Odp: 1Ds Mark II - czy ciagle warto kupic w 2013?
są są.... wogóle jedynki nie mają ani tendencji do skrzypienia przy mocnym uścisku, ani też przeciekania podczas deszczu, ani też innych miękkich zachowan małych plasticzanów ;)
Wytarta jedynka robi takie same zdjecia jak nie wytarta, tylko trudniej sprzedac bo zwykle oznacza to ze byla ona mocno "uzywana"
:) zawsze można skorzystać z usług lakiernika ;)
Czy ktorys z kolegow bylby tak mily i udostepnil oprogramowanie do 1Ds mkii zakupilem takowy bez oprogramowania a chcialbym poustawiac kilka funkcji w Persaonal Functions
wszeakie oprogramowanie można zassać ze strony canona, jednak do niektórych funkcji (z tego co tu czytałem) potrzebny będzie win xp i chyba kabelek fire-wire
EOS-1Ds Mark II
Cytat:
Zamieszczone przez
darecky
wszeakie oprogramowanie można zassać ze strony canona, jednak do niektórych funkcji (z tego co tu czytałem) potrzebny będzie win xp i chyba kabelek fire-wire
EOS-1Ds Mark II
Systemy operacyjne: Windows 8.1, Windows 8.1 (x64), Windows 8, Windows 8 (x64), Windows 7, Windows 7 (x64), Windows Vista, Windows Vista (x64), Windows XP
tak ale to sa tylko aktualizacje a nie pelne wersje programow
To sa pelne wersje programow... tylko jest maly myk z ich instalowaniem. Poszukaj na forum.
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
Witam,
Jestem szczesliwym posiadaczem 5DmkIII + 5DmkI ale mam mozliwosc okazyjnego kupna 1Ds mkII od firmy ktora go nie uzywala.
Nie wiem czy ma na liczniku wiecej jak 5000. Nie ma na nim sladu uzywania zupelnie, po prostu zakonserwowana jedynka:) Byl przez moment uzywany w fotogrametrii, czyli nie targany, nie zdzierany przez dziennikarzy czy reporterow.
Pytanie, czy mimo wszystko warto kupic to body? Cena jest bardzo okazyjna bo jest to sprzet firmowy i po prostu musza sie go pozbyc.
Mysle czy nie sprzedac 5D marka I i kupic tego Deesa. Zasadniczo ma te same parametry co 5D mkI poza AF i rzecz jasna jakoscia body.
Z gory dzieki za przemyslenia.
Kolego:) Kupuj!
Mam 1Dmk2 i 1Dmk3 ...barwowo 1Dmk2 wypada duzo lepiej ;) warto brać ;)
Jako były użytkownik 1 Ds MkII i aktualnie 1 Ds MK III:
jeśli masz możliwość zakupu w dobrej cenie 1Ds MKII to kupuj. Będziesz zadowolony.
To świetnie uszczelnione konstrukcje z dobrym AF przeznaczone do profesjonalnej pracy.
Pozdrawiam. Marek