kurna dlaczego wypuszczają nową 35L jak ja właśnie kupiłem tą obecną?? :-P
I co oznacza "in the fall"? że niby w końcu tego roku? hmm jak tak to nie tak źle bo zanim wejdzie do sprzedaży u nas to będzie pewnie za rok :-P
Wersja do druku
kurna dlaczego wypuszczają nową 35L jak ja właśnie kupiłem tą obecną?? :-P
I co oznacza "in the fall"? że niby w końcu tego roku? hmm jak tak to nie tak źle bo zanim wejdzie do sprzedaży u nas to będzie pewnie za rok :-P
Do systemu micro4/3... ;)Cytat:
jakie 17mm 2.8
To nowy aparat systemowy z mozliwoscia wymiany obiektywow, format u43, czyli ogniskowa mnozysz x2, zeby porownac do FF, OLYMPUS ma oficjlanie podac szczegoly 15, czy 16 czerwca:
http://43rumors.com/ft4-olympus-e-p1...iew-not-exact/
http://43rumors.com/olympus-pen-e-p1/
A wspomniane szklo to jedno z dwoch z jakimi ma byc na poczatku sprzedawana puszka.
aha :( a juz myslalem.... ze canon sie odmulil i zlapal kontakt z rzeczywistoscia...
No wiem, wiem ale od dawna się o tym mówi w związku z brakiem dostępności obecnego 35L. Co prawda od niedawna wrócił. Pocieszam się też tym, że nawet jeżeli wyjdzie to będzie kosztował mniej więcej tyle co 24mkII czyli horrendalnie dużo :-P Ale może obecny by staniał... brrr koniec! Mam to gdzieś xD to szkło i tak jest genialne :-D
Lepiej napiszcie, dlaczego nie można kupić Canon EOS 5D Mark II – w Internecie widzę „od ręki”, ale ja wolałbym dokonać zakupu u sprzedawcy, do którego mam całkowite zaufanie w Kielcach – wszystko u niego kupowałem.
Ostatnio dzwonie i mówię, przygotuj mi 5D Mark II z gipem, a on SĄ TRUDNOŚCI, BRAK NA MAGAZYNACH.
PS. Zaznaczam, że sprzedawca jest bardzo sumienny.
A 24L II juz od dawna na calym swiecie niedostepne - to co - wersje III szykuja? :mrgreen:
Jakies pol roku temu na rumorsie pisali o nowym 1Ds IV... caly czas czekam :mrgreen:
Przeciez wiadomo, ze 35L i 135L musza sie doczekac swoich nastepcow bo tylko one zostaly z tych popularnych prime'ow, tylko pytanie kiedy a w przypadku 135L czy warto cos poprawiac -moze IS...? :roll:
problemy z dostępnością nie oznaczają jeszcze nowej wersji - jak na razie Canonowi w Polsce całkowicie rozsypała się dystrybucja
problemy z dostepnoscia oznaczalyby ze wkrotce bedzie 5d mk II :P
Wiecie co najbardziej podoba mi sie na tym forum?
Wrozenie z fusow - w tym, to jestesmy na CB najlepsi! :-)
Taki urok tego forum. Z fotografią samą w sobie niewiele tu znajdziesz :) To jest forum techników magistrów i innych ekspertów sprzętu elektroniczno-fotograficznego ;)
A tak w ogóle mam pytanie. Jak to wyglądało dotychczas przy wprowadzaniu marków dla szkieł? Cena była jak pierwszej wersji czy raczej mkI zostawał ze swoją ceną, a mkII było odpowiednio droższe?
Bo taki 16-35 w obydwu wersjach właściwie cenowo się nie różni. Ktoś sugerował, że 24LmkII było nieźle dosolone.
W korpusach raczej nowszy korpus nie był znacznie droższy niż starszy brat...
Za BH:
85L - 1600
85L II - 2200
14L - 1800
14L II - 2200
200/1.8 - 4000
200/2 IS - 6000
Can't wait 300 II :mrgreen:
1.3 crop w nowym 1D:
- zupełnie nowy sensor, okolice 15 MPx
- NR i DR jako główne cele, ciekawe tylko czy dla inżynierów czy DV...
- wcale nie muszą mieć FF jak dobrze to rozegrają (cena, AF, kl/s)
http://www.canonrumors.com/2009/06/aps-h-is-alive-cr2/
Czyżby koniec marzeń o normalnym FF z Canona?
