8 ) - chyba ktoś się przy okazji trudni fotografią lotniczą; przynajmniej mnie się wydaje, że do helikopterka podczepiona jest jakaś mała cyfrówka :-)
Nie, skadze.... nie tyle ciezko, co.... zaj**iscie ciezko :evil: AF w 1D sie nie wyrabia, Axalp przy tym to jest dziecinna zabawa ;-)
Malo ze podczepiona... chlopak mial z tej cyfrowki transmisje na zywo na okularki i wieksza czesc pokazu pilotowal nie patrzac w gore :-D
swego zcasu posiadalem taki model samolotu tylko ciut mniejszy :0 droga zabawa...
a co do fotek to swietne :)
Świetne fotki. Musiałeś się nastrzelać, nawet takim 1D. Ciekaw jestem, ile masz nieudanych kadrów, a może raczej fotek nie tak dobrych jak te.
Cudów nie ma :) Jedyne modele, ktore da sie opstrykac (w locie) w miare na spokojnie to te duze heliokoptery (Lama, Bell) i ewentualnie co wieksze oldtimery. Cala reszta sprowadza sie do chaotycznej pogoni za ostrym zdjeciem. Dla ulatwienia: wyobraz sobie wkurzona muche ganiajaca jak szalona po pokoju i probe zrobienia jej ostrego zdjecia obiektywem 400mm :-D Przez caly dzien wystrzelalem chyba ponad 3k klatek, poprawnych technicznie byla moze 1/4, a ostatecznie do archiwum poszlo jakies 300.
Aaaa, a ten aparat na helikopterze to oczywiscie Canon :mrgreen:
Świetne zdjęcia...Fajne zabaweczki dla dorosłych i pewnie troszkę kosztują :D
Zrobilem sobie nowa strone :D http://danielrychcik.com
DHTML/JS, choc Lynxem tez sie da ogladac ;-) Chetnie dowiem sie jak to u Was dziala/wyglada - pod katem roznych przegladarek, szybkosci ladowania obrazkow itp. Same fotki raczej stare ;-)
:)
u mnie OK - dodalbym tylko opis "przycisku", ktory powoduje przelaczenie w FullScreen.
Pozdrawiam.
Moja przegladarka: FF 2.0.0.4
A ja bym poprawil, bo sie pod opera rozjezdza;)
Nawet dziala pod Safari. Muflon, jestem z Ciebie dumny ;) Tylko co tak malo zdjec?
Bo to jest the best of Muflon ;)
Odnośnie zdjęć modeli: są świetne [chciało bu sie napisać jak zwykle, jak dalej pójdziesz w tym kierunku to zaczniesz owady w locie masowo focić ;) ]
Co do strony:
U mnie na firefoxie działa ok tyle że full screen nie jest full a jedynie w osobnym oknie.
Zdjęcia ładują się dość szybko (łącze 512).
Natomiast zdecydowanie wole oglądać Twoje zdjęcia w wersji większej jaką dostępną mamy na forum!
muflon powiem krotko zazdrosze stronki i zdjec- I liga
nie ma wiecej co sie rozpisywac:D
Hmm, co do Opery, to testowałem u siebie (9.20 build 638, Linux) i poza żenująco wolnym interpreterem JS ;-) to większych problemów nie było. Mniej więcej podobnie chyba pisał Naczelny Operowiec IRCa :mrgreen:
A to okienko fullscreen to Wam wyskakuje takie "gołe", bez paska adresu, back/forward itp? Bo jeśli tak, to hmm.. "tak ma być" ;-) trzeba wcisnąć F11. Nie znalazłem sposobu na zrobienie "prawdziwego" fullscreena z czystego JS :( Jakby ktoś miał podpowiedzi, to byłbym wdzięczny. A opisu przycisku nie ma i nie będzie :mrgreen: To tak specjalnie, jak nie wiadomo o co chodzi, to każdy kliknie, z ciekawości... i o to chodzi :mrgreen: To decyzja mniej więcej tego samego typu jak brak thumbnaili i możliwości przeskakiwania w slideshow - jak user dostanie co kilka sekund po oczach jakimś w miarę fajnym zdjęciem, to nie będzie miał czasu na myślenie "zamknąć czy nie". Analiza logów to potwierdza ;-)
Fotek jest dużo, za dużo, w "archive" ;-) To mi się właśnie trochę nie podoba, myślę nad przerobieniem tego na kilka mniejszych tematycznych działów (oldtimers, warbirds, teamy itp.), ale chwilowo nie mam tzw. "koncepcji wizualnej".
Aha, i zawsze jak coś "nie tego", to piszcie jaka przeglądarka/system!
stronka bardzo czytelna, skromna graficznie ale interfejs bardzo przyjemny...
mam tylko dwa zastrzeżenia: mz fade-in fade-out fotek jest za wolny i jak by haczy, po kliknięciu na thumb nail zdjęcia za pierwszym razem pojawia się na ułamek sekundy jakiś niebieski tekst w html.. może to dlatego że przeglądałem na Safari w każdym razie lepsza niż poprzednia no i bio po angielsku :)
pozdrawiam
A mnie jednak wkurza, że nie mogę sobie dłużej popatrzeć na poprzednie..
Opera/9.21 pl na Windows Vista Home Basic pl
Nie działa fullscreen z przycisku (z F11 działa) przy wczystwaniu np. archichive pojawia się na moment niebieska lista..
