A co sądzicie i tej aukcji: Aparat Canon Eos 6D (3482973814) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , cena śmieszna, numery body widoczne ale czy to ten korpus będzie sprzedawany i brak możliwości odbioru osobistego. Dziwne.
Wersja do druku
A co sądzicie i tej aukcji: Aparat Canon Eos 6D (3482973814) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , cena śmieszna, numery body widoczne ale czy to ten korpus będzie sprzedawany i brak możliwości odbioru osobistego. Dziwne.
zwykle oszustwo,zgłaszaj takie aukcje
współczuje temu co to kupił...
ten co kupił ma 600 komentow wiec może wie co robi??
ryzyk fizyk, najwięcej ryzykuje allegro
Zdjęcia te same, ten kto kupił ma pecha, nawet duża ilość nie uchroniła go od błędu.
*http://allegro.pl/canon-eos-6d-samo-...465301363.html
Skusiłbym się na tą aukcje. Widać że gościu sprowadza sprzęt elektroniczny i w ten sposób sprzedaje. Pozytywne komentarze od ludzi którzy zamówili potwierdzają to. Tym bardziej widać że ludzie zamawiali u niego o sprzęt o dużo większej wartości niż 6d i na tej samej zasadzie. Mam obawy, ale czytając u niego komentarze, zastanawiam się czy nie zaryzykować :-)
Cena taka sama jak na e-bay.pl za sprzęt z GB tylko że tam trzeba doliczyć ok 400zł za kuriera a w pl wyjdzie mniej za przesyłkę.
Bez sensu taki zakup, kiedy sam możesz zakupić taniej. Gościu kasuje od Ciebie pieniądze i do 6 tygodni dostajesz zakupiony przez niego sprzęt za Twoje pieniądze. Jeśli nadal zamierzasz tak zrobić to na takich zasadach każdy Ci może sprzedać, a facet szuka naiwnego na którym chce zarobić bez własnej inwestycji.
Od samego początku mówiłem że nie tak powinno być. negatywy już są dwa i proszę zwróćcie uwagę na ogólną ilość komentarzy. Wszystkich 10; pozytywne 8 od sprzedających; negatywne 2 od kupujących. wniosek: konto zalożone w celu dokonywania oszustw. aby było łatwiej należało zrobić krótką historię i zakupiono 8 przedmiotów. Zdziwiony jestem podejściem klientów tych co wystawili negatywy. Pomijając moralną stronę tej transakcji należało by zadać pytanie; dlaczego nie czytali opisu aukcji z której wyraźnie wynika, że sprzedający nie posiada towaru.
A z którego fragmentu opisu wg ciebie wynika, że sprzedający nie posiada towaru?
CytujęJa rozumiem, że po cenie należy podejrzewać przewał, bo za tyle to w takim stanie 5DmkII nie kupisz :DCytat:
Sprzedam Aparat Canon Eos 6D Aparat działa jest na gwarancji do Września 2014 roku Stan techniczny jak i wizualny oceniam na bardzo dobry Aparat zrobił około 20 tysięcy zdjęć Nie ma możliwości odbioru osobistego ani przesyłki pobraniowej Po wpłacie pieniędzy na moje konto wysyłam aparat przesyłką ubezpieczoną
w niezłej cenie miała tez 5mk3
Aparat Canon Eos 5d mark III (3485719774) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
taka aukcje przegapilem
--- Kolejny post ---
Canon 70-200 mm 2,8 L GRATISY (3506772719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
zdjęcia z innej aukcji, poprosiłem o wyjaśnienie czy to obiektyw i IS- 0 odpowiedzi, wiec chyba tez wałek
Nazbyt ufasz ludziom a na dodatek nie rozumiesz tego co czytasz i widzisz. Sorry, że tak bezpośrednio do Ciebie. dlaczego podejrzana?Co powinno mnie zaniepokoić?
1. brak możliwości odbioru osobistego przy tak znacznej kwocie zakupu. Przy znacznie mniejszych kwotach praktykowane jest, że potencjalny kupujący ma prawo obejrzeć sprzęt którym jest zainteresowany. Tu podejście wierz mi na słowo>zapłać>i czekaj na przesyłkę.
2. Aparat wykonał 20 tyś zdjęć. Dużo to czy mało to inna sprawa, ale przy takim przebiegu wszystkie elementy i akcesoria zapakowane są fabrycznie? mało prawdopodobne.
3. sprzedający pisze, że gwarancja do września 2014? mamy teraz sierpień 2013, a canon polska daje gwarancji 12 miesięcy. Innych gwarancji Canon PL nie uznaje.