Podobno Canon robił jakieś ankiety wśród foto agencyjnych i wyszło im, że ludzie nadal chcą tego cropa. Zobaczymy. Pytanie dla mnie pozostaje jedno. Czy zrobią wreszcie wtedy jakieś szkło, które będzie do niego pasowało jako "kit"? Np. coś w rodzaju 18-60/2.8 L. Prawie idealny byłby istniejący 17-55/2.8 IS tyle, że to EFS.
BTW: Jak oglądam co ten ten TS-17 potrafi to sam bym chętnie "zgrzeszył" 8-).
O nich właśnie pisałem.
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=32056867
Ja już jestem w starszakach...
taki aparat Canona przeciez jest,
wiem, ze nie nowy ale zawsze uzywke moza kupic,
naprawde liczyliscie, ze 1D wyjdzie z pelne klatka? nie ma to na szans, kto by wtedy kupowal 1Ds majac o wiele tanszego FF w postaci 1D
pozatym jako fotoreporter dodam ze crop 1.3 jest naprawde idealny niemal do kazdego sportu. ludzie z D3 i 300mm 2.8 troche mecza sie na pilce noznej
Mówisz "dużo podobnych"? Może się zapatrzyli na Sony?
PS
http://www.canonrumors.com/2009/06/1...ng-from-canon/ - 100 nowych Canonów! ;)
Ciekawe. O ile pamiętam, to większość narzekających na nową piątkę w momencie jej pojawienia się wskazywała właśnie na D700 jako na wzór (umiarkowana rozdzielczość, ergonomia, AF i w ogóle...).
PS
Piszą też gdzieniegdzie, że odświeżone D3, ma mieć te same 12mln pikseli...
A czy 1ds to następca 1d?:P
Ja sie tam nie znam na oznaczeniach nikona, to pytam..:-)
Nikon D3 to mniej więcej odpowiednik 1D u Canona, D3x to 1Ds
tyle, że D3 ma pełną klatkę...i jest szybszy od 1d
ze ma pelna klatke czy ze jest szybszy? w sumie to osiaga do 11kl/s ale w DX, w FX do 9.
http://www.europe-nikon.com/product/...fications.html
ja dzisiaj spalem do 14 :lol:
chyba jednak kolega allxages się dzisiaj nie przespał :)
Naprawdę gratuluję umiejętności nabytych w szkole, ale jeżeli ktoś porównuje 11fps na 5mp do 10fps na 10mp to chyba nie mamy o czym rozmawiać.
Nie wiem co to ma do umiejętności nabytych w szkole, ale najwyraźniej nie mamy o czym rozmawiać. Dobranoc i nie odpisuj mi już proszę.
A swoją drogą bardziej pasuje mi FF i 9fps niż crop i 10fps...
Jakbyś nabył odpowiednie umiejętności to wiedziałbyś po co. Kłania się unikanie fizyki.
A odpisywać mogę sobie do bólu (tzn. do kiedy Vitez nie powie dość :D), bo to jest forum, a nie Twoja prywatna skrzynka mailowa.
I swoją drogą, Twoje preferencję mają się ni jak do tego co i jak jest szybsze więc nie wiem po co o tym piszesz.
dość :)
Nowym królem jest na pewno ;)
Ale któż wie, jak się potoczą losy dynastii...? Który i kiedy abdykuje? Czy królestwo się podzieli, czy zjednoczy? ;)
"caeterum censeo Carthaginem delendam esse" - Katon Starszy ;)
Przypominam, że my tu poważnie plotkujemy o nowościach producentów, a nie o takich-czy-innych preferencjach kolegów względem obecnych modeli!
Z punktu widzenia nie-maniaka, taka sytuacja (urozmaicona oferta) jest w gruncie rzeczy korzystniejsza, niż gdyby obie firmy robiły to samo z innym tylko znaczkiem, jak - nie przymierzając - producenci samochodów. Co nie? ;)
Witam,
może pytanie gdybane..ale czy po za newsem na canonrumors o Speedlite EX700 jest coś co potwierdza fakt że będzie?
mija interwał 2 latni od pokazania Speedlite 580EX II własnie. EXII miała swoją premiera po 2,5 roku od wprowadzenia 580EX, czyli wychodzi że na jesien dopiero jak coś. z kolei 420 na 430EX wymienili po 2 latach i po kolejnych dwóch na EXII. NIe wiem kiedy była premiera poprzednika 580 czyli 550...
p.s. nie moge w necie namierzyć stronik co by były wypisane imprezy fotograficzne w 2009 czy w tym roku po za jesienną imprezką jest okazja do premier?
pozdrawiam
A z ciekawości, to czego Ci brakuje w 580II?
Do 25-go już nie tak daleko :).