W IE7 z visty podobie - po wciśnięciu przycisku nie robi się prawdziwy fullscreen tylko znika np. belka z kartami a zostaje pasek adresu a z F11 działa, przy przeładowaniu też pojawia się niebieska lista
Pozdr
Artur
No właśnie, co to za niebieska lista miga po lewej? Nie można tego zatrzymać. Stronka trochę nietypowa, muszę się oswoić (ja chyba konserwatysta jestem). Zdjęcia dobrze wiesz jakie masz i co o nich sądzę ;)
System XP z najnowszymi modyfiklacjami, Opera też najnowsza.
Hmm, no co do "niebieskiej listy" to miało być w ramach przyjazności dla Google i ludzi z wyłączonym JS. Idea jest taka, żeby przy nieaktywnych skryptach strona ciągle dała się oglądać (sprawdzałem pod lynxem - działa ;-)) - zresztą zobaczcie w źródło ;-) Ale jak widać muszę z tym jeszcze pokombinować :( W najgorszym wypadku mogę zrobić display:none na głównym DIV, ale wtedy ludzie z wyłączonym JS ale aktywnym CSS zobaczą figę.
Adamek: możesz :) Najedź myszką na obrazek i spójrz w pasek statusu ;) To był również request z IRCa.
Na szybkość fade-in niestety nic nie poradzę :( Zachciało mi się robić "koszernie"... trzeba było walnąć "stronę" we flashu jak wszyscy, nie byłoby takich problemów ;-)
Zdjęcia bardzo dobre, ale mała prośba - obejrzałem je z dużą uwagą i zaciekawieniam i bardzo brakuje mi objasnienia co to za samoloty? Niektóre są mi znane ale większość nie, myślę, że byłoby to dobre uzupełnienie. Canon 10D trzyma się świetnie.
swnw
"przesyłanie danych z danielrychcik.com"
;)
dobra, w ie jest już ok.
A jak obejrzeć poprzednią i nie przejeżdżać całego pokazu?
bo ja to lubię slideshow jak chce obejrzeć slideshow - a nei na stronie www.
muflon, tę wersję galerii też udostępniasz? :)
właśnie szukam jakiegoś taniego upgrade'u, bo poprzednia wersja zaczyna mi nie wystarczać.
Muflon gorąco polecam ci Adobe Flash CS3 Professional (v9) zmontowałem w nim swoją stronę:) cała prostota polega na tym że spokojnie możesz cały layout zmontować w Ps-ie (czy tam w Gimpie, nie wiem co używasz) a potem puścić to w "ruch" we Flashu, Flash jest tak prosty że czterolatek może dać sobie z nim radę trza mieć tylko trochę wyobraźni... ja nie mam żadnej wiedzy na temat HTML tudzież Java i nie mam bladego pojęcia co chciałeś powiedzieć pisząc:
"... none na głównym DIV, ale wtedy ludzie z wyłączonym JS ale aktywnym CSS zobaczą figę. " :)
pzdr
ps dopracuj trochę tex w BIO i w COPYright bo brzmi trochę "bookish" no chyba żę ...you just don't care:)
Chyba przesada. Copypaste z lewego dolnego rogu do google czy Wikipedii nie jest az tak bolesny i dlugotrwaly.[/QUOTE]
To była uwaga do autora, ufam, że da sobie rade sam z odpowiedzią albo nie odpowie.
swnw
Takie średnio-ciepłe, sprzed dwóch tygodni. GENA Festival - dwa dni darmowych koncertów :)
Ładne muflon, ale troche zaszumione niektóre :(
bardzo przyjemne, choć nie wszystkie są na równym poziomie. Świetna kolorystyka. Szumy są OK :)
kurrr prawie ahtystyczne.. nic tylko dac do b/w i zblurrowac.
staczasz sie muflon...
;)
To idąc za ciosem... Magic Pencil Flying Day. Taka tam malutka, pół-prywatna impreza, no ale skoro coś lata, 10 minut samochodem ode mnie, to opstrykać trzeba:
Bardzo podobają mi się te airfotki-niektóre są naprawdę świetne.
A na swojej stronce też nieźle wymiatasz.Jest co oglądać.Gratulacje!
HA, muflon, wczoraj to odnotowałem ;)
Tak nieco z innej beczki, bo i tak właśnie planowałem napisać. Pokazane wczoraj zdjęcia lotnicze jak zwykle są fajne i jak zwykle mi się podobają. Ale z opinią wolałem poczekać do dzisiaj, aby na własnej skórze odczuć jak to jest i wtedy mieć nieco właściwsze podejście. Byłem dzisiaj na pokazach lotniczych u nas w Krakowie.
Muflon, muszę to z zazdrością przyznać (któryś tam raz), że jesteś specjalistą fotografii lotniczej. Świetna robota, niezwykle trudne ujęcia, perfekcyjne operowanie GO, panningiem, kadrowaniem. Poza dobrym produktem ostatecznym kawał fantastycznej roboty na najwyższym poziomie. Szacun ;)
P.S> 7 jest najlepsza
Tez mi sie podobaja , co do kadrowania to wszystkie jakos tak ciete z prawa, choc przy samolotach nie trzeba chyba za wiele udziwniac...Ekspertem nie jestem.
Bardzo ladne.