Konto użytkownika alle.. zawieszone!
juz sie skontaktowalem
bez is
Nie obrażam się - i nie, nie ufam zbytnio ludziom - taka aukcja by mnie nie skusiła.
Zgadzam się - to główna przyczyna, dla której bym zrezygnował od razu.Cytat:
dlaczego podejrzana?Co powinno mnie zaniepokoić?
1. brak możliwości odbioru osobistego przy tak znacznej kwocie zakupu. Przy znacznie mniejszych kwotach praktykowane jest, że potencjalny kupujący ma prawo obejrzeć sprzęt którym jest zainteresowany. Tu podejście wierz mi na słowo>zapłać>i czekaj na przesyłkę.
W praktyce Alledrogo często sprzedawcy nadużywają pojęcia "pakowanie fabryczne" mając na myśli, że są wszystkie folie i pudełka, więc samo takie stwierdzenie jeszcze nie byłoby nazbyt podejrzane.Cytat:
2. Aparat wykonał 20 tyś zdjęć. Dużo to czy mało to inna sprawa, ale przy takim przebiegu wszystkie elementy i akcesoria zapakowane są fabrycznie? mało prawdopodobne.
Tu mnie masz - nie spojrzałem na to w ten sposób, no ale marny śledczy ze mnie.Cytat:
3. sprzedający pisze, że gwarancja do września 2014? mamy teraz sierpień 2013, a canon polska daje gwarancji 12 miesięcy. Innych gwarancji Canon PL nie uznaje.
w opisie bez ,na zdjęciu z ....
ludzie dziwne rzeczy wypisują przy okazji wystawiania przedmiotów
ktoś kto kupuje na alle 5d3 za 5kzł sam szuka problemów...
Ja wczoraj znalazłem dziwną ofertę. Z takich już sie wyleczyłem kiedyś kupując 5D mark2 (gdzie sprawa skończyła się na policji i gość ma teraz sprawę sądową).
1Dx za 12.200 zł, gdzie na alledrogo powyżej 20 tys.
Canon 1Dx Grodzisk Mazowiecki ? Tablica.pl
Nie widzisz tej łamanej polszczyzny? To powinno dać dużo do myślenia. ;)
"Stan absolutny" :D
kupuj, 12 kafli na pewno przyda się jakiemuś biednemu nigeryjczykowi :D
jak napisałem - od czasu przekrętu z 5Dmk2 (własnie dostałem zaproszenie na przesłuchanie w sądzie) nie korzystam z okazji. Także zostawię okazję innemu szczęśliwemu...
Następne kwiatki z tablicy - sezon ogórkowy zakończony i kfiatków jak te coraz więcej.
6D
Canon EOS 6D Digital SLR Camera Black (Kit w 24-105mm Lens) Warszawa ? Tablica.pl
5D III
Canon EOS 5D Mark III 22,3 MP Lustrzanka cyfrowa (tylko korpus) Warszawa ? Tablica.pl
Ja szukam analoga i co jakiś czas przeczesuję oferty i trafiam na takie "złote strzały"
--- Kolejny post ---
Następne kwiatki z tablicy - sezon ogórkowy zakończony i kfiatków jak te coraz więcej.
6D
http://tablica.pl/oferta/canon-eos-6d-digital-slr-camera-black-kit-w-24-105mm-lens-ID3D3E1.html#02c2f62206
5D III
http://tablica.pl/oferta/canon-eos-5d-mark-iii-22-3-mp-lustrzanka-cyfrowa-tylko-korpus-ID3D3iN.html#02c2f62206
Ja szukam analoga i co jakiś czas przeczesuję oferty i trafiam na takie "złote strzały"
--- Kolejny post ---
6D
http://tablica.pl/oferta/canon-eos-6d-digital-slr-camera-black-kit-w-24-105mm-lens-ID3D3E1.html#02c2f62206
5D III
http://tablica.pl/oferta/canon-eos-5d-mark-iii-22-3-mp-lustrzanka-cyfrowa-tylko-korpus-ID3D3iN.html#02c2f62206
Te opisy to istna poezja z auto tłumacza :) Mam nadzieję, że aż tak naiwnych ludzi to nie ma :)
obawiam się, że jednak są i Ci sprzedający właśnie tylko na takich liczą, czasami niestety dajemy się ogłupić nawet najbardziej oczywistym oszustom
Trochę dziwna aukcja : Canon EOS 5D +Canon EF 100mm Macro jak NOWY!! Łódź (3544183963) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Niby w tytule jest mowa, że to 5D ale szczegółowy opis dotyczy 5dmkII, napisałem mejla o wyjaśnienie, ale brak odpowiedzi, same pozytywne komentarze. Poza tym kupuje się to co widać na zdjęciach - brak ładowarki, pudełek itp. Kradziony? Trochę dziwne, nikt ostatnio nie zgubił?
