Odp: Canon 100D - watek dyskusyjny
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
czy wyzszy to kwestia dyskusyjna. bardziej chyba: alternatywny ...
Niech będzie, że alternatywny ;). Natomiast z tego co widzę to pozycjonują go jako coś ekstra - lepszego od zwykłego "Rebela".
Podejrzewam że szatański plan jest taki, że jak zrobią niejednoznaczną nazwę (w końcu nie wiadomo dla laika czy to bardziej seria xxD czy xxxD) to łatwo będzie przemycić niekoniecznie zgodną z rzeczywistością ideę że to model wyższy od zwykłego Rebela. Ale żeby było "lepsze" to nie mogli zbytnio zmodernizować 650D żeby nie przeholować - więc zmienili ... nazwę tego ostatniego no i skoro to coś (100D) jest lepsze to musi być droższe albo cenowo porównywalne (inaczej nikt w to nie uwierzy). Koszty produkcji pozostają praktycznie niezmienione, a pojawia się konkurent w podobnej klasie jednak o pewnych unikalnych zaletach, (czy jak kto woli) cechach), który jako unikat będzie można wepchnąć w wyższej cenie przy prawdopodobnie niższych kosztach produkcji i minimalnych kosztach R&D. Ergo - Canon sprzeda więcej puszek, po wyższej cenie i wszyscy będą szczęśliwi ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
mnie bardziej chyba w tym wszystkim bulwersuje 700D. taka porazka, ze od nowosci musi miec cashback...
W całym tym planie najprawdopodobniej z góry to zakładali 8-). To nie żadna porażka - to nie wojna o to kto ma lepszy korpus w danej klasie (jak pewnie chcielibyśmy to widzieć) tylko o to kto na tym biznesie ukręci lepsze lody.
Witam Wszystkich :D
Pragnę się podzielić wiadomością, że od godziny jestem posiadaczem Canona 100D + 40 mm STM i muszę powiedzieć, że szczerze mówiąc jestem bardzo mile zaskoczony. Fajne małe cacko - takie wycieczkowe. Miałem kupić G1X ale wstępnie powiem, że dobrze zrobiłem kupując 100D i to szkiełko :D
Cytat:
Zamieszczone przez
gregorio1972
Witam Wszystkich :D
Pragnę się podzielić wiadomością, że od godziny jestem posiadaczem Canona 100D + 40 mm STM i muszę powiedzieć, że szczerze mówiąc jestem bardzo mile zaskoczony. Fajne małe cacko - takie wycieczkowe. Miałem kupić G1X ale wstępnie powiem, że dobrze zrobiłem kupując 100D i to szkiełko :D
Wow! No to gratulacje, cieszymy się twoim szczęściem 8-)
Hmmm, napisz coś więcej na ten temat, oczywiście jak już się pobawisz :lol:
Szczególnie mnie interesuje, jakie wrażenia związane z uchwytem? Ja wczoraj trzymałem 100D w rękach i... uczucia mam mieszane
Powiem tak :D Generalnie chciałem kupić coś m pieszego i tak jak już napisałem miał to być G1X ale wpadło mi to w ręce. Co do uchwytu dłonie mam średnich rozmiarów hehehe i nie jest to może taki chwyt jak przy 7D ale fajnie się go trzyma, szczególnie przez okładzinę gumowaną. dotychczas miałem sony HX100V taki wycieczkowy ale nie ma porównania co do jakości zdjęć z 100D Gabaryty i chwyt są podobne. To jest mały aparacik więc też nie oczekiwałem, że będzie nie wiem jak wyprofilowany. Dla mnie jest ok. Wszystko fajnie jest spasowane, nic nie skrzypi, nie lata itd. Teraz się ładuje.
Cytat:
Zamieszczone przez
gregorio1972
od godziny jestem posiadaczem Canona 100D
Ja proszę o rawa na ISO 100 najlepiej nieco niedoświetlony by zbadać cienie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek_PL
Ja proszę o rawa na ISO 100 najlepiej nieco niedoświetlony by zbadać cienie ;)
Obowiązkowo - najlepiej niedoświetlonego tak z 5EV :mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Obowiązkowo - najlepiej niedoświetlonego tak z 5EV :mrgreen:.
Złośliwiec ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Obowiązkowo - najlepiej niedoświetlonego tak z 5EV .
Myślisz, że ta matryca jest aż tak dobra? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek_PL
IMHO, ostatnim o co chodzilo w sarkazmie Kolekcjonera sa jakiekolwiek cechy aparatu ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek_PL
Nie no - wiąłem takie rozsądne minimum :mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
IMHO, ostatnim o co chodzilo w sarkazmie Kolekcjonera sa jakiekolwiek cechy aparatu ;)
Eee.......tam...... nie mów, że dla Ciebie jakość w cieniach to nie jest fundament fotografii, tej przez duże "F" :lol:.