Kolega Crazy, wbrew sygnaturce, bardzo skupia się na sprzęcie. Szczególnie cudzym :)
Wersja do druku
Merde - a może weźmiesz serio to co mam w niej napisane i zakodujesz, że guzik intersuje mnie to czym fotografuje a liczą się dla mnie efekty. 85% wiary tutaj bez plecaka eLek nie jest w stanie zdjęć robić, ciągle tylko ochy achy dylematy bo ten lepszy tamten gorszy a jeszcze inny to już w ogóle rarytas. Zaczynałem od analoga po moim tacie. Wiele mnie to nauczyło, z chęcią popatrzyłbym na tych wszystkich, dla których sprzęt jest tak cholernie ważny w boju z manualnym szkłem podczas zawodów polski w motocrosie czy zawodach koszykówki :D Możesz pisać co chcesz jednakże, ja w przeciwieństwie do Ciebie i innych tutaj sprzęt gra u mnie 2 a nawet 3 skrzypce. 5D mam, fotografuję, sport, reportaże i nie tylko wbrew opinii szanownego forum, że tym aparatem to tylko portrety można. Więc wybacz ale jestem ostatnim, który przywiązauje wagę do sprzętu, dystkutowanie o nim to inna para kaloszy, a jeśli tego nie potrafisz pojąć - to sorry :)
Dzisiaj jade ogladac 5D z przebiegiem 5500 klapniec...spodziewam sie wiec wygladu ogolnego jak nowego....jak wypali zakup to wezme do niego na poczatek chyba 40/2.8.
przeszedłem trzy piątki :) a miałem też 7D ;) jakieś porównanie mam ^^ jedynka IMO świetny aparat, ale nie na obecne standardy - zdecydowanie szukałbym używanej 5D II mark z małym przebiegiem (w II mark łatwo można sprawdzić przebieg EOSInfo 0.1 - Optyczne.pl 5D mark poza matrycą - to zdecydowanie lepszy LCD oraz LV (dla mnie to podstawa, bo często używam manualnych szkieł :)
--- Kolejny post ---
sorki, ale jakoś nie uwierzę że ktoś mając 5D mark I zrobił tylko 5500 "klapnięć" ;) To raczej literówka i nawet 55.000 będzie mało! Ja swoim wyszedłem poza 300.000 klapnięć ;) Polecam wątek -> http://www.canon-board.info/coz-gdzi...iej-reki-2645/ Aby, nie było że "ściemniam" polecam również lekturę tego wątku: http://www.dfv.pl/forum/viewtopic.php?id=8043&p=1 ^^ W skrócie: ktoś kupił NOWY aparat ze sklepu z przebiegiem 27.358 ;)
A tak przy okazji ^^ odpuść sobie 40/2.8 i pomyśl o czymś naprawdę porządnym! sigma 35 f/1.4 warta każdej wydanej złotówki! wiem coś o tym :) zamiotła mi wszystkie Elki pod dywan ;)
Zdaje sobie z tego sprawe,jednak po wygladzie ogolnym bedzie widac czy ma 5k czy 55k
pozwolę się nie zgodzić :mrgreen: są osoby na tym świecie trzymające swoje aparaty w stanie nienagannym wizualnie :shock:
nie zmienia to faktu, że wszystkie 5D I mają wiele tysięcy przebiegu - a jeśli puszka po kilku latach ma mniej niż 20.000 przebiegu byłby po prostu podejrzliwy - jedyna możliwość - była wymieniana migawka, albo i coś więcej...
Naprawdę ciężko brać na serio to, co pisze ktoś będący jednym z najaktywniejszych uczestników wątków onanistyczno-sprzętowych na forum.
Nie wiem jaka jest przyczyna zaglądania innym do torby. Może cię nie stać (to nie jest żaden zarzut, mnie też na wiele rzeczy nie stać) i zazdrość zżera?
Oj, człowieku... piszesz to do kogoś, którego jedyną L-ką jest tzw. "bieda L-ka" 70-200/4 (bez stabilizacji), a aparat to +/- pięcioletni crop.Cytat:
Możesz pisać co chcesz jednakże, ja w przeciwieństwie do Ciebie i innych tutaj sprzęt gra u mnie 2 a nawet 3 skrzypce.
Oceniasz innych z zaskakującą łatwością jak na posiadacza stopki z takim manifestem.
Moim zdaniem powinieneś, jak to się teraz ładnie mówi, wyjść z ukrycia ;-)