Pod Winde czy OSX ?
Wersja do druku
Pod Winde czy OSX ?
Pod Windowsa XP
Jedynym programem spełniający, może nie wszystkie lecz większość Twoich oczekiwań i jest dołanczany razem z XP:
Windows Movie Maker
Picassa nie posiada tylu funkcji bynajmniej w wersji 2.0. Inne rozwiązanie nie jest mi znane i sam posłużyłbym się właśnie tym narzędziem.
Zależy co uważasz za tanie. Bardzo dobrym programem jest ProShow Gold. Jest to sharware i kosztuje 70$. Sądzę, że spełni Twoje oczekiwania w 100%. Nie będziesz musiał bawić się w jakieś dyktafony i inne kombinacje. Podłożysz sobie muzykę i lektora od razu pod zdjęcia.
Mortiis ma rację.Tylko ProShow Gold!
A co możecie zaproponować pod OS X ?
Najlatwiej iPhoto i iMovie
jak ktos chce sie bawic (droga zabawa ale mozemy zrobic wszystko) to Adobe After Effects
z Adobe Premiere albo Motion 3 z Final Cut (moze byc express)
Ostatnio dla kogos zrobilem prezentacje w Final Cut Express latwo przyjemnie szybko
muzyka + przejsia itd itd intuicyjnie
ProShow Gold odpada, gdyż niestety nie można go tradycyjną metodą kupić w Polsce, a i jest chyba problem z polską wersją. Szkoda, bo ponoć jest dobry!
A co myślicie o Picasa 3. Czy można w nim dowolnie różnicować czas wyświetlania poszczególnych zdjęć w danym cyklu? Chodzi mi o to, że podkład dźwiękowy będzie nagrany oddzielnie i dołączony. Następnie do poszczególnych fragmentów muzyki i lektora dopasować muszę czas trwania poszczególnych zdjęć. Raz będzie to 12 sekund, innym razem 3, by następne zaprezentować przez obraz przez 6, 8 i 2 sekundy itd. Jak to z tym jest?
Photo Stage Slideshow, jak dla mnie wystarczający ;)