Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
7290,01 =>EOS 6D Body (8035B024) w Morele.net
Sporo rzeczy w Morele.net kupowałem i mam do nich zaufanie i myślę, że można polecić :) Ostatnio zasilacz do kompa Corsair :)
Widzę, że cena puszki leci do ceny bardziej normalnej. Moim zdaniem puszka jest warta 5700zł max. Ale to moja opinia.
Cytat:
Zamieszczone przez
janulrich
7290,01 =>
EOS 6D Body (8035B024) w Morele.net
Sporo rzeczy w Morele.net kupowałem i mam do nich zaufanie i myślę, że można polecić :) Ostatnio zasilacz do kompa Corsair :)
Widzę, że cena puszki leci do ceny bardziej normalnej. Moim zdaniem puszka jest warta 5700zł max. Ale to moja opinia.
Można jeszcze parę PLN uszczknąć z ceny płacąc za pomocą Synca. Oczywiście Morele do płatności kartą dolicza swoją dolę, ale ostatecznie wyjdzie koło 7081...
wkurza mnie natomiast że 6D nie ma w konkursie - Obierz pieniądze... zawsze kilka stów byłoby do przodu, ale przynajmniej dzisiaj dostałem info że zwrócą mi 294pln za 17-40...
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
A wystawia fakturę VAT? Jeśli nie - masz odpowiedź.
tak, również dlatego
Cytat:
Zamieszczone przez
bartezzx
Ligo możesz napisać gdzie widziałeś w u usa po ok 1700$?
Zwyczajowo najtaniej mają Żydzi na Brooklynie (ibuyonline i inne), także Ryther z NJ. B@H trzyma jeszcze cenę na poziomie $2100, ale widać już wyraźną tendencję spadkową; sklep na 42-giej Street na Manhattanie zjechał z ceny $2100 do $1879. Za tydzień, czy dwa też będzie sprzedawał za $1700.
Wracając do tematu głównego... Po dłuższym marudzeniu ( w tym poniekąd moim własnym ), że: migawka za wolna, obudowa za słaba, ergonomia pogańska, a cena z kosmosu, okazuje się, że aparat jednak się broni tym co najważniejsze: jakością obrazu. W obliczu tej ostatniej zalety wcześniej wspomniane wady stają się dla 90% użytkowników sprawą marginalną, godną pominięcia. W weekend ruszam na rekonesans do MM i jeśli na żywo puszka mnie czymś nie odrzuci - w marcu zagości w mojej "spiżarni".
Więc broni się tym samym co 5dmk2
Nie brnijmy znów w porównania i dociekanie co dla kogo lepsze. Pisałem powyższą opinię o 6D w kontekście jego samego, a nie w porównaniu do...
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Wracając do tematu głównego... Po dłuższym marudzeniu ( w tym poniekąd moim własnym ), że: migawka za wolna, obudowa za słaba, ergonomia pogańska, a cena z kosmosu, okazuje się, że aparat jednak się broni tym co najważniejsze: jakością obrazu. W obliczu tej ostatniej zalety wcześniej wspomniane wady stają się dla 90% użytkowników sprawą marginalną, godną pominięcia. W weekend ruszam na rekonesans do MM i jeśli na żywo puszka mnie czymś nie odrzuci - w marcu zagości w mojej "spiżarni".
Podziwiam Cię że nie miałeś puszki w ręce a już masz opinie o ergonomii :)
Pewnie jak wezmiesz na żywo to stwierdzisz że to nie to ale polecam najpierw ustawić przyciski af itp pod siebie i dopiero testować :)
A wracając do ceny to aż sie uśmiecham jak ludzie piszą ze wartość aparatu jest poniżej 6tys .:)
Ta puszka jest lepsza od mkII pod każdym względem i ma parę rzeczy których mkII nie ma.
Myślę ze cena jest niska i min cena powinna być 7.8tys
A na pewno nie jeden podróżnik i zawodowiec ja kupi...
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
lysy1980
Podziwiam Cię że nie miałeś puszki w ręce a już masz opinie o ergonomii
Słuszne wyrazy podziwu przyjmuję :twisted:
A teraz na serio... NIGDZIE nie znajdziesz mojego posta, w którym OSOBIŚCIE narzekałbym na ergonomię 6D. To co napisałem powyżej dotyczyło wad 6D najczęściej wytykanych przez ogół społeczności tego forum. Jak dla mnie od początku brakowało mi w 6D kompletnie magnezowej puchy i migawki 1/8000s. Jednak reszta zalet chyba skłoni mnie do zakupu tej puszki.