A może i pasować do wszystkich...koszt jego wykonania na pewno nie zamyka się w 560 zł.
Wersja do druku
przecież do tego szkła nie potrzeba mocowania statywowego ?!?
A czemu uważasz że nie potrzeba mocowania statywowego?
Bo jest lekkie.
Ja chcialem zaoszczedzic na uchwycie. Mam ciezki statyw SLIK Pro 700DX wiec nie bylo problemow ze stabilnoscia. Obiektyw wprawdzie jest lekki, ale tez długi i miałem wrazenie ze powstala brzydka dzwignia.Zeby uniknac mozliwosci wypaczenia czegokolwiek w body postanowilem kupic takowy uchwyt. Znalazłem coś takiego: na ebay'u Cena ok 150PLN
Zakupilem i stwierdzam, że jak bym nie wiedział to bym nie podejrzewał że to nie Canon.
A w odpowiedzi na post z początku wątku to wersja z IS jest uszczelniona, na całe szczęście:)
Tak jak napisał rOOmak takiej dżwigni nie wywazy nawet solidny statyw. Wibracje powstaną na skutek podniesienia lustra a niestety wibracja to bardzo żle wpływający czynnik na ostrość zdjęcia ( nie zawsze jest czas aby skorzystać z funkcji wcześniejszego podnoszenia lustra) .Jakiekolwiek indywidualne umiejętności ( poza umiejętnością odpowiedniego wyważenia zestawu )są tu niestety niewystarczające by im przeciwdziałać więc powyższą odpowiedź nzlezy traktować jako bicie piany.
Znalazłem też coś takiego na ebayu . Cena trochę mniejsza, myślę że też by się nadało. :)
Wiesz, niektórym po prostu się udaje.:mrgreen:
Jasne, że z uchwytem jest wygodniej i bezpieczniej, a wyobraź sobie, że kiedyś robiliśmy zdjęcia z kumplem z tamrona 200-500 (tak chyba ze 2 razy cięższym niż 70-200/4)ze zdjętym pierścieniem statywowym (został w domu ;) ) - i wszystko to było na jakimś tam Sliku.
Dalej twierdzę, że to kwestia indywidualnych możliwości.