Czym Ci żona aż tak podpadła ? :roll:
Z Twojego zdjęcia można się tylko domyślać, że jest piękną kobietą...
:mrgreen:
Pozdrówka
Wersja do druku
Trochę OT ale mam dostępne jeszcze nawet z potwierdzeniem ostrości, bo 2 osoby z listy zapisowej zrezygnowały.
Pytacie, cóż to za potwierdzenie, bo jest ich troche na rynku.
Więc wersja którą ja mam przekazuje info do puszki o ogniskowej 14mm, max przysłonie 2.8 i umożliwia kalibrację AF (potwierdzenia ostrości).
NIE JEST to "przyklejony dandelion" tylko gotowa przejściówka z mocowaniem Canon, a w nią wpinam obiektyw z mocowaniem Nikonowskim. Ot, taka kombinacja. Zaleta jest taka, że można w 2 systemach stosować :) Cena 1350 zł komplet.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
.
PS. a tak wyglądają zdjęcia z cropa z Samyanga z potwierdzeniem ostrości (exif) na 2.8. Jpg prosto z puszki.
http://www.mantykora.net/~kuba/12/14mmpotwierdzenie/
Zrobisz porównanie ostrości w rogach na FF? Z przejściówką i bez.
Dzięki za info.
kumple z roboty, nikoniarze, już ręce z radości zacierają słysząc takie wieści...
A orientujecie się gdzie w Warszawie można pomacać, wpiąć do puszki i trochę popstrykać?
e-oko dziś mieli dostawe
Doszły Samyangi Cichego - ostrosc na f/2.8 jest naprawde imponujaca.
Mam takie pytanie - gdzies czytalem ze na pierscieniu nie nalezy ustawiac wogole nieskonczonosci. I u mnie widze ze jest tak samo - najlepiej to widac oczywsicie na f/2.8, najlepsza nieskonczonosc mam jak na piercieniu nastawie 1m, im dalej tym gorzej. Przedmioty odlegle o 2 metry to na pierscieniu jest 0,7m. Oczywiscie potwierdzenie ostrosci wskazuje kiedy naprawde jest ostro. Ja uzywam swojej starej przejsciowki z nikona na canona. U kolegi na body Nikona tak samo.
U innych tez tak jest.
NAjlpesze rozwiazanie to chyba nigdy nie sugerowac sie skalą na szkle, albo zrobic sobie swoją skalę białym markerem.