No ale ktoś , kto po zdjęciu nie rozpozna jaka to wersja aparatu będzie przekonany, że kupuje lustrzankę, którą da się kręcić filmy, z matrycą 20 mln pixeli itd. Tu nie cena jest podejrzana, tylko opis. A brak choćby ładowarki, katonów, pudełek? Ja wiem, że często ktoś pozbywa się tych śmieci, ale zazwyczaj ładowarka jest. W lombardach swego czasu znajdowałem wiele kradzionych , trefnych i jeszcze ciepłych fantów z różnych "wędek".
Rzuciły mi się w oczy "czarne sanki"; przyznam jednak, że czasem zdarza się sytuacja ze wstawianiem błędnych zdjęć czy opisów na Allegro. Kiedyś pamiętam było to częste jeśli chodzi o Nikkory 85 1.8 D i 85 1.4 D a między nimi była cenowa przepaść. Czasem warto sprawdzić nie tylko komentarze, ale i inne przedmioty sprzedającego, gorące okazje czasem mogą brzydko pachnieć. Wiem z doświadczenia, że mogą cuchnąć na odległość, ale okazja oślepia i człek traci rozum; ostrożność zalecana zawsze jeśli nie ma możliwości pomacania produktu.
czasami zwykłe sprawdzenie street view może wiele wyjaśnić... najpierw rzuciłem jednak okiem na inne przedmioty sprzedającego
i od razu pomyślałem o lombardzie, po spojrzeniu na street view... zresztą sami zobaczcie :
pewność pochodzenia przy takim zakupie ? powiem tak - nie kupiłbym :)
to prawda co piszesz... pamiętam jak koledzy w 2000 roku pukali się w głowę że kupuję decka do auta w sklepie za 4kzł po to żeby
mieć paszport radia z jego numerem seryjnym...
Czyli dobrze trafiłem, zastanawiam się czy nie ruszyć tematu dalej? Tylko co? Policja, allegro? Nie ma co darować draniom, sprzęt z "wędki".
PZ
Sprawdzenie na Regon Info
FIRMA "FANT Barbara Wagner | Regon.info – opinie o firmach
potwierdza - to ewidentnie lombard
A jak to w lombardach - stan techniczny i pochodzenie może być wielką niespodzianką.
Tu nie chodzi o stan techniczny tylko pochodzenie. Zgłosiłem, może ktoś odzyska to, co utracił.
a propo policji i allegro - kiedyś w sobotni wieczór zadzwoniłem na 112 (łódzkie) z konkretną informacją że pewna aukcja
(na kwotę ponad 20kzł) jest ewidentnym wałem a jako że miała się skończyć za około dobę (w niedzielę) poprosiłem
o kontakt w tej sprawie z policją poznańską tak aby mogła przed końcem aukcji skutecznie skontaktować się z allegro
(zgłoszenia wysyłane do alle pozostawały bez odpowiedzi - cóż, weekendowy wieczór...)
kto zgadnie co mi powiedzieli na 112 ? :D "proszę przyjechać do nas w poniedziałek, spiszemy co trzeba" :D
ot Polska :)
Oto kolejna ściema w tłumaczeniu na polski
Nowy Canon EOS 5D Mark III (3574598659) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Moim zdaniem bardzo podejrzane, dzwoniłem możliwość kupna poprzez przesłaną najpierw proformę, po wpłacie wysyłka sprzętu, sprzęt z jakiś bonusów, ale mogą wystawić FV.
Canon 5D III za 5100zł na tablica.pl
Canon EOS 5D Mark III body Piaseczno ? Tablica.pl
a teraz pomyśl;
prowadzisz biznes na allegro i systematycznie zgłaszasz policji konkurencje....
według ciebie powinni reagować?
w demokracji ludzie maja prawo być idiotami, i niektórzy muszą się o tym boleśnie przekonać
ja tam wole nie mieć kipiszu w domu bo komuś coś się wydawało
Otrzymałem odpowiedź od Policji dot. mojego zgłoszenia i aukcji (Canon EOS 5D +Canon EF 100mm Macro jak NOWY!! Łódź (3544183963) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.).
Napisali, że sprawdzili i nie ma nic podejrzanego.
PZ
Brak ładowarki, kartonów, pudełek, czegokolwiek. Taka była informacja, że tylko to co na zdjęciu. Poza tym to był classic a opis dotyczył 5DmkII. Na moje (i nie tylko) mejle o wyjaśnienie brak odzewu. I co? Kupiłbyś w ciemno?