Myślę że obrazek będzie bardzo dobry. 85 ostre jak brzytwa, 14 tak samo, 35 będzie podobne :)
Wersja do druku
Myślę że obrazek będzie bardzo dobry. 85 ostre jak brzytwa, 14 tak samo, 35 będzie podobne :)
Tyle tajemnic i w sumie nadal wiadomo tyle, ile było wiadomo od samego początku.
poczekaj jeszcze 4 dni. Biorąc pod uwagę otoczkę jaką robi S wokół tego cuda to Ciamciang rozłoży na łopaty 35L i będzie kosztował 499zł ;)
Ja mam 85 1.4 z wklejonym chipem. Aparat to 300D. procent udanych fotek:
bez chipa: 15-25%
z chipem, odległość powyżej 4m: 80%
z chipem, odległość 1-1,5m: 50-60%
na 1.4 oczywiście.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
weź poprawke że to 300d, a ja jestem chyba ślepy w porównaniu do MC_ ;)
Co za roznica to tylko exif, zreszta istnieja programowalne chipy ;)
exif co do ogniskowej bo nie zmienia nic w pracy, swiatlo jak najbardziej, w programowalnym mozna domykac sobie przyslone w body blokowac eks i domykac szklo i wszystko jest w exif jak kto chce
Mam programowalny, tyle że mam info 50mm. F masz w exifie takie jak ustawisz w aparacie. Przy czym i tak z tego nie korzystam bo nie ma to sensu. Np: utawiem w aparacie f2.8, na pierścieniu f2.8 Jedynie w trybie manualnym dostaniesz prawidłowo naświetlone zdjęcie. Jeżli korzystasz z priorytetu przesłony to aparat dobierze czas zakladając ze pomiar ekspozycji nastepuje przy pełnej dziurze. A przesłona przecież sama sie nie domknie...
50mm , bo mimo programowania nie zapamiętuje szuja 85mm :) jakos będę musiał z tym żyć...