Mylisz się, jak pokażesz inne zdjęcie, zdjęcia to chętnie podyskutuje. :-D
Wersja do druku
Mylisz się, jak pokażesz inne zdjęcie, zdjęcia to chętnie podyskutuje. :-D
14 lat, hmm... :)
Nie pomyślałbym wcześniej, więc + za wydobycie kobiecości z dziewczęcia ;)
A wracając do makijażu - skoro taka młoda cera to i pudru powinno być zdecydowanie mniej bo chyba raczej nie potrzeba tyle :)
P.S.
Trzeba też przyznać, że Sergiusz potrafi zasiać sporo dziwnych, kontrowersyjnych wypowiedzi...
Hmm.. to może ja rozwinę, skoro Sergiusz ma jakąś niemoc..:grin:
Po pierwsze również + za stylizację, bo w życiu bym nie pomyslał, że dziewczyna ma 14 lat..
Nie wiem czy takie przepały jak na #11 sa dopuszczalne, ale o ile nadały jakiś tam klimat zdjęciu, tak na #12 i #13 to rozświetlanie twarzy, wyglądające jak wyprane kolory nie służy w ich odbiorze. ale to tylko IMHO.
Nie wiem w zasadzie czego jest to wina, czy mocnego cropa, czy wyostrzania, ale w tych zbliżeniach twarzy włosy niekorzystnie wyszły.. trochę jakby się sklejały i trochę jakby były.. tłuste:-) na #17 i #18 na dekolcie też mozna zauważyć takie kwadratowe pixele..
Poza tym seria bardzo przyjemna w odbiorze. Piękne oczy ma córka, podoba mi się to jej spojrzenie z ukosa:-)
Btw. też bardzo ciekawa wymówka:
..skoro na jedynym zdjęciu na którym widać jej stopy pokazałes ją.. boso:mrgreen:Cytat:
a i mnie pasowały,no bo buty miała niebieskie...:mrgreen:
Widzę, że dobry wątek i b.dobre fotografie produkujesz. zachęcam do wstawiania kolejnych, przy okazji dowiem się czegoś ciekawego od Sergiusza:grin:
Pozdrawiam
Marek!
Jeśli nie masz więcej córek;-) i ją ostatnio widziałem to jaaaaaa. Pogratuluj Izie makijażu i metamorfozy.
A co do zdjęć - jeżeli chciałeś ukazać piękno córki i jej metamorfozę to:
1) Nikt nie wie, że Twoja córa
2) Nikt nie wie jak wygląda bez makeup (ja wiem - jaaaaaka różnica :) )
3) Na zdjęciach nie wygląda na 14 lat
4) Zgadzam się co do strony technicznej z przedmówcami
No, a teraz mnie bij na gg:mrgreen:
no chwała Bogu, że Bogu dzięki bo jakby tak nie daj Boże to niech Pan Bóg broni... wreszcie jakaś konkretniejsza krytyka;
slider, zapewne pomyliłeś n-ry są pod zdjęciami, nie zaś nad bo na 11 nie ma przepalów.Na trzech nastepnych są na tle bo tłem jest softbox i to jest mój zamysł i moja próba pokazania profilu i półprofilu Beaty trochę inaczej. Efekt bardzo mnie, Izie i samej modelce się spodobał. Niestety, a szkoda po tych postach wynika, że tylko nam.Będe jednak takie czynił dalej bo dla mnie efekt takiej kontry jest ok. No może, do komputerowego lamusa ale co mi tam..;). Co do włosów i widocznych pixeli: zdjęcia nie ostrzone z wyjątkiem usm po zmniejszeniu z promieniem 0,2px. To Iza miała taką wizję posklejać chyba gumą w strąki. Nie mogę sie jednak doszukać tych pixeli na dekoldzie..?? Makijaż mocniejszy bo trądzik lekki jest i trzeba było go zamaskować. Makijaż był jednak tak dobry, że praktycznie nie bawiłem się się w ogóle w retusz. Obróbka sprowadzona do koloru, kontrastu, nasycenia i tyle.. Co do wymówki to: jakie pytanie taka odpowiedź;), mogłem równie dobrze czerone, fioletowe czy inne, ale pasowały mi te niebieskie.
Rysiaczek, twoje zdanie, ale i tak cie dorwę w KR ...;) zdrajco..;)
marekb - dwie uwagi.
1. Sergiusz rzeczywiscie ma zwyczaj przyczepiania się i takiego gadania na okolo, ze az sie nie chce sluchac.
2. Jezeli jednak sie przemysli na chlodno o co mu chodzilo.. mi np te korale tez nie pasuja. Do urody córki widzialbym grubsze i czerwone/pomaranczowe. Wtedy tylko ten niebieski cien na oczach by nie pasował, wiec tzeba by go bylo zmienic. W kwestiach makijazu to do viteza jednak:p
Od strony nie makijazowo-stylistycznej zdjecia przyjemne, a dziewczyna wyszla na duzo wiecej:) A.. urode udało Ci się pokazac:) Jest bardzo ladna:)
wracam do korali, imho mnie te korale do tej tonacji makijażu najbardziej pasowały i tego dalej się będę trzymał.;) Jak następnym razem dam czerwone to sergiusz napisze: a ty czemu bez czapki..;)
Racja. Jestem przyzwyczajony, że najpierw pada numer, a potem foto:-) więc do każdego numeru o którym psałem musisz wprowadzić korektę +1, żeby się zgadzało, ale to i tak Cię nie przekona o tym dekolcie..:p Nie wiem, może niech ktoś inny się wypowie i mnie poprze, bo może faktycznie nie mam racji, tylko astygmatyzm, którego jeszcze nie wykryto?:grin: a może obrabiałeś zdjęcie na 8 bitach (co raczej mało prawdopodobne)?:p
btw w kwestii świecenia. Oprócz kontry, rozumiem stndard? 45 st w boku i z góry + jakies doświetlenie?:wink:
slider, szczerze to ja nic nie widzę robię jeszcze na bańce i może na lcd-ku cos widać...?? Jeśli już cos mogło popsuć to programik do napisów, bo naprawdę obróbki tyle co na lekarstwo..