Nie wiem, nie używałem. LowePro (ale akurat nie te dokładnie plecaki) używam ładne parę lat (ze 4) i nic się nie psuje, nie pruje, nie przemaka itd, więc tej firmie mogę zaufać.
Wersja do druku
Naneu jest ponoć lepszy bo ma stelaż i plecak tak nie przywiera do koszulki a i wygodniejszy przez to też jest. Jeżeli chodzi o Tamraca to ja nie narzekam...gorzej jest jak się laptopem dociąży...wtedy po kilku godzinach już się go czuje. Ale w góry? z laptopem? bez sensu :))
"Prawie" zdecydowałem się na Lowepro Fastpack 250.
Zależy mi na plecaku, który pomieści 40D (w przyszłości najpewniej z gripem) + laptopa. Czy to dobry wybrór?
Oprócz tego załaduję tam:
85/1.8, 50/1.8, 40D+17-50/2.8, czasami pewnie Taira (m42) 135/2.8 + dwie lampy błyskowe + dwa mini-statywy stołowe + reszta pierdułek do kieszonek ;)
Jak sądzicie, nada się?
Czy jest jakaś tańsza-lepsza alternatywa dla 250'tki?
Zależy mi głównie na plecaku "miejskim" oraz takim, w którym wygodnie przewozę foto + laptopa.
A czy do 350tki wejdą bez problemu skoro tak? ;)
Jeszcze raz dziękuję Ci Vitez za pomoc. Ostatecznie wybrałem plecak LowePro Vertex 300 AW. Tańszy od Pro Trekkera o prawie połowę, w środku miejsca ma tyle samo, a nawet odrobinę więcej. Kieszonek cała masa, miejsce na laptopa (którego nie mam) też jest.
Właśnie kupiłem LowePro Computrekker AW i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Zobaczymy jak sprawdzi się w górach. Wziąłem go bo ma bardzo grube i wygodne zaczepy z tyłu i przez to dobrze się go nosi. Jest spory i trochę odstaje, ale do podróży nadaje się idealnie. Jedyny minus jak narazie to taki, że jest ciężki.
ja sie chyba zdecyduje na canon backpack deluxe eg 200
Ja kupiłem LowePro FastPack 250.
Zmieściłem wszystko. :)
Jaki plecak kupić żeby to zmiescić i wziąść jako podręczny do samolotu?
40D z 25-105L, 33+Grip+17-40L, 50 1.4, EX580 i pierdółki typu 3 filtry, ładowarka, 10 filmów
Rafał