Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Zapewniam cie, że ludzie mają bardzo różne oczekiwania. Jedni oczekują modelu full-wypas, a drudzy taniego. Tak w skrócie.
A jeszcze inni (albo raczej Ci pierwsi) oczekują All Inclusive, czyli taniego modelu na full-wypasie ;)
Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Stanislaw
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że następny aparat z mocowaniem RF to raczej nie będzie ten Złoty Graal, na który wszyscy czekają.
Wiesz, potrzeby są rożne. Mnie by dużo bardziej ucieszyły naleśniki do eMki niż najbardziej wypasione puszki spod znaku eR ;)....
Mnie na przykład wypasiona eRka nie urządza, bo mam już tą niedorobioną :D Co najwyżej fajnie byłoby zobaczyć, że jak za parę lat będę chciał nową puszkę to Canon może mieć do zaoferowania coś lepszego niż teraz (bo choć z R się lubię, paroma zmianami bym nie pogardził). "Braki" które mogłaby dla mnie zmienić jakaś premiera Canona to małe, tanie UWA. Na tą chwilę z AF jest Samyang, ale z takimi adapterami jak ma Canon to nie wiem czy nie lepsza byłaby wersja EF (ciekawe czy kiedyś będą 3rd party słoiki z pierścieniem kontrolnym).
Cytat:
Zamieszczone przez
Tmwstw
"Braki" które mogłaby dla mnie zmienić jakaś premiera Canona to małe, tanie UWA.
C16-35/4L z R tworzy super zestaw. Zastanawiam sie czy jest sens wchodzić w nowe RF 16-35/4L które zaraz wyjdzie. Tanio nie będzie.
Premiera Canona "mogłaby" zmienić. Że nie zmieni, to niestety wiemy :lol: Trochę liczę na Tokinę adaptowaną z FE, ale ona z kolei raczej nie miałaby pierścienia (jeśli w ogóle się kiedyś pojawi)... Pozostaje porzucić fantazje o małym zestawie ML+UWA (taki Firin jest długości 16-35, nie wymaga dodatkowych centymetrów adaptera, a 2EV jaśniejszy), przynajmniej na parę lat.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tmwstw
Pozostaje porzucić fantazje o małym zestawie ML+UWA (taki Firin jest długości 16-35, nie wymaga dodatkowych centymetrów adaptera, a 2EV jaśniejszy), przynajmniej na parę lat.
Patent RF 20/2 o długości 70mm już jest. Pomarzyć więc można ;)
https://www.canonrumors.com/patent-m...ical-formulas/
A w Stanach podobno dalsze przeceny R 1377$, RP 999$.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A w Stanach podobno dalsze przeceny R 1377$, RP 999$.
Przy tej cenie jeszcze dobrze zarabiają :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Przy tej cenie jeszcze dobrze zarabiają :)
A tak bardziej serio to plan jest taki żeby dosyć szybko sporo ludzi przeszło na R. Potem kupią lub wymienią posiadane szkła na takie same pod rf.
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
A tak bardziej serio to plan jest taki żeby dosyć szybko sporo ludzi przeszło na R.
Gdzieś był zapowiadany taki plan?