Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
To dopiero [CR1] wiec sprawdzalnosc marna. Czekamy na specyfkacje [CR2] lub [CR3].
Cosik niedługo będzie :).
Cytat:
Zamieszczone przez
Bechamot
jesli cena bedzie w granicach 3000 eu - to ok
jesli ok 4000 eu jak 5mk4 , to bez sensu (ekonomicznego).
Jeżeli ta specyfikacja jest +- prawdziwa, to cena na pewno będzie 4000 euro lub wyżej i to nie jest zła cena patrząc na specyfikację video.
Re: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Ja bym obstawiał, że specyfikacja wideo jest wyssana z palca. 8k to coś, czego nie ma jak na razie w żadnej dostępnej kamerze Canona, nie wspominając o zapisie RAW w tej rozdzielczości.
Odp: Re: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
rysz
Ja bym obstawiał, że specyfikacja wideo jest wyssana z palca. 8k to coś, czego nie ma jak na razie w żadnej dostępnej kamerze Canona, nie wspominając o zapisie RAW w tej rozdzielczości.
A ja jestem raczej przekonany, że te 8k będzie. Do Canona w końcu dotarło, że specyfikacja video jest co najmniej tak samo ważna jak specyfikacja foto. Jakoś trzeba to Sony pozamiatać w tym roku.
Tylko Canon ma linie kamer i nie będzie jej kanibalizowal za wszelką cenę bo Sony i youtuberzy płaczą. Da 8k w takim kropie, że się internet zapłacze ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Tylko Canon ma linie kamer i nie będzie jej kanibalizowal za wszelką cenę bo Sony i youtuberzy płaczą. Da 8k w takim kropie, że się internet zapłacze ;)
Ale 8k bez cropa to 33mpix :)
8k to 7,680 x 4,320 pikseli (33,2 megapikseli) w UHD, co daje krop 1,36. W 8k DCI będzie mniejszy (poniżej 1,3), to ja poproszę taki crop. Co do kanibalizacji kamer, to po tym co pokazał 1dx mk III widać, że Canon to olał. Ci co mają kupić kamerę i tak kupią kamerę, a cała reszta przygarnie hybrydę. Mam tylko nadzieję, że w 8k RAW będzie działał Dual Pixel AF.
Niech ogarna 4K bez cropa. IBIS i 8K .. co za clickbaitowe dyrdymaly ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Ale 8k bez cropa to 33mpix :)
Wyinterpoluja z 15 ;)