95 bardzo fajne, troszkę przeszadza mi góra fotki, ogólnie wszystkie Twoje mnie się podobają a zwłaszcza 90
pozdrawiam
Wersja do druku
95 bardzo fajne, troszkę przeszadza mi góra fotki, ogólnie wszystkie Twoje mnie się podobają a zwłaszcza 90
pozdrawiam
Cóż, zawsze staram się pisać, co mi się podoba albo nie podoba. Mam nadzieję, że przynajmniej bywam pomocny. ;)
Ba, wiosna, pora zmian. :) Chociaż facjata nieaktualna - sprzed roku. Jednakże wiele się nie zmieniłem od tego czasu. ;)
Szkoda uciętego czubka głowy... ;) I chyba jakby nieostre zdjęcie. Osobiście dałbym kadr bardziej w prawo (obciął po lewej, pokazał więcej po prawej).
wydaje sie byc za jasna twarz po prostu...
co do ostatniego- musisz przynac , ze nieostre! :D
fotokor1 - dziękuję, cieszę się:)
Gunia - aj tam, nie wszystko musi być żyletkowo ostre, bo się pokaleczyć można;) I tak mam wystarczająco pocięte palce od rysunkowych kartonów;)
odnośnie jasnej twarzy modela - lekko rozjaśniłam cienie, ale ogólnie tak światło zagrało akurat:)
Co do ostatniego zdjecia i Waszych uwag - wybrałam je ponieważ bardzo podoba mi się jej twarz, nawet mimo braku super ostrości. Dziewczyna zajmuje się się wizażem, a modelką była po raz pierwszy... i dlatego ciężko było mi uzyskać od niej dużą skalę emocji i bardziej hmmm 'intensywne" spojrzenie. Obcięta głowa była zamierzona. Chciałam żeby ta barierka biegła po przekątnej kadru.
Wydaje mi się, że mam jeszcze jedno podobne ujęcie trochę szerzej, zobaczę czy może będzie ostrzejsze, specjalnie dla społeczności CB:)
Jutro mam kolejną sesję, z bardzo ciekawą modelką:) zobaczymy co z tego wyjdzie:)
a tymczasem inne zdjęcia:
97. centralnie;)
98.
99.
99 najlepsze
100. setne zdjęcie w tym wątku;)
modelka Ola Ż. (link)
Haha, no cóż, bardzo dobry makijaż robi swoje (ale trwał chyba ponad godzinę...:))
"Plastikowość" skóry czy innych części zdjęcia nigdy nie jest moim zamysłem:) Właściwie to nawet cieszyłam się, że nie mam czego retuszować:)
A mi sie podoba. Ale zeby nie bylo za fajnie to sie przyczepie do ząbka - troche dziwnie tak samotnie wyglada. I bransoletka zmiescila sie w GO i troche odciaga uwage przynajmniej jak ja zaczolem ogladac zdjecie od oczu ale po dloni wyladowalem na tych kolkach:)
Ja tam plastiku nie widzę, faktura skóry jest a dobry makijaż tego typu doświadczona wizażystka wykonuje w 20 minut.
Ponad godzinę może trwać np stylizacja makijażem na gejszę: http://www.maxmodels.pl/index.php?t=pokaz_foto&u=487935
Nieco ponad pół godziny może trwać mocny makijaż a'la gotyk:
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=pokaz_foto&u=468494
Tak więc pisanie że ten dość delikatny makijaż trwał nieco ponad godzinę nie brzmi jak pochwała :roll: .
Jak już parę razy pisałem - dobre wizażystki często mają niekompletne portfolio i chętnie współpracują "za zdjęcia" przy ładnych modelkach/ciekawych pomysłach. Śmiało polecam poszukać takich :) .