sama figurka mi się nie podoba ale fotka fajna technicznie :)
Wersja do druku
sama figurka mi się nie podoba ale fotka fajna technicznie :)
dzięki ;] bo figurke malował brat :D
Witam Serdecznie ;)
Pewnie większość forumowiczów zna mnie od czasu bojów z www.cyfrowe.pl :)
Tamten temat zakończony i kropka. A co do pack-shotów... bardzo chętnie podzielę się swoimi nowymi strzałami do broszurek reklamowych.
(foty naturalne, odbicia oryginalne, jedynie podciągane levele w PSie, nic poza tym)
No Panowie i Panie, nie ma co, zima się zbliża, trzeba podgonić ze stockami co by na gwiazdkę móc sobie nowe body kupić :mrgreen:
A jakby ktoś zechciał pogadać o stockach, reklamówkach etc... zapraszam na priv ;)
Pozdrawiam Serdecznie,
Kuba.
No przyznam ze bardzo ciekweie to wyglada:) gratki
Wrzucę kilka nietypowych zdjęć produktowych :)
Normalnie - w stanie "zgaszonym" - wygląda to tak:
Uprzedzając pytanie "co to" - są to zalane w specjalnym silikonie taśmy z powierzchniowymi diodami LED. Zastosowanie ma to w reklamie i oświetleniu dekoracyjnym.
kaen
wracając do renderingu 3D mój znajomy od kilku lat prowadzi w zespole jeden z lepszych forów o 3D w europie adres tej strony: www.evermotion.org znajdziecie tam mnóstwo renderingów, także samochodów.. mówię wam - niedługo rendering będzie konkurencyjny do fotografii
Już od dawna jest konkurencyjny. Może nie aż w tak dużym stopniu jak dla video, ale jest.
Zakładając, że dostanę gotowy projekt graficzny na kartonik, opakowanie, cokolwiek, rzucam taką texturę na model, z reguły scenę mam już ustawioną, kilka kamer, suwakami zmieniam światła, klik i masz co chcesz w każdych warunkach w kilka chwil. Przy tego typu packszotach produktów wolę stosować rendery niż foto. Przy okazji można łatwiej zrobić "idealny" wizerunek produktu.
PS. Eryk, zdjęcia spożywki wymiatają, respekt!
Zapytam z ciekawości... jak długo robi się rendring np. jakiegoś produktu?
Trzeba do tego jakichś specjalnych programów?
Dzięki.Cytat:
PS. Eryk, zdjęcia spożywki wymiatają, respekt!
PS.
Te zdjęcia robi czer...nastolatek ;)
Nie liczy się wiek, liczy się praca, zacięcie i dobre oko. Czasy się zmieniają i w tym wieku już nie kopie się gały przed blokiem lecz trzaska packszoty ;) Co za świat... ;)
Czas renderingu... w zależności od rozdzielczości pikczera, zastosowanych metod oświetlenia, dokładności symulacji oświetlenia. Np. taki dezodorant jak u kolegi w poście wcześniej z podobnym oświetleniem i takiej wielkości uzyska się w kilkadziesiąt sekund. Kolejną zaletą rendera jest ograniczenie rozdzielczości obrazu wynikające z posiadania pamięci RAM (na ram też jest rada - liczenie w passach) i... możliwością czekania na wieeeelki render.
Dobra architektoniczna vizka z super realistycznym oświetleniem może zająć nawet godziny.
Oto link do sajta http://www.kraytracing.com/index.php?subpage=3
człowieka, rodaka, który tworzy wspaniały raytracer. Są przykłady, warto obejrzeć i porównać z foto. BTW sterylność renderów jest często ich zaletą - "idealny obraz produktu", dlatego komercyjne rendery są takie jakie są - sterylne.
EDIT: inna zaleta rendera: ostrość masz taką jaką chcesz i gdzie chcesz, możesz mieć głębię ostrości, lub nie, bokeh jaki chcesz. Nie będzie zakrzywień, dystorsji, no chyba, że sobie zażyczysz i klikniesz w opcje fiszjajo czy co tam chcesz. HDRi wygenerujesz natychmiast. Rozpiętość tonalna? każda. Render od razu z kanałem alpha. W foto na wiele podobnych rzeczy ma się ograniczony wpływ, w 3D nie masz ograniczeń, no chyba, że projekt wymaga superliczydeł (czaas)