W tym przypadku chyba wystarczy mieć w ręce 60D, żeby wiedzieć jakie są różnice?
Wersja do druku
Niewiele, toteż ten parametr odpuszczam. Chociaż w wartościach bezwzględnych lepiej mieć migawkę 1/8000 z 150000 cykli niż taką jak w 6D.
Nie, ale... Ja po prostu lubię sztywne, ciężkie puszki. I moje LUBIENIE ma tu znacznie większe znaczenie niż realne ZAGROŻENIE :) .
nie no Marcin, już nie idealizujmy, ergonomia jest w tej puszcze gorsza niż w 5 czy 7, tył moim zdaniem jest do **** zaprojetkowany i o ile przyzwyczaiłem się do powiekszania przyciskiemz lupką (pomaga ustawienie powiekszenia po przyciśnięciu przycisku do 1:1 do punktu ostrości) o tyle brak wb (jednak odczuwam), brak joysticka (muszę odrywać prawie oko od puszki żeby zmienić punk AF), jakieś dziwne absolutnie ustawianie punktów AF pokretłem górnym (że jak niedajboże jestem gdzie u góry na czujnikach AF to mi nie przeleci po wszystkich kręcąc górnym kółkiem tylko muszę zejść sterownikiem przy secie o jeden w dół żeby być na środku) wywalenie kosza na prawą stronę (najwieksza masakra ergonomiczna) to na szybko, a pewnie jak bym pomyślał to bym wymyślił wiecej rzeczy które mi przeszkadzają. Nie da się ukryć ,że egronomię ma ten aparat dla mnie wyraźnie gorszą niż 7D, nie przeszkadza to oczywiście w robieniu zdjęć ale też nie ułatwia...
No dobra a ile osób miało ta puszkę że c mogło powiedzieć o jej ergonomii?
Bo kiedy ja napisalem że kupiłem to bylo chyba nas 3ech a nikt inny na żywo nawet w sklepie nie macal .
:)
I trwał onanizm samplowy...
Panowie zanim zaczniecie pisać *******y to polecam najpierw osobiście po testować ,a dopiero później pisać.
Bo jak na razie nic ciekawego nie piszecie po za zalami na temat ceny albo obsłudze o ktorej nic nie wiecie bo nie uzywaliscie go.
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Nie wiem co Cię tak bulwersuje, przecież dokładnie o tym pisze algha.
Wyraźnie było w nawiasie "dawna rękojmia", bo faktycznie tak to się kiedyś nazywało.
Teraz rękojmia dla firm a dla konsumentów "szczególne warunki sprzedaży konsumenckiej".
Dziwi mnie dlaczego, nie tylko tutaj tak się ludzie przejmują gwarancją. Ze jeden producent daje rok, drugi półtora.
Ta "dawna rękojmia" ma same plusy:
1. Daje ją sprzedawca, i sprzęt reklamujemy u niego, odpada zmartwienie, że serwis producenta w Szczecinie a my mieszkamy w Przemyślu.
2. Jeśli reklamowana usterka zostanie usunięte nieskutecznie, czyli problem pojawi się ponownie, mamy prawo do wymiany towaru na nowy bądź zwrotu pieniędzy. W dodatku to my decydujemy, co chcemy.
A na gwarancji od producenta mogą naprawiać do końca świata, jeśli tak jest sformułowana gwarancja. I sprzęt leży w serwisie więcej niż u nas.
Oczywiście sprzedawcy cicho siedzą i udają, że coś takiego nie istnieje. Raz miałem sytuację, że sprzedawca próbował coś kręcić, ale jak wspomniałem o Rzeczniku Praw konsumentów to zmiękł.
Gorąco polecam stronę federacji konsumentów, to wszystko jest tam prosto i klarownie opisane.
Przepraszam za off-top, ale w tym wątku były dużo bardziej odjechane wpisy, a to może się komuś przydać.
:)
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Wszystko fajnie, ale:
1. Sprzedawca nadal musi "istniec".
2. Wymiany na nowy mozna zadac za pierwszym razem, a nie po ponownym pojawieniu sie usterki.
No tak. Oczywiście. Ale to należy sobie skalkulować. Tak samo jak zakupy zagranicą. Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, czy na danym towarze "przebitka" jest na tyle duża, że opłaca nam się*ryzykować brak możliwości skorzystania z niektórych / wszystkich dróg reklamacji.
Dla każdego zapewne ta granica będzie w innym miejscu. Jeden zaryzykuje za 5% a drugi nie skusi się na 20% ;)
Tak, to prawda, dawno zaglądałem sam i pokręciłem. Za pierwszym zgłoszeniem wybieramy, czy chcemy naprawić*czy wymienić*na nowy. Za drugim możemy odstąpić od umowy.Cytat:
2. Wymiany na nowy mozna zadac za pierwszym razem, a nie po ponownym pojawieniu sie usterki.
A co chcesz wiedzieć ?
Napisałem o ergonomii i o tym że można skonfigurować przyciski aby przyjemnie sie go obsługiwało.
O tym ze wifi i podgląd fot fajnie działa a nie jak piszą tu co niektorzy co czytali w necie, o af który jest lepszy niż mkII, o szumach małych i że iso ok oraz fotki testowe i pewnie by sie jeszcze coś znalazło...
Ale chyba nie czytałeś poprzednich postów a przypiąć sie można bo taka nasza natura :-)